top of page
SHARE:

HAGAZIEKENHUIS
BUSINESS CONTROLLER 

PRINT PAGINA

Ben je een ervaren business controller in de zorg en wil je echt een verschil maken? Zoek dan niet verder! Deze baan is de ultieme uitdaging voor iedere controller die het ziekenhuis en daarmee de zorg verder wil verbeteren. Ontwikkelen van een financiële strategie, complexe transitie- en ombuigingsprogramma’s begeleiden of het professionaliseren van de afdeling PC&I. Dit zijn slechts voorbeelden van de vele uitdagingen die je te wachten staan.

 

Organisatie:

Het HagaZiekenhuis biedt topklinische, topreferente en basiszorg aan inwoners van Den Haag en omstreken, een verzorgingsgebied van bijna 300.000 inwoners.

 

Patiëntvriendelijkheid staat bij hun voorop. Ze staan voor zorgzaamheid, innovatie en samenwerking. Medewerkers en patiënten voelen zich daar thuis. Ze leveren topkwaliteit op medisch en verpleegkundig terrein en zijn continu bezig hun zorg te innoveren. In het ziekenhuis werken ruim 3.500 medewerkers, waarvan 1.500 verpleegkundigen en ruim 320 medisch specialisten. Het HagaZiekenhuis is een erkend topklinisch opleidingsziekenhuis voor 25 specialismen.

 

Plaats in de organisatie:

De eenheid Planning, Control & Informatievoorziening (PC&I) bestaat uit meerdere teams:

 • (Business-& Concern) Control

 • Business Intelligence

 • Zorgverkoop

 

Het afdelingsmanagement PC&I bestaat uit de manager PC&I en de manager Business- Intelligence & Control. Een aantal staffunctionarissen is belast met specifieke aandachtsgebieden, waaronder Treasury en Investeringen, kostprijzen en Interne Controle. Deze functionarissen vallen samen met het team zorgverkoop onder de verantwoordelijkheid van de manager PC&I. In totaal werken er 21 medewerkers.

 

Functie:

Als business controller lever je samen met je team van controllers (9 FTE) een essentiële bijdrage aan de verdere professionalisering van de afdeling Planning, Control & Informatievoorziening (PC&I). Naast dat je businesscontroller bent voor een RVE vervul je ook “concern control” taken. Dit kan een coördinerende rol zijn bij een planning & control product, een strategisch dossier of businesscase. Je adviseert en ondersteunt het (medisch)management en directie en neemt de verantwoordelijkheid voor de realisatie van een verbetertraject. De precieze invulling hangt mede af van jouw ervaring en kwaliteiten maar ook met jouw ontwikkelambities willen we graag rekening houden.

Werkzaamheden:

Je bent een ervaren controller, denkt mee en biedt tegelijkertijd ook kritisch tegenwicht. Afspraken maak je concreet en monitor je (positief) kritisch. Daarnaast geef je vorm aan de rol van control binnen de organisatie, vertaal je doelen naar meetbare einddoelen, voer je risicoanalyses uit en ben je in staat om de wereld van buiten naar binnen te vertalen (nieuwe ontwikkelingen als waarde gedreven zorg).

 

Als business controller ben je een gewaardeerd en vertrouwd gesprekspartner voor zowel

management als (medisch)specialisten. Je bent daarbij in staat de verbinding te leggen en een goede balans te onderhouden tussen zowel RVE- als ziekenhuis brede doelstellingen

 

Profiel:

 • Afgeronde Hbo-opleiding op financieel gebied. Bij voorkeur Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde

 • Ervaring in een soortgelijke integraal verantwoordelijke positie in een complexe organisatie.

 • Kennis van de zorg is een pré.

 • Goed strategisch inzicht en uitstekende communicatieve vaardigheden

 • Je hebt ruime ervaring (> 3 jaar) met de planning- & control cyclus en managementinformatie processen.

 

Aanbod:

 • Een dienstverband voor 32 tot 36 uur per week, je werktijden- en dagen zijn in overleg.

 • Jouw salaris en inschaling worden bepaald op basis van jouw werkervaring.

 • Een jaar contract dat bij goed en volledig functioneren, met wederzijds goedvinden, wordt omgezet naar een dienstverband voor onbepaalde tijd.

 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

 • Naast 8,33% vakantietoeslag ontvang je ook nog eens 8,33% eindejaarsuitkering.

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor het HagaZiekenhuis. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Stéphanie Kuipers 06-18528145 of Joey van Tamelen 06-28239265. Uw sollicitatie kunt u richten aan skuipers@publicsearch.nl en/ of jvantamelen@publicsearch.nl

bottom of page