DOWNLOAD:
SHARE:

HagaZiekenhuis

manager business intelligence & control

FWG 70, max. €6.220,-

Het HagaZiekenhuis gaat de afdeling Proces Control en Informatie verder professionaliseren. Mede hiervoor is er een nieuwe functie ontstaan van Manager business Intelligence & control. Eén van de belangrijke taken van deze nieuwe positie is om de afdeling Business Intelligence te integreren in het team Planning, Control & Informatievoorziening.

Ben jij een ervaren controller die mee kan bouwen aan het Control van de toekomst waarbij business intelligence een belangrijke rol heeft? Beschik je over een helicopterview en ga je complexe vraagstukken niet uit de weg? Solliciteer dan nu!

 

De afdeling

 

De eenheid Planning, Control & Informatievoorziening (PC&I) bestaat uit meerdere teams:

 • Business Intelligence & Control

 • Zorgverkoop 

 • Concern Control
   

Een aantal staffunctionarissen is belast met specifieke aandachtsgebieden, waaronder Treasury en Investeringen, kostprijzen, ISO en Interne Controle. Deze teams en functionarissen vallen onder de verantwoordelijkheid van de manager PC&I. In totaal werken er in het team 23 medewerkers.

 

Business intelligence & control is het onderdeel binnen PC&I met controllers die op financieel en bedrijfseconomische onderwerpen adviezen geven aan het management binnen het ziekenhuis en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het financieel gezond houden van het ziekenhuis. Een belangrijke taak van de afdeling is het (proactief) ontwikkelen en leveren van managementinformatie en het ondersteunen van de organisatie bij het bedrijfsmatig werken.

Wie zijn wij?

Het HagaZiekenhuis is hét toonaangevende topklinisch opleidingsziekenhuis van de regio Haaglanden met 23 medisch specialistische opleidingen, waarvan 14 poortspecialismen. Het HagaZiekenhuis biedt uitstekende basiszorg en onderscheidende topklinische functies zoals het Hart- en Vaatcentrum en de geneeskunde bij kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis. Bovendien huisvest het ziekenhuis één van de drukst bezochte SEH’s van Nederland.

 

Wat mag je gaan doen?

Als Hoofd business intelligence & control lever je samen met je team (12 FTE) een essentiële bijdrage aan de verdere professionalisering van de afdeling PC&I. Je zorgt voor een goede onderlinge samenwerking binnen het team. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor een goede samenstelling van niveau, expertise en kwaliteiten van de medewerkers in je team. Je zorgt ervoor dat je team toekomstbestendig is.

De financieel adviseurs die nu decentraal werken vanaf begin 2018 centraal. Het is een eerste stap om het team beter te laten samenwerken en werkzaamheden eenduidig uit te voeren, dit is ook een essentieel onderdeel van jouw werkzaamheden. Verder zorg je voor de verdere digitalisering van het financieel proces, voor overzichtelijke en begrijpelijke dashboards en een strakke planning en control cyclus (zowel op Haga als RHG niveau). Je bent samen met je team verantwoordelijk voor het tijdig en accuraat aanleveren van periodieke managementinformatie en forecasts.

Business Intelligence staat nog in de kinderschoenen, je zal een zeer belangrijke bijdrage gaan leveren aan de ontwikkeling hiervan. Je neemt je team mee in nieuwe inzichten en zorgt ervoor dat zij hierin ook een persoonlijke groei gaan doormaken. Je doet dat op een coachende en motiverende manier.

Je bent een deskundig adviseur, denkt mee en biedt tegelijkertijd ook kritisch tegenwicht. Afspraken maak je concreet en monitor je (positief) kritisch. Daarnaast geef je vorm aan de rol van control binnen de organisatie, vertaal je doelen naar meetbare einddoelen, voer je risico analyses uit en ben je in staat om de wereld van buiten naar binnen te vertalen (nieuwe ontwikkelingen als waarde gedreven zorg).

Functie-eisen/ wij vragen:

 • Academische opleiding op bedrijfseconomisch gebied.

 • Ruime ervaring in een soortgelijke integraal verantwoordelijke managementpositie in een complexe organisatie.

 • Kennis van business intelligence is een belangrijke pré.

 • Ziekenhuiskennis en financiering is een pré.

 • Meerdere jaren ervaring in het vakgebied.

 • Je hebt ruime ervaring (> 5 jaar) met de planning- & control cyclus en managementinformatie processen.

Competenties:

 • Je verricht je werkzaamheden met een hoge mate van zelfstandigheid en creatief en inventief in het oplossen van problemen.

 • Je bent sociaal vaardig, overwint weerstanden en bent dienstverlenend en verbindend.

 • Je werkt goed samen, overlegt over relevante zaken en kan zijn/haar collega’s begeleiden en motiveren.

 • Je bent ambitieus, resultaatgericht en hebt een hoog energieniveau.

 • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

 • Je kan op alle niveaus goed uit de voeten van directie tot werkvloer.

 • Je blijft authentiek.

 • Je weet prioriteiten te stellen en weet om te gaan met verschillende belangen in een complexe organisatie.

Het aanbod:

 • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Ziekenhuizen. Op basis van ervaring word je ingeschaald in FWG  70, met een salaris van €4.125,- tot €6.220,– bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur). Het betreft een aanstelling voor 36 uur per week.

 • Je ontvangt 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

 • Ben je sportief? Bij HagaFit kun je voor maar €8,- netto per maand onbeperkt sporten in onze eigen sport- en fitnesszaal in het ziekenhuis.

 • Het HagaZiekenhuis is zowel met de auto als met het OV goed te bereiken: het bus- en tramstation Leyenburg ligt op 100 meter afstand.

 • Ook kun je een (elektrische) fiets aanschaffen met fiscaal voordeel.

 

Meer informatie:

Public Search verzorgt de selectie voor deze vacature. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Lea ten Brink via 035-6210258/ 06-29588050 of per mail ltenbrink@publicsearch.nl