top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

HAGAZIEKENHUIS

SENIOR BUSINESS CONTROLLER/CONCERNCONTROLLER 

Voor het HagaZiekenhuis zijn wij op zoek naar twee senior business controllers/ concerncontrollers.

 

De organisatie

Het HagaZiekenhuis is hét toonaangevende topklinisch opleidingsziekenhuis van de regio Haaglanden met 23 medisch specialistische opleidingen, waarvan 14 poortspecialismen. Het HagaZiekenhuis biedt uitstekende basiszorg en onderscheidende topklinische functies zoals het Hart- en Vaatcentrum en de geneeskunde bij kinderen in het Juliana Kinderziekenhuis. Bovendien huisvest het ziekenhuis één van de drukst bezochte SEH’s van Nederland.

 

De afdeling PC&I

De eenheid Planning, Control & Informatievoorziening (PC&I) bestaat uit meerdere teams:

 • (Business-&Concern)Control

 • Business Intelligence

 • Zorgverkoop

 

Het afdelingsmanagement PC&I bestaat uit de manager PC&I en de manager Business- Intelligence & Control. Een aantal staffunctionarissen is belast met specifieke aandachtsgebieden, waaronder Treasury en Investeringen, kostprijzen, ISO en Interne Controle. Deze functionarissen vallen samen met het team zorgverkoop onder de verantwoordelijkheid van de manager PC&I. In totaal werken er bij de afdeling 23 medewerkers. Het team Control is het onderdeel binnen PC&I met controllers die op financieel en bedrijfseconomische onderwerpen adviezen geven aan het management binnen het ziekenhuis en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan het financieel gezond houden van het ziekenhuis. Een belangrijke taak van de afdeling is het (proactief) ontwikkelen en leveren van managementinformatie en het ondersteunen van de organisatie bij het bedrijfsmatig werken. Samen met de afdeling financiën en zorg administratie vormt PC&I de financiële functie van het HagaZiekenhuis. Het realiseren van een omvangrijk ombuigingsprogramma, het verder versterken van de sturing en het verbeteren van de Planning& Control is een gezamenlijke topprioriteit van de directie het stafbestuur, het RVE management en PC&I. Om dit te realiseren staat de afdeling PC&I voor een forse professionaliserings- en ook verbeteropgave. Naast het aantrekken van een tweetal senior businesscontrollers (door vacatures) wordt ook tijdelijk versterking aangetrokken om deze uitdagende maar vooral ook mooie opgave te realiseren voor het HagaZiekenhuis.

 

De functie

Als Senior Business / Concern controller lever je samen met je team van controllers (9 FTE) een essentiële bijdrage aan de verdere professionalisering van de afdeling PC&I. Naast dat je businesscontroller bent voor een RVE vervul je ook “concerncontrol” taken. Dit kan een coördinerende rol zijn bij een planning & control product of een strategisch dossier of businesscase waarbij de directie en het bestuur adviseert en ondersteunt of jij neemt de verantwoordelijkheid voor de realisatie van een verbetertraject. De precieze invulling hangt mede af van jouw ervaring en kwaliteiten maar ook met jouw je ontwikkelambities willen we rekening houden.

Je bent een ervaren controller, denkt mee en biedt tegelijkertijd ook kritisch tegenwicht. Afspraken maak je concreet en monitor je (positief) kritisch. Daarnaast geef je vorm aan de rol van control binnen de organisatie, vertaal je doelen naar meetbare einddoelen, voer je risico analyses uit en ben je in staat om de wereld van buiten naar binnen te vertalen (nieuwe ontwikkelingen als waarde gedreven zorg). Je senioriteit kan je aantonen door bewezen ervaring en omdat jij als (senior) business/concerncontroller gewaardeerd en vertrouwd gesprekspartner bent voor zowel directie, management en (medisch)specialisten. Je bent daarbij in staat de verbinding te leggen en een goede balans te onderhouden tussen zowel RVE- als ziekenhuis brede doelstellingen.

 

Functie-eisen

 • Academische opleiding op bedrijfseconomisch gebied (RA of RC is een pré).

 • Ruime ervaring in een soortgelijke integraal verantwoordelijke (management)positie in een complexe organisatie.

 • Kennis van business intelligence is een pré.

 • (brede) Ziekenhuiskennis is een sterke pré.

 • Inhoudelijk gedegen kennis van de P&C-cyclus van een publieke of zorgorganisatie is een sterke pré

 • Goed strategisch inzicht

 • Meerdere jaren ervaring in het vakgebied.

 • Je hebt ruime ervaring (> 5 jaar) met de planning- & control cyclus en managementinformatie processen.

 

Wij bieden

 • Een dienstverband van 32 tot 36 uur, je werktijden en -dagen zijn in overleg.

 • Jouw salaris en inschaling worden bepaald op basis van jouw werkervaring.

 • Een jaarcontract met een optie tot verlenging.

 • Je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.

 • Bovenop 8,33% vakantietoeslag ontvang je ook nog eens 8,33% eindejaarsuitkering.

 • Het HagaZiekenhuis is goed bereikbaar, bus-/tramhalte Leyenburg ligt voor de deur. Je ov-abonnement wordt tot 50% vergoed en je kunt voordelig een (elektrische) fiets aanschaffen.

Interesse?

Public Search verzorgt de selectie voor het HagaZiekenhuis. Voor nadere informatie over de vacature of bij interesse kunt u telefonisch contact opnemen met Stéphanie Kuipers 035-6210258 / 06-18528145 of per mail skuipers@publicsearch.nl of met Lea ten Brink 035-6210258 / 06-29588050 of per mail ltenbrink@publicsearch.nl

bottom of page