DOWNLOAD:
SHARE:

hanze hogeschool 

senior business controller

De Hanzehogeschool Groningen is een ambitieuze hogeschool. Kernwaarden die hen typeren zijn individuele ontplooiing, respect en actieve tolerantie, ondernemendheid en verantwoordelijkheid.

Het stafbureau Financieel Economische Zaken (FEZ) is een betrouwbare en transparante partner van het management. FEZ is de specialist en het geweten van de Hanzehogeschool op het gebied van verantwoord financieel economisch beleid en integer bestuur. We reflecteren op ons eigen gedrag en onze resultaten, waarbij successen worden gevierd. Onze werkwijze kenmerkt zich door ambitie, we willen het elke dag beter doen.

 

Stafbureau FEZ heeft een vacature voor een

 

Business controller

 

0,8 - 1,0 fte, 

 

 

Plaats in de organisatie

De business controller maakt deel uit van het team Control, dit team bestaat uit 18 personen. De business controller valt rechtstreeks onder de teamleider Control.

 

Functie-inhoud

De business controller is het visitekaartje van FEZ: je bent adviseur en het geweten van het College van Bestuur, Deans en Directeuren op het gebied van besturing en financiën. Je maakt inzichtelijk wat de bestuurlijke en financiële consequenties zijn van het beleid en welke indicatoren beinvloed kunnen worden om tot andere resultaten te komen. Als professional wordt van jou verwacht dat je gevraagd en ongevraagd advies geeft, waarbij je vraagstukken vanuit een breed perspectief analyseert en tot een onafhankelijke oordeel komt. Kortom: je bent een stevige businesspartner.  

 

Je taken en verantwoordelijkheden bestaan hoofdzakelijk uit:

  • Uitvoeren van de planning & controlcyclus;

  • zorgdragen voor hoogwaardige managementinformatie;

  • geven van  gevraagd en ongevraagd advies op het gebied van financiële en niet financiële besturing;

  • bijdrage leveren aan het inrichten, bewaken en optimaliseren van het bedrijfsproces;

  • bijdrage leveren aan het strategisch proces.

 

Profiel

Je bent een stevige persoonlijkheid, je beschikt over lef, enthousiasme, communicatief vermogen en zelfreflectie. Je bent een teamplayer en samenwerker; ook in de relatie met je collega’s binnen en buiten FEZ. Je hebt de drive om het elke dag beter te doen en komt dan ook pro-actief met verbetersuggesties.

Je wilt laten zien waar FEZ goed in is, en dat ook uitdragen in de buitenwereld, als vertegenwoordiger van FEZ.

 

Je bent een daadkrachtige gesprekspartner voor management en collega’s, waarbij je je flexibel en klantgericht, maar ook kritisch opstelt. Je kunt snel schakelen qua denken en handelen in de procesketen. Organisatie/politieke risico’s schat je daarbij adequaat in op grond van je sensitiviteit.

 

Functie-eisen

  • Afgeronde academische opleiding (bedrijfseconomie, bedrijfskunde, RC-opleiding is een pré);

  • uitstekende adviesvaardigheden;

  • inzicht in het functioneren van een politiek gestuurde dienstverlenende instelling en de daarmee samenhangende beleids- en besluitvormingscircuits, bij voorkeur heb je ervaring opgedaan bij een publieke/ semi-publieke organsatie;

  • minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

 

Competenties: klantgericht, organisatiesensitief, sterk analytisch vaardig, overtuigingskracht, resultaatgericht en stressbestendig.

 

Arbeidsvoorwaarden

De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk. Het betreft een structurele functie, waarbij in eerste instantie een tijdelijk dienstverband voor de duur van één jaar wordt geboden, met daarna de mogelijkheid tot verlenging. Benoeming geschiedt volgens de bepalingen van de cao-hbo in de functie van Controller. De functieschaal is schaal 12. Het salaris bedraagt minimaal € 3.940,- en maximaal € 5.301,- per maand bij een volledige betrekking. Inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

De Hanzehogeschool Groningen heeft een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand. Daarnaast stimuleert de Hanzehogeschool medewerkers om zich voortdurend te professionaliseren.

 

Nieuwe medewerkers moeten bij indiensttreding een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aanvragen. De kosten hiervoor worden door de Hanzehogeschool vergoed.

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor de Hanze Hogeschool. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Renee van Wijngaarde 035-6210258/ 06-42148552 of per mail rvanwijngaarde@publicsearch.nl.