DOWNLOAD:
SHARE:

HELIOMARE

BUSINESS CONTROLLER

De organisatie:

Bij Heliomare hebben kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking meer kans om weer mee te doen in de maatschappij. Heliomare ondersteunt hen zodat zij nu en in de toekomst zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Met ruim 30 locaties is Heliomare de enige zorg- en onderwijsinstelling in Noord-Holland waar je voor een totaaloplossing terecht kunt. De expertisegebieden onderwijs, arbeidsintegratie, revalidatie, bewegen en sport zijn vaak onderdeel van dit totaalpakket. Niemand aan de zijlijn. Dat is voor Heliomare de belangrijkste drijfveer in alles wat ze doen.

 

Plaats in de organisatie:

De afdeling control van Heliomare bestaat uit vijf teams. Het team van business controllers, financial controllers, financiële administratie, AO/IC en BI. Samen met drie business controllers ben jij met de financial controllers verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de gehele planning & control cyclus. Daarnaast neem je een brede adviesrol in op strategisch en tactisch niveau ter ondersteuning van de verantwoordelijke managers.

 

De functie:

Als business controller voor de ondersteunende diensten rapporteer je rechtstreeks aan de concerncontroller en onderhoud je een functionele relatie met de manager Bedrijfsvoering. Vastgoed en ICT hebben een prominente rol binnen de bedrijfsvoering, kennis en ervaring op dit gebied is een pré. Ondersteuning aan de onderwijs activiteiten vormt daarnaast een onderdeel van je takenpakket. Specifieke kennis en ervaring op het gebied van (speciaal) onderwijs is welkom.

 

Verder werken we constant aan de ontwikkeling van onze management informatie, waar je als business controller ook je aandeel in zal hebben. Tot slot adviseer je het management ten aanzien van belangrijkste risico’s en beheersmaatregelen.

 

Werkzaamheden:

 • Is verantwoordelijk voor de uitvoering en bewaking van de planning & control cyclus.

 • Ontwikkelt en optimaliseert periodieke stuurinformatie plus bijbehorende analyses. Rekent business cases door en stelt prognoses op.

 • Adviseert gevraagd en ongevraagd de managers over bedrijfseconomische vraagstukken, risico’s en kansen. Hierbij staat het maken van de verbinding en het duiden van de cijfers centraal.

 • Durft buiten de gebaande paden te denken.

 • Signaleert trends en ontwikkelingen in de markt en komt op basis hiervan tot forecasts en aanbevelingen.

 • Signaleert en analyseert knelpunten en ontwikkelingen binnen de bedrijfsvoering en het beleid op operationeel, tactisch en strategisch niveau en doet verbetervoorstellen.

 

Profiel:

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau in een bedrijfseconomische richting;

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie, waaronder risicobeheersing en verbeterprocessen;

 • Ervaring op het gebied van vastgoed is een pré.


Ons aanbod:

 • Een goed salaris conform de CAO Ziekenhuizen.

 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en een uitgebreide werkkostenregeling (o.a. fiets- en computerregeling).

 • Een contract van 32-36 uur per week voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op verlenging naar een contract voor onbepaalde tijd.

 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en aan je carrière te werken;

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor Heliomare. Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Stephanie Kuipers 06-18528145 of Daniel Griffioen 06-81953794. Uw sollicitatie kunt u richten naar skuipers@publicsearch.nl en/of dgriffioen@publicsearch.nl