top of page
SHARE:

HELIOMARE
business controller

Mi Yu Vink
PRINT PAGINA

De organisatie:

Bij Heliomare hebben kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking meer kans om weer mee te doen in de maatschappij. Heliomare ondersteunt hen zodat zij nu en in de toekomst zo zelfstandig mogelijk kunnen leven. Met ruim 30 locaties is Heliomare de enige zorg- en onderwijsinstelling in Noord-Holland waar je voor een totaaloplossing terecht kunt. De expertisegebieden onderwijs, arbeidsintegratie, revalidatie, bewegen en sport zijn vaak onderdeel van dit totaalpakket. Niemand aan de zijlijn. Dat is voor Heliomare de belangrijkste drijfveer in alles wat ze doen.

 

Plaats in de organisatie:

De afdeling Financiën & Informatie van Heliomare bestaat uit drie teams. Het team control bestaande uit business controllers en AO-IC-ers, het team finance bestaande uit financial controllers, financiële administratie en zorgregistratie en het team ICT. Binnen het team control samen met drie business controllers ben jij in samenwerking met de AO-IC-ers en de financial controllers verantwoordelijk voor het in goede banen leiden van de gehele planning & control cyclus. Daarnaast neem je een brede adviesrol in op strategisch en tactisch niveau ter ondersteuning van de verantwoordelijke managers.

De functie:

Als business controller rapporteer je rechtstreeks aan de manager Financiën & Informatie.  Specifieke kennis en ervaring op het gebied van de WLZ financiering is wenselijk maar geen harde eis.

 

Verder werken we constant aan de ontwikkeling van onze managementinformatie, waar je als business controller ook je aandeel in zal hebben. Tot slot adviseer je het management ten aanzien van belangrijkste risico’s en beheersmaatregelen.

 

Werkzaamheden:

 • Is verantwoordelijk voor de uitvoering en bewaking van de planning & control cyclus.

 • Ontwikkelt en optimaliseert periodieke stuurinformatie plus bijbehorende analyses. Rekent business cases door en stelt prognoses op.

 • Adviseert gevraagd en ongevraagd de managers  over bedrijfseconomische vraagstukken, businesscases en risico’s en kansen. Hierbij staat het maken van de verbinding en het duiden van de cijfers centraal.

 • Durft buiten de gebaande paden te denken.

 • Signaleert trends en ontwikkelingen in de markt en komt op basis hiervan tot forecasts, begroting, businesscases en aanbevelingen.

 • Signaleert en analyseert knelpunten ontwikkelingen binnen de bedrijfsvoering en het beleid op operationeel, tactisch en strategisch niveau en doet verbetervoorstellen.

 

Profiel:

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding op WO-niveau in een bedrijfseconomische richting.

 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring opgedaan in een vergelijkbare functie, waaronder risicobeheersing en verbeterprocessen.

 • Ervaring op het gebied van zorg is een pré.

 

Ons aanbod:

 • Een goed salaris conform de CAO Ziekenhuizen.

 • Aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een vaste eindejaarsuitkering van 8,33% en een uitgebreide werkkostenregeling (o.a. fiets- en computerregeling).

 • Een contract van 32-36 uur per week voor de duur van 1 jaar, met uitzicht op verlenging naar een contract voor onbepaalde tijd.

 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en aan je carrière te werken;

 

Interesse?

Public Search verzorgt de selectie voor Heliomare. Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Mi Yu Vink 035-6210258 / 06-28814271 of Daniel Griffioen 06-81953794. Uw sollicitatie kunt u richten aan mvink@publicsearch.nl en/ of dgriffioen@publicsearch.nl

bottom of page