DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Hengelo

business partner financiën sociaal domein

(32-36 uur per week, schaal 11/12 max. € 85.722 bruto per jaar)

 

Centraal gelegen in Twente ligt Hengelo, een stad met 80.000 inwoners en veel evenementen. Hengelo is een stad in beweging die hard werkt aan haar toekomst, zoals de binnenstad en de transities in het sociaal domein.

 

De 750 medewerkers van de gemeente Hengelo werken met inzet en ambitie voor de Hengelose inwoners en bedrijven. Dat doen we vanuit 4 leidende motieven: duidelijk, respectvol, betrouwbaar en persoonlijk

 

Bij het team Financiën is een vacature ontstaan voor een: Business Partner Financiën Sociaal Domein.

 

Wat bieden wij?

  • Wij bieden een boeiende en afwisselende functie in een professionele werkomgeving die volop in beweging is, waarbinnen collegialiteit en samenwerken de sfeer bepalen.

 

  • Deze functie is gewaardeerd in schaal 11/12 (max. € 6.103,- bruto bij een 36-urige werkweek). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris als Individueel Keuze Budget (IKB). 

 

  • Wij bieden je een tijdelijk dienstverband aan voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren wordt deze omgezet naar een vast dienstverband;

 

Wij vragen

  • Je bent een vernieuwende, zelfstandige en daadkrachtige persoonlijkheid, die op basis van natuurlijke senioriteit in een sfeer van goede harmonie resultaten boekt. Je vindt het leuk om samen met collega’s te werken aan integrale en gedegen adviezen en P&C-producten. Je bent resultaatgericht en staat stevig in je schoenen. Daarnaast durf je kritisch te zijn, heb je een natuurlijk overwicht, laat je je niet leiden door de ‘gevestigde orde’ en beschik je over een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

 

  • Je hebt bij voorkeur ervaring in het sociale domein. Als adviseur kun je je zowel dienstverlenend als onafhankelijk opstellen en bewaak je de balans tussen de wensen en ambities van het primaire proces en de wettelijke- en concernkaders.

 

  • Je hebt een afgeronde hbo of wo opleiding, op financieel/bedrijfseconomisch of bestuurskundig gebied, aangevuld met minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring in een (financiële) advies functie in bij een gemeente en/of binnen de publieke sector.

 

  • Daarnaast heb je ervaring met het coachen en motiveren van collega’s.

 

 

TEAM:

Het team Financiën valt onder de afdeling Financiën, Advies en Control. Het team zet zich in voor een effectieve en efficiënte inzet van de (financiële) middelen, zorgt ervoor dat de administratie op orde is, levert professioneel en betrouwbare dienstverlening en werkt daarmee aan een financieel gezond Hengelo. Dit doen we met circa 35 medewerkers. 

 

De sector bedrijfsvoering, waarvan het team Financiën onderdeel is, wil een betrouwbare maar ook kritische gespreks- en businesspartner zijn voor de organisatie, waarbij integraal werken en de basis op orde belangrijke voorwaarden zijn die verder ontwikkeld dienen te worden.

 

Wat ga je doen?

Je bent een van de belangrijke strategische gesprekspartners van de concernmanager Sociaal op het gebied van financiën en planning & control. Je overziet het gehele domein, bent op de hoogte van externe ontwikkelingen, en in staat hierin overzicht, orde en focus aan te brengen. Voor financiële vraagstukken binnen het domein sociaal ben je de bestuurlijke link naar de portefeuillehouder financiën, maar ook naar andere bestuurders. Je bent inhoudelijk sparringpartner en vraagbaak voor meerdere financieel adviseurs. Je zet samen met hun de lijnen uit, maar pakt waar nodig een inhoudelijk aansturende rol in de werkzaamheden. Je bewaakt de voortgang en maakt samen de nodige keuzes. Samen met de financieel adviseurs richt je de taken zodanig in dat deze maximaal ten gunste van het domein worden ingezet. Hierbij houdt je wel in de gaten dat taken en verantwoordelijkheden worden neergelegd waar ze horen; op het juiste niveau en zo effectief en efficiënt mogelijk. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies en feedback en stuurt bij waar nodig.

 

Je kunt het verhaal achter de cijfers goed uitleggen en handelt vanuit een helicopterview. Je weet daarmee vooruit te blikken, tijdig (financiële) consequenties te signaleren en mee te denken over toekomstscenario’s zodat de grip op financiën behouden blijft. Je overziet de belangrijkste ontwikkelingen binnen de sector en vanuit dit overzicht bewaak je de kwaliteit van de uitvoering van de begroting en verlies je bij de advisering de bestuurlijke verhouding, politieke context en de gevolgen op de bedrijfsvoering niet uit het oog. Ook signaleer, analyseer en adviseer je (gevraagd en ongevraagd) over risico’s, ontwikkelingen en wijzigingen in beleid op zowel inhoudelijk als financieel gebied en weet je verbetervoorstellen te doen.

 

Daarnaast moet de ingezette lijn binnen team financiën, waarbij er van de medewerkers een proactieve houding, eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap wordt gevraagd, verder worden doorgezet. Ook lever je een belangrijke bijdrage aan de doorontwikkeling van het financiële beleid van de gemeente.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Gemeente Hengelo. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met

Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl