top of page
SHARE:
DOWNLOAD:

HLTsamen

adviseur financiën en p&c
 

(32-36 uur per week, schaal 11, max € 5.017,-)

Voor HLTsamen  zijn wij op zoek naar een adviseur Financiën en P&C.

 

HLTsamen

Met 470 medewerkers vormen zij HLTsamen. Ze zijn de ambtelijke werkorganisatie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Ze adviseren de bestuurders van de gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. Omdat ze voor drie gemeenten werken, bundelen ze kennis en menskracht. Zo helpen ze de ruim 80.000 inwoners van de gemeenten vooruit. Met 100% inzet. Ze zijn creatief in de oplossingen die zij bieden voor maatschappelijke vragen. Ook jouw ideeën en initiatief zijn daarin zeer welkom! Inventief, krachtig en verbindend, dat is waar zij voor staan. De werkorganisatie bestaat vanaf 1 januari 2017. Ze zijn nog volop in ontwikkeling.

 

Team Financiën

Het team bestaat uit twee clusters: Advies & Planning & Control (APC) en Administratie & Beheer (A&B). Totaal 26 fte. Ze zijn een team in opbouw. Een uitstekend gevoel voor cijfers, dat is de basis. Zonder dat geen begroting, jaarrekening of tussenrapportages. Ze voeren een ontwikkelplan uit voor ontwikkelopgaven op diverse terreinen. Ze zorgen er daarnaast voor dat alle financiële processen van de vier organisaties op rolletjes lopen. Het team adviseert de organisatie, management en besturen over de cijfers en neemt iedereen mee in de ontwikkelingen op financieel gebied. Ze denken mee bij projectvoorstellen. Ze komen met creatieve en ongewone oplossingen. Zij overzien de hele breedte van het financiële werkveld. Ze zorgen voor een gezonde, financiële basis, in alles. En in alles houden ze de kwaliteit van de output en de dienstverlening voor ogen.

 

Wat ga je doen?

Je hebt twee rollen in deze functie: je bent de financieel HLT-adviseur en je bent coördinator planning & control. Dit betekent dat je goed moet kunnen schakelen.

Als HLT-adviseur volg je de ontwikkelingen op het gebied van financiën op de voet. Je vertaalt deze, in samenspraak met de andere gemeenteadviseurs en met de strategisch adviseur financiën, naar financieel beleid. Je bent eerste aanspreekpunt voor alle financiële zaken die spelen in de gemeenschappelijke regeling HLTsamen. Het gaat hier zowel om de sturing en eindredactie (op juistheid en kwaliteit) van de P&C producten en de directie- en bestuursvoorstellen, als de uitdagingen in de dagelijkse bedrijfsvoering die een Gemeenschappelijke Regeling met zich meebrengt.

 

 • Je adviseert de directie en het bestuur van HLTsamen. Daarnaast ben je sparringpartner voor de financieel domeinadviseurs, in het bijzonder de domeinadviseur Bedrijfsvoering.

 • Als coördinator planning en control heb je een belangrijke rol bij het harmoniseren van het P&C-proces voor de drie gemeenten en HLTsamen. Je hebt een duidelijke visie op hoe ze deze harmonisering succesvol aan kunnen pakken. Jij bent de vernieuwer: Scrum sessies zijn jou niet vreemd, en jij staat te popelen om een vernieuwingsslag te maken in de P&C producten.

 • De planning-en-control-documenten komen dankzij bijdragen van veel collega’s tot stand. Jij zorgt voor de verbinding. Jij weet als geen ander wat ieders bijdrage is, waar mogelijke knelpunten zitten en waar je moet ingrijpen. Je maakt werkbare planningen en bewaakt de voortgang, kwaliteit en besluitvorming van de P&C-documenten. Dankzij jou is ieder P&C-product op tijd.

 • Je kent de samenhang tussen de verschillende documenten, ziet waar verbeteringen mogelijk zijn en maakt die kwaliteitsslag dan ook. Je staat daar niet alleen voor, dit doe je samen met een collega.

 

Wij vragen

 • Een afgeronde en relevante opleiding op HBO/WO niveau;

 • Ervaring op het gebied van gemeentelijke financiën is geen vereiste, maar een pré;

 • Ervaring in een adviseursrol;

 • Je beschikt over een goed ontwikkelde politieke sensitiviteit;

 • Je bent adviesvaardig, evenwichtig, accuraat, enthousiast, flexibel, dienstverlenend ingesteld, klantvriendelijk, collegiaal, zelfstandig en stressbestendig;

 • Je bent een verbinder en vertrouwt op de kracht van samenwerking;

AANBOD

 • Een functie in schaal 11 (max. € 5.017,- bij een 36-urige werkweek). Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris;

 • De mogelijkheid om werk en privé goed op elkaar af te stemmen;

 • Talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren;

 • Flexibele werktijden en werkplekken;

 • Volop mogelijkheden voor ontwikkeling en initiatief;

 • Standplaats Hillegom;

 • Telefoon en laptop van de zaak.

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor deze functie. Voor vragen over deze vacature, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer:06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl  of met Klaas Staatsen via telefoonnummer:06-83667788.
 

bottom of page