top of page
SHARE:
DOWNLOAD:

HLTsamen

Business Controller
 

(32-36 uur per week, schaal 11, max € 5.017,-)

Voor HLTsamen zijn wij op zoek naar een Business Controller.

 

HLTsamen

Met 470 medewerkers vormen zij HLTsamen. Ze zijn de ambtelijke werkorganisatie van de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. Ze adviseren de bestuurders van de gemeenten én voeren de gemaakte keuzes uit. Omdat ze voor drie gemeenten werken, bundelen ze kennis en menskracht. Zo helpen ze de ruim 80.000 inwoners van de gemeenten vooruit. Met 100% inzet. Ze zijn creatief in de oplossingen die zij bieden voor maatschappelijke vragen. Ook jouw ideeën en initiatief zijn daarin zeer welkom! Inventief, krachtig en verbindend, dat is waar zij voor staan. De werkorganisatie bestaat vanaf 1 januari 2017. Ze zijn nog volop in ontwikkeling.

 

Team Financiën

Het team bestaat uit twee clusters: Advies & Planning & Control (APC) en Administratie & Beheer (A&B). Totaal 26 fte. Ze zijn een team in opbouw. Een uitstekend gevoel voor cijfers, dat is de basis. Zonder dat geen begroting, jaarrekening of tussenrapportages. Ze voeren een ontwikkelplan uit voor ontwikkelopgaven op diverse terreinen. Ze zorgen er daarnaast voor dat alle financiële processen van de vier organisaties op rolletjes lopen. Het team adviseert de organisatie, management en besturen over de cijfers en neemt iedereen mee in de ontwikkelingen op financieel gebied. Ze denken mee bij projectvoorstellen. Ze komen met creatieve en ongewone oplossingen. Zij overzien de hele breedte van het financiële werkveld. Ze zorgen voor een gezonde, financiële basis, in alles. En in alles houden ze de kwaliteit van de output en de dienstverlening voor ogen.

 

Wat ga je doen?

Jij bent adviseur voor één van onze zes domeinen. Je bent volledig op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van financiën in dat domein. Je vertaalt die in beleidsadviezen die relevant en kansrijk zijn voor je domeinmanager en je teammanagers. Met veel verve ga je met hen in gesprek over hun budgetten. De beleidsmedewerkers van jouw domein sta je

onvermoeibaar bij met raad en daad. Voor alle raads-, college- en domeinvoorstellen die in jouw domein geproduceerd worden ben jij de onbetwiste gesprekspartner en vraagbaak.

 

Ook adviseer je jouw domein over de P&C-cyclus en over de financiële bedrijfsvoering. Dat doe je gevraagd en ongevraagd. Aan de voorkant denk je mee door deel te nemen aan projecten. Daarbij denk je buiten de gebaande paden. In je eigen team werk je veel samen met de gemeenteadviseurs en met de andere domeinadviseurs. Voor een aantal andere externe partijen (zoals samenwerkingsverbanden en verbonden partijen) ben je de contactpersoon.

 

 • Je schrijft net zo makkelijk een advies over een gemeenschappelijke regeling als een analyse over een meerjarig investeringsplan;

 • Je staat voor je adviezen. Je draait er je hand niet voor om om financiële analyses te maken. En je weet de cijfers om te zetten in begrijpelijke taal.

 • Kritisch zijn en onafhankelijk denken zitten je in het bloed, net als je planningsvaardigheden. Je neemt je collega’s op een positieve wijze mee. Tegelijkertijd ben je in staat diezelfde collega’s aan te spreken als dat nodig is.

 • Je hebt een goed gevoel voor politieke verhoudingen. En natuurlijk ben jij niet bang om je handen uit de mouwen te steken!

 

Wij vragen

 • Een afgeronde en relevante opleiding op HBO/WO niveau;

 • Ervaring op het gebied van gemeentelijke financiën is geen vereiste, maar een pré;

 • Ervaring in een adviseursrol is een pré;

 • Je beschikt over een goed ontwikkelde politieke sensitiviteit;

 • Je bent adviesvaardig, evenwichtig, accuraat, enthousiast, flexibel, dienstverlenend ingesteld, klantvriendelijk, collegiaal, zelfstandig en stressbestendig;

 • Je bent een verbinder en vertrouwt op de kracht van samenwerking;

 

AANBOD

 • Een functie in schaal 10 of schaal 11 (max. € 5.017,- bij een 36-urige werkweek), afhankelijk van kennis en ervaring. Daar bovenop ontvang je een individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je brutosalaris;

 • De mogelijkheid om werk en privé goed op elkaar af te stemmen;

 • Talloze regelingen om je persoonlijke ontwikkeling te stimuleren;

 • Flexibele werktijden en werkplekken;

 • Volop mogelijkheden voor ontwikkeling en initiatief;

 • Standplaats Hillegom;

 • Telefoon en laptop van de zaak.

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor deze functie. Voor vragen over deze vacature, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer:06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl  of met Klaas Staatsen via telefoonnummer:06-83667788.
 

bottom of page