top of page
SHARE:

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier - Heerhugowaard
Adviseur Concerncontrol

PRINT PAGINA

32-36 uur per week, € 4.753 - € 6.836 bruto per maand (bij 36 uur) én een aanvullende toeslag van 21% (IKB) op dit maandsalaris

 

Voor het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier in Heerhugowaard zijn wij op zoek naar een Adviseur Concerncontrol.

Wat ga je doen?

Jij bent adviseur voor het bestuur, de directie en organisatie ten aanzien van governance, compliance en risicomanagement. Vanuit jouw onafhankelijke rol vervul je een spilfunctie. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over ontwikkelingen, kansen, bedreigingen en risico's voor de organisatie en draagt zo bij aan de juiste koers en aan verdere professionalisering.

Wij zoeken een senior adviseur met brede kennis en ervaring op het gebied van interne onderzoeken/evaluaties en informatieveiligheid, juridische control, planning en control en risicomanagement. Jouw focus ligt eerst op het gebied van interne beheersing. De belangrijkste opgave is de organisatie en het bestuur te begeleiden in de rechtmatigheidsverantwoording.

Dit houdt in dat je de verschillende lines of defence helpt in positie te komen: De bestaande AO/IC en interne controleplannen tegen het licht houden, de verbijzonderde interne controle (VIC) inbedden in de organisatie en de rechtmatigheidsverantwoording opzetten. Daarnaast neem je de directie en het bestuur mee in hun rol op dit gebied, zodat zij zich comfortabel voelen in het afgeven van een rechtmatigheidsverklaring.


Wat neem je mee?

 • Kennis van interne beheersing, verbijzonderde interne controles en de rechtsmatigheidsverantwoording.

 • Academisch werk- en denkniveau met accountancy- of bedrijfseconomische achtergrond of certified public controller.

 • Ervaring als adviseur bij meerdere (overheids)organisaties. 

 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

 • Jouw expertise om de organisatie in beweging te krijgen.

 • Hands on mentaliteit en een teamplayer.

 • Overtuigingskracht om het bestuur mee te nemen in zijn toezichthoudende rol.

 • Kennis van en ervaring in de waterschapswereld (pré).

 

Wie zijn wij?

Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier: een innovatief waterschap, ambitieus met grote uitdagingen in beheer en ontwikkeling. Ten dienste van de samenleving. Kwaliteit en maatschappelijke verantwoordelijkheid staan hoog in het vaandel. In 2025 zijn we CO2 neutraal. Elke dag werken 800 medewerkers aan de bescherming van het land en de kwaliteit van het oppervlaktewater. Bij een (dreigende) crisis pakt de crisisbeheersingsorganisatie de regie. Iedere HHNK'er kan daarin een taak krijgen. We werken nauw samen met andere instanties die met water te maken hebben, zoals PWN, Rijkswaterstaat, de provincie Noord-Holland, de gemeenten, LTO, ondernemers, bewoners, sportvissers, schaatsers en natuurbeschermers. HHNK houdt rekening met ieders belang en het algemeen belang staat voorop. 

Het team

De afdeling Concerncontrol bestaat uit enthousiaste  professionals (5 fte) met kennis van het P&C proces, auditing en evaluaties, interne controle, privacy en informatieveiligheid. Met jouw team toets en adviseer je over de doelmatige inzet van middelen en strategische keuzes, waarbij het team denkt en opereert vanuit ontwikkeling, samenhang en integraliteit. Het team heeft een breed blikveld en kijkt naar de financiële kant, naar informatiemanagement en informatieveiligheid, naar juridische control en ook naar beleidscontrol.

Wat bieden wij?

Een uitdagende functie waarin wordt ingezet op ontwikkeling en innovatie binnen een leuk en professioneel team. Vanzelfsprekend horen daar ook uitstekende arbeidsvoorwaarden bij. 

 • Een salaris tussen € 4.753 – € 6.836 bruto per maand o.b.v. een FT dienstverband (CAO voor Waterschappen). De hoogte van het salaris is afhankelijk van jouw kennis en ervaring. 

 • Maandelijks een toeslag van 21% op jouw salaris. Dit Individueel Keuze Budget (IKB) kan je inzetten voor extra vakantiedagen of als aanvulling op het salaris. 

 • Een persoonlijk budget voor duurzame inzetbaarheid en opleidingen van € 6.000. 

 • Een werkweek van 32 - 36 uur waarin je flexibel bent hoe je die inricht.

 • Een fijne werkplek met goede thuiswerkfaciliteiten. Naast een thuiswerkvergoeding krijg je een budget om jouw thuiswerkplek goed in te richten.


 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor het Hoogheemraadschap Hollands Nootrderkwartier. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail naar kvaandrager@publicsearch.nl

Klaartje Vaandrager.png

 

Klaartje Vaandrager

Recruiter Lokale Overheid

06 180 853 59 

kvaandrager@publicsearch.nl

 

bottom of page