top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

STICHTING HUMANITAS

BUSINESS CONTROLLER

Voor Humanitas, een brede zorginstelling met als standplaats Rotterdam, zoeken wij voor vast een communicatieve business controller. Deze controller zal een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het creëren van een toekomstbestendige organisatiestructuur. Humanitas is een organisatie in beweging. Van de controller wordt er verwacht snel te kunnen schakelen en boven de materie te kunnen staan.

 

De organisatie:

Humanitas is actief in Rotterdam, Spijkenisse en Capelle aan den IJssel op het gebied van zorg met en zonder verblijf, huishoudelijke ondersteuning, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg, medische en para-medische dienstverlening (ook in de wijk), welzijn en maatschappelijke hulp- en dienstverlening. Humanitas onderscheidt zich van andere zorgaanbieders en welzijnsinstellingen door haar aanpak, haar benadering van cliënten, de werkwijze van haar personeel en de inrichting van haar gebouwen.

 

Humanitas is er voor de meest kwetsbaren in de regio Rotterdam, van 0 tot 100+. Humanitas helpt deze mensen hun leven op hun eigen manier te blijven leven. Zo zelfstandig mogelijk. Voor hen willen zij een breed en afgestemd palet aan zorg, welzijn en diensten aanbieden. Zowel thuis als in een van hun woonvoorzieningen. Daarbij vinden zij persoonlijke aandacht het allerbelangrijkste. Hierbij denken zij niet vanuit wetten en geldstromen, maar vanuit de mens als uniek individu met regie over zijn eigen leven. Dit onder het motto ‘tegen de stroom en anders durven zijn’.

 

Plaats in de organisatie:

De controller maakt onderdeel uit van de afdeling business control (3 fte). Deze afdeling legt direct verantwoording af aan de manager finance en control

 

De functie:

De controller ondersteunt en adviseert op tactisch niveau het (zorg)management bij de ontwikkeling en uitvoering van de planning & control cyclus, met als doel het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Tevens is hij/zij verantwoordelijk voor het doen van verbetervoorstellen op basis van analyses van managementinformatie vanuit diverse bronnen.

 

Werkzaamheden:

 • Is verantwoordelijk voor de uitvoering en bewaking van de planning & control cyclus voor één van de zorgdivisies

 • Ontwikkelt en optimaliseert periodieke stuurinformatie plus bijbehorend analyses. Rekent business cases door en stelt prognoses op.

 • Weet analyses niet alleen vanuit een financieel oogpunt te benaderen maar ook vanuit andere invalshoeken zoals kwaliteit en productie.

 • Fungeert als sparringpartner voor directie en management en ondersteunt en adviseert hen over het te voeren en gevoerde financiële beleid en bij (complexe) financiële vraagstukken.

 • Signaleert en analyseert knelpunten en ontwikkelingen binnen de bedrijfsvoering en het en doet verbetervoorstellen.

 

Profiel:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding bij voorkeur richting finance & control, economie en/of bedrijfseconomie.

 • Circa 5-7 jaar werkervaring als business controller.

 • Kennis van de financiële verslaglegging en wet- en regelgeving van de zorg is een pré.

 • In staat om met goede communicatieve vaardigheden, organisatiesensitiviteit en analytisch vermogen tegenstellingen te overbruggen.

 • Klantgericht, stressbestendig en kritisch.

 

Ons aanbod:

 • Een aantrekkelijke, zelfstandige functie in een informele organisatie waarin eigen initiatief en meedenken over nieuwe ontwikkelingen wordt gestimuleerd.

 • Uitgangspunt is een jaarcontract op basis van 36 uur per week, met uitzicht op een vast contract.

 • Goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT.

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor Stichting Humanitas. Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050 of Daniel Griffioen 06-81953794. Uw sollicitatie kunt u richten naar ltenbrink@publicsearch.nl en/ of dgriffioen@publicsearch.nl

bottom of page