SHARE:

HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM
hoofd financien, planning & control

Melissa.png
PRINT PAGINA

Ben jij een ervaren financiële sparringpartner en wil jij de vertaalslag naar de toekomst maken als het gaat om meerjarig financieel beleid? Zie je het als een uitdaging om je in te zetten voor een grote kennisinstelling die volop in beweging is? Dan ben jij dé gesprekspartner die wij zoeken voor onze faculteit Maatschappij en Recht van de Hogeschool van Amsterdam!

Hoofd Financiën, Planning & Control (0,8 - 1,0 fte)

Waar kom je te werken?

De faculteit Maatschappij en Recht is een van de zeven faculteiten van de Hogeschool van Amsterdam met ca 7500 studenten. De faculteit staat midden in de Amsterdamse samenleving. De verwevenheid met de stad uit zich in een grote maatschappelijke betrokkenheid die zichtbaar is bij alle opleidingen die samengebracht zijn in de faculteit.

Bij de faculteit Maatschappij en Recht kunnen studenten kiezen uit een breed aanbod aan sociale, culturele, juridische en gedragskundige opleidingen: bestuurskunde, hbo-rechten, sociaal juridische dienstverlening, social work of toegepaste psychologie. Deze opleidingen op bachelor niveau en 3 masters kijken elk vanuit hun eigen invalshoek naar de mens, zijn gedrag en het recht. Vanuit die perspectieven speelt de faculteit een relevante rol in de Amsterdamse samenleving.

De maatschappelijke betrokkenheid van onze faculteit uit zich ook in de onderzoeksprogramma's en projecten die zijn ondergebracht in het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI) van deze faculteit.

 

Wat ga je doen?

Als afdelingshoofd Financiën, Planning & Control adviseer je een 7 koppig managementteam waar onder meer de afdeling HR, Communicatie en Onderwijsadministratie onder valt. Je adviseert hen over de financiële kaders waarbinnen onderwijs- en onderzoeksdoelstellingen worden gepland en verantwoord, rekening houdend met externe en interne ontwikkelingen.
Je bent business partner van directie en management. Je beweegt je gemakkelijk in alle gelederen van de organisatie en kan het geheel goed overzien.

Je adviseert en ondersteunt het management bij financieringsvraagstukken, je bent verantwoordelijk voor de planning en control cyclus van de faculteit en je geeft gevraagd en ongevraagd advies. Je kunt op strategisch, tactisch en operationeel niveau acteren.

Je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van (meerjaren) begrotingen, rapportages, prognoses en analyses. Je signaleert verbeterpunten en gaat hiermee actief aan de slag. Je geeft vorm en inhoud aan de administratieve organisatie en inrichting van de faculteit in lijn met geldende wet- en regelgeving.

Je werkt nauw samen met collega’s van andere disciplines in een multidisciplinair team en je onderhoudt de relaties met de verschillende opleidingen, lectoraten en afdelingen. Je wordt bijgestaan door een klein team waaraan je leiding geeft. Samen met hen ondersteun je de faculteit op het totale gebied van financieel beleid, advies en administratie.

Je bent het financiële geweten van de faculteit in de keten binnen de HvA en je bent daarin de verbindende schakel tussen de HvA en de faculteit. Je stemt af op en levert een bijdrage aan instellingsbrede kaders en instellingsbreed beleid.

 

Wat neem je mee?

De ideale kandidaat heeft afgeronde academisch opleiding in het vakgebied, bijvoorbeeld een financiële of bedrijfseconomische opleiding en werkervaring als (business) controller.  Communicatieve vaardigheden -zowel mondeling als schriftelijk- zijn essentieel. Het is van belang dat je gemakkelijk contact legt en goed kan communiceren op verschillende niveaus binnen de organisatie. Je hebt bovendien een sterk organisatiebewustzijn en neemt verantwoordelijkheid om zaken te signaleren en op te pakken.

 

Daarnaast worden zij enthousiast van een plezierige nieuwe collega die:

  • een nieuwsgierige, kritische en onderzoekende werkhouding heeft;

  • proactief en pragmatisch is ingesteld;

  • goed ontwikkeld analytisch vermogen en een resultaatgerichte werkhouding heeft;

  • het leuk vindt om in teamverband te werken maar het ook geen probleem vindt om zelfstandig te werken.

  • Verder ben je onafhankelijk, assertief, integer en accuraat.

Waar kom je te werken?

Talent als basis, diversiteit als kracht

 

De Hogeschool van Amsterdam wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

Kijk hoe de HvA collega’s denken over werken bij de HvA: http://www.hva.nl/over-de-hva/werken-bij-de-hva/medewerkers-aan-het-woord

Wat bieden we?

Een tijdelijke aanstelling voor een jaar met, uitzicht op een vaste aanstelling.
De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van controller 3. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 12 (cao hbo) met een maximum van €5.717 bruto per maand bij een volledige aanstelling. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Interesse?

Public Search verzorgt de werving voor de Hogeschool van Amsterdam  Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op 06-386 90 104 of Sabine Root 06-289 31 992. Je cv mag je ook mailen naar manthonio@publicsearch.nl  of sroot@publicsearch.nl.

Een assessment kan onderdeel van de procedure zijn.