top of page
SHARE:

HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM

hoofd finance, planning & control

Melissa.png
PRINT PAGINA

Vanwege aanstaande pensionering zijn wij op zoek naar een

Hoofd Finance, Planning & Control (0,8 - 1,0 fte)

Ben jij een ervaren financiële sparringpartner en wil jij de vertaalslag naar de toekomst maken als het gaat om meerjarig financieel beleid? Zie je het als een uitdaging om je in te zetten voor een grote onderwijsinstelling die volop in beweging is? Dan zijn wij bijzonder geïnteresseerd in jou.

De faculteit Onderwijs en Opvoeding (FOO) maakt een versnelling door in de ontwikkeling naar nieuwe opleidingsvarianten, zoals contractonderwijs en een nieuw Centre of Expertise voor onderzoek.
Als Hoofd Finance, Planning & Control bewaak en beheers je de financiële kaders van de faculteit en actualiseer je deze wanneer facultaire en instellingsbrede ontwikkelingen daarom vragen. Vanuit deze functie lever je een bijdrage aan het realiseren van de strategische doelstellingen van de faculteit.

Waar ga je werken?

De faculteit Onderwijs en Opvoeding (FOO) bereidt ruim vijfduizend studenten voor op een loopbaan als pedagoog of leraar in het primair, secundair en beroepsonderwijs. Daarnaast wordt er onderzoek uitgevoerd naar maatschappelijke vraagstukken. De faculteit is met het onderwijs en onderzoek een belangrijke speler in de grootstedelijke regio Amsterdam.

Jouw team FP&C zorgt voor ondersteuning en advisering aan het onderwijs en onderzoek vanuit de afdeling Bedrijfsvoering samen met de teams HR, ICT, Onderwijs & Onderzoek, Communicatie, Contractonderwijs en het Onderwijsbureau.

FOO is gevestigd op de Amstelcampus, in het gebouw Kohnstammhuis (Wibautstraat 2-4, naast het metrostation Weesperplein). De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer.
 

Wat ga je doen?

Je geeft als senior business controller leiding aan de afdeling Finance, Planning & Control (1,6 fte) en adviseert en ondersteunt de directie en het management bij financieringsvraagstukken. Hiërarchisch word je aangestuurd door de directeur bedrijfsvoering.

Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de planning en control cyclus van de faculteit. Je stelt hoogwaardige (meerjaren) begrotingen, rapportages, prognoses en analyses voor de faculteit op en brengt hierover advies uit aan de managers, het managementteam en de directie.

Kerntaken zijn:

 • je bent business partner van directie en management en (mede) verantwoordelijk voor facultaire FP&C beleidsonderwerpen;

 • je adviseert directie en management over strategische/tactische aspecten van het FP&C beleid met een hoge mate van organisatorische complexiteit;

  • je begeleidt meerjaren investeringen;

  • Verdere flexibilisering van het onderwijs (modulair onderwijs);

  • Vraagstuk rondom contractonderwijs

 • je geeft vorm en inhoud aan de administratieve organisatie en inrichting van de faculteit in lijn met geldende wet- en regelgeving;

 • je levert een bijdrage aan het tot stand komen van de instellingsbrede jaarrekening, door het aanleveren van facultaire jaarcijfers en bijbehorende rapportage bij het AC;

 • je bent betrokken bij projecten en zorgt voor het realiseren van de projectdoelstellingen;

 • je werkt beleidsvoorstellen voor de faculteit uit in samenhang met aanverwante vakgebieden, waaronder HR;

 • je bent verantwoordelijk voor de planning en control cyclus van de faculteit en je geeft hiertoe gevraagd en ongevraagd advies;

 • je bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van (meerjaren) begrotingen, rapportages, prognoses en analyses;

 • je signaleert verbeterpunten en doet samen met je team verbetervoorstellen;

 • je adviseert en acteert bij inrichtingsvraagstukken;

 • je vertegenwoordigt de faculteit in de FP&C keten binnen de HvA, je bent de verbindende schakel tussen de HvA en de faculteit. Daarbij stem je af op instellingsbrede kaders en instellingsbreed beleid;

 • Je adviseert over interpretatie en toepassingsmogelijkheden van voorzieningen en regelingen op FP&C gebied;

 • Je geeft leiding aan een team van twee collega’s: een businesscontroller en een administrateur/junior controller.

 

Wat breng je mee?

De ideale kandidaat heeft afgeronde academisch opleiding in het vakgebied met aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie. Ervaring in het hoger onderwijs en kennis van SAP is een pré. Communicatieve vaardigheden -zowel mondeling als schriftelijk- zijn essentieel. Je hebt bovendien een sterk organisatiebewustzijn en neemt verantwoordelijkheid om zaken te signaleren en op te pakken. Bovendien heb je ervaring als businesspartner voor directie en management. Je denkt en werkt interdisciplinair en legt makkelijk verbanden tussen je eigen vakgebied en andere vakgebieden zoals HR en Onderwijs en Onderzoek.

Daarnaast worden wij enthousiast van een plezierige nieuwe collega die:

 • Een nieuwsgierige, kritische en onderzoekende werkhouding heeft;

 • Proactief en pragmatisch is ingesteld;

 • Goed kan schrijven;

 • Je bent in staat om mensen te overtuigen en op een juiste manier te beïnvloeden;

 • Een goed ontwikkeld analytisch vermogen en een resultaatgerichte werkhouding heeft;

 • Goede communicatieve vaardigheden bezit en daardoor met iedereen kan schakelen;

 • Het leuk vindt om in teamverband te werken maar het ook geen probleem vindt om zelfstandig te werken.

 • Onafhankelijk, assertief, integer en accuraat is en

 • In staat is om onder tijdsdruk en met deadlines te werken

 

Talent als basis, diversiteit als kracht

De Hogeschool van Amsterdam wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

Kijk voor meer informatie over de faculteit op: www.hva.nl/foo

Kijk hoe de HvA collega’s denken over werken bij de HvA: http://www.hva.nl/over-de-hva/werken-bij-de-hva/medewerkers-aan-het-woord

 

Wat bieden we?

Een tijdelijke aanstelling voor een jaar met, uitzicht op een vaste aanstelling.
De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van controller 3. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 12 (cao hbo) met een maximum van €5.717 bruto per maand bij een volledige aanstelling. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

 

Interesse?

Public Search verzorgt de werving voor de Hogeschool van Amsterdam  Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op 06-386 90 104 of Sabine Root 06-289 31 992. Je cv mag je ook mailen naar manthonio@publicsearch.nl  of sroot@publicsearch.nl.

bottom of page