top of page
SHARE:

HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM 
FACULTEIT ONDERWIJS & OPVOEDING (FOO)

senior business controller

PRINT PAGINA

Ben jij een energieke stevige business controller met goede communicatie skills? En vind je het leuk om managers te informeren en te adviseren over hun financiële situatie en de daarin te maken keuzes? Dan zijn we op zoek naar jou!

Business Controller (0,8 - 1,0 fte)

 

Waar ga je werken?

Het betreft een afwisselende baan bij het team Finance, Planning & Control binnen de afdeling Bedrijfsvoering van de Faculteit Onderwijs & Opvoeding (FOO). Het team bestaat uit 3 business controllers. Met 6.000 studenten en een begroting van ruim 50 miljoen bereidt FOO studenten voor op een loopbaan als pedagoog of leraar in het primair, secundair of beroepsonderwijs. De opleidingen bij de faculteit zijn georganiseerd in een zestal clusters. Het onderzoek is georganiseerd in een kenniscentrum en een Centre of Expertise Urban Education (waarin meerdere faculteiten participeren).

FOO is daarnaast een faculteit in beweging. De faculteit beoogt in 2022-2023 een transitie te realiseren met gevolgen voor de inrichting van de onderwijsorganisatie, de synergie en de wendbaarheid van de faculteit. De beoogde transitie is uitgewerkt in een Integraal Veranderplan ‘FOOcus op Flex’ 2022-2023, waarin Flexibilisering, Wendbaarheid en Blended Learning de pijlers zijn.

De ambitie van de faculteit is daarbij om een aantrekkelijke kennis- en opleidingspartner in de metropoolregio Amsterdam te zijn en om als onderwijsvernieuwer impact te hebben op het onderwijs dat onze studenten in hun latere beroepspraktijk geven.

FOO is gevestigd op de Amstelcampus in de Wibautstraat in Amsterdam (naast metrostation Weesperplein). De locatie is goed te bereiken met het openbaar vervoer.  

Wat ga je doen?

Als business controller ben je de business partner van de managers van een opleidings- of onderzoeks cluster. De uitdaging in deze functie is om ervoor te zorgen dat managers met een beperkte financiële achtergrond goed geïnformeerd zijn over de veranderingen in hun financiële situatie en jou zien als hun gesprekspartner hierin. Hoofdtaken:

 • gevraagd en ongevraagd adviseren van het management van de faculteit inzake (financiële) strategie, beleid, risicomanagement en verbetering van de performance. Dit doe je in nauwe samenwerking met de manager finance en control;

 • Je draagt zorg voor diverse financiële processen en voor het opstellen van rapportages en analyses, in lijn met het financiële beleid van de Hogeschool van Amsterdam. Je signaleert verbeterpunten en gaat hiermee actief aan de slag.

 • Je stelt begrotingen en kwartaalprognoses op. Je werkt hierbij nauw samen met collega’s van andere disciplines in een multidisciplinair team.

 • Ook het opstellen van en meedenken aan business cases en meerjarenramingen krijgt een steeds belangrijkere rol. Een voorbeeld hiervan is het modulair onderwijs, waarbij het onderwijs flexibeler wordt ingericht.

 

Wat breng je mee?

De ideale kandidaat beschikt minimaal over een hbo werk- en denkniveau. Aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie is een must, ervaring in het hoger onderwijs (en specifiek onderzoek) is een pre. Communicatieve vaardigheden - zowel mondeling als schriftelijk - zijn essentieel. Je hebt bovendien een sterk organisatiebewustzijn, bent in staat om eigen verantwoordelijkheid te nemen en zaken te signaleren en op te pakken. Je beschikt over een afgeronde bedrijfseconomische opleiding, bij voorkeur op het gebied van accountancy en/of control.

Daarnaast worden wij enthousiast van een collega die:

 • Een stevige gesprekspartner is voor het management

 • Excel door en door kent en graag op zoek gaat naar mogelijkheden om de management rapportage tools slimmer in te kunnen richten;

 • Affiniteit met automatisering heeft;

 • Een nieuwsgierige, kritische en onderzoekende werkhouding heeft;

 • Een goed ontwikkeld analytisch vermogen heeft met een resultaatgerichte werkhouding;

 • Proactief en pragmatisch ingesteld is;

 • Het leuk vindt om binnen het team maar ook zelfstandig te werken.

Wat bieden we?

Een tijdelijke aanstelling voor een jaar met, uitzicht op een vaste aanstelling.
De werkzaamheden maken deel uit van de organieke functie van controller 4. De bij deze functie behorende loonschaal is schaal 11 (cao hbo). Het salaris bedraagt maximaal € 5.127,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling en is afhankelijk van opleiding en ervaring bij aantoonbare werkervaring en senioriteit is de functie van controller 3 bespreekbaar, het salaris bedraagt dan maximaal € 6064,- bruto per maand bij een volledige aanstelling (schaal 12 cao hbo); Daarnaast is er een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een ruime vakantieregeling en een 13e maand; uitstekende studie- en ontwikkelingsmogelijkheden om je verder te blijven professionaliseren, bijvoorbeeld via de HvA Academie. Gedeeltelijk thuis werken is mogelijk.

 

Talent als basis, diversiteit als kracht

De HvA wil een organisatie zijn waarin iedereen zich welkom, gewaardeerd en thuis voelt. Als werkgever geloven we dat, hoe inclusiever we zijn, des te beter we kunnen presteren als kennisinstelling van en voor de stad. We streven er daarom naar om de verscheidenheid aan achtergronden en perspectieven die Amsterdam rijk is, weerspiegeld te zien in het personeelsbestand van onze hogeschool.

 

Kijk voor meer informatie over de faculteit op: www.foo.hva.nl

Kijk hoe onze collega’s denken over werken bij de HvA: http://www.hva.nl/over-de-hva/werken-bij-de-hva/medewerkers-aan-het-woord

Interesse?

Public Search verzorgt de werving voor de Hogeschool van Amsterdam  Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op 06-386 90 104 of Sabine Root 06-289 31 992. Je cv mag je ook mailen naar manthonio@publicsearch.nl  of sroot@publicsearch.nl

Melissa.png

 

Melissa Anthonio

Recruiter Onderwijs

06 386 901 04 

manthonio@publicsearch.nl

 

bottom of page