top of page
SHARE:

HVO QUERIDO

Business Controller

PRINT PAGINA

Voor de afdeling Planning & Control zijn wij opzoek naar een business controller die niet bang is voor dynamiek en veranderingen.

Analytisch sterk, motivator en energiek zijn woorden die jou typeren. Je bent een bruggenbouwer, die collega's bij elkaar brengt. Draagvlak creëren voor jouw bedrijfseconomische inzichten gaat je goed af dankzij je overtuigingskracht en transparante manier van communiceren. Herken je jezelf ook in bovenstaande wensen, dan zien wij je CV graag tegemoet!

 

Organisatie:

HVO-Querido opereert op het snijvlak van maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg. HVO-Querido heeft een omzet van 125 mln en wordt gefinancierd uit verschillende bronnen (o.a. WMO, WLZ, ZVW). Er zijn ca. 1.275 FTE werkzaam verdeeld over meer dan 50 locaties. De structuur van de organisatie is ondergeschikt aan de inhoud en wordt bijgesteld als hierdoor belemmeringen ontstaan in een geïntegreerd en toegankelijk hulpverleningsaanbod. HVO-Querido wil meer zijn dan de som der delen. Verworvenheden uit diverse werkvelden komen de cliënt ten goede.

 

Plaats in de organisatie:

De afdeling Planning & Control maakt deel uit van de Supportorganisatie, waar ook de afdelingen Financiële Administratie, Zorgadministratie, ICT, Facilitaire Organisatie en Beleid en Advies deel van uit maken. Je bent werkzaam in een team van 6 business controllers.

 

De functie:

Je bent de sparringpartner van het management, maakt managementanalyses en adviseert gevraagd en ongevraagd over financiële vraagstukken. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, afstemming en uitvoering van het planning- en control instrumentarium. Je hebt een actieve rol in het vergroten van eigenaarschap bij het management voor de financiële huishouding en bedrijfsvoering. Je hebt ruime kennis van digitale technieken die je actief toepast om grip te krijgen op complexe financiële vraagstukken. Je vindt het leuk om collega's en managers hierin verder te bekwamen.

 

Je bewaakt de (veranderende) productie- en omzetafspraken met gemeenten in relatie tot de geleverde productie, houdt grip op de verschillende subsidiestromen en adviseert het management over mogelijke maatregelen om kosten en opbrengsten met elkaar in evenwicht te laten blijven. Je signaleert en volgt ontwikkelingen die spelen binnen de gemeenten en andere opdrachtgevers en vertaalt deze naar financieel beleid, ideeën en mogelijkheden.

De werkzaamheden:

Als business controller werk je nauw samen met teammanagers en directeuren om de (financiële) bedrijfsvoering van de organisatie (mede) vorm te geven. Je hebt onderstaande kerntaken:

 • Opstellen van begrotingen en periodieke en incidentele managementinformatie;

 • Adviseren bij aanbestedingen en subsidieaanvragen;

 • Initiëren van verbeter- en optimalisatieprocessen in de (financiële) bedrijfsvoering.

 • Financieel ondersteunen van het management;

 • Ontwikkelen van en zorgdragen voor de juistheid en volledigheid van het productieafspraken- en subsidieregister;

 • Monitoren en adviseren over onder-/overproductie en de subsidie uitputting;

 • Opstellen van productie- en subsidieverantwoordingen en de afstemming met de accountant.

 

Profiel:

 • Je hebt een afgeronde financiële HBO- of WO-opleiding, zoals HEAO of  bedrijfskunde;

 • Je hebt ten minste 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie, bij voorkeur in de zorgsector;

 • Ervaring met Business Intelligence is een must;

 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;

 • Je bent organisatiesensitief, klantgericht en stressbestendig.

 

Ons aanbod:

Een baan met veel ruimte voor initiatief en ontwikkeling in een maatschappelijk zeer relevante omgeving. Marktconforme salariering en arbeidsvoorwaarden conform CAO Sociaal Werk. Zo krijg je onder andere een individueel keuze budget en een opleidingsbudget. Een referentiecheck en Verklaring Omtrent Gedrag zijn verplichte onderdelen van de procedure. Het betreft in eerste instantie een contract voor de duur van een jaar.

 

Interesse?

Public Search verzorgt de selectie voor HVO Querido. Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050 of Roland Falke 06-41367129. Uw sollicitatie kunt u richten aan ltenbrink@publicsearch.nl en / of rfalke@publicsearch.nl

bottom of page