top of page
SHARE:

HOGESCHOOL INHOLLAND
business controller

Melissa.png
PRINT PAGINA

Als je bij Hogeschool Inholland komt werken, ervaar je dat de studenten en collega’s centraal staan. Samen creëren zij een vertrouwde leer- en werkomgeving waarin studenten en collega’s zich thuis, gezien, gekend en erkend voelen. Persoonlijk en dichtbij. Hogeschool Inholland omarmt een grote verscheidenheid aan studenten en collega’s. Juist in deze verschillen zit hun kracht. De Hogeschool heeft ongeveer 25.000 studenten en 2200 medewerkers.

 

Het domein Gezondheid, Sport en Welzijn (GSW) leidt ieder jaar 6.000 professionals op. Een nieuwe generatie die de samenleving helpt gezonder te worden en te blijven. Met handen aan het bed, een deskundig hoofd en betrokken hart. Hoe kan innovatieve technologie mensen helpen langer gezond te blijven? Hoe geven we in deze missie iedereen gelijke kansen? Hoe organiseren we dit met andere professionals, mantelzorgers en vrijwilligers in de wijk? Dit soort vraagstukken maakt GSW maatschappelijk een heel relevant domein om deze deskundigheid over te dragen. De veranderingen in de samenleving op dit gebied zijn richtinggevend voor het onderwijs en onderzoek. Zij maken een maatschappelijk verschil.

 

Voor het domein GSW zijn wij op zoek naar een:

 

Business Controller (0,8-1,0 fte)

                                 

Functie

Je bent als business controller verantwoordelijk voor de Planning & Control (P&C) -cyclus van het domein Gezondheid, Sport & Welzijn (GSW) en de ondersteunende diensten op de locatie Haarlem. Je bent gesprekspartner van de domeindirecteur/managementteam en levert (bedrijfseconomische) input en advies van waaruit strategische en organisatorische besluiten kunnen worden genomen. Vanuit jouw expertise verzorg jij de management rapportages waardoor de stakeholders weten waar ze zich bevinden ten opzichte van de doelstellingen en maakt scenario’s en projecties naar de toekomst inzichtelijk. Hierdoor draag jij direct bij aan het realiseren van de ambities, visies en doelen van het domein en de locatie. Je stelt de stakeholders in staat beter te besturen, levert een bijdrage aan de versterking van het eigenaarschap van teams en draagt bij aan het verhogen van het studentsucces.

 

Je werkt in deze functie nauw samen met de domein- en vestigingsdirecteur, de managers onderwijs en onderzoek, de managers Inholland Service Organisatie (ISO) en Werving, Instroom en Relatiebeheer (WIR), teamleiders en de HRM-adviseurs. Je maakt deel uit van het domein managementteam en het vestigings-managementteam. Je werkt vanuit de locatie Haarlem, en bent, daar waar het werk het vraagt, ook eventueel werkzaam op een van de andere locaties. Je geeft daarnaast leiding aan de (project)controllers. Dit team bestaat uit drie medewerkers.

 

Als business controller ben je verantwoordelijk voor:

 • Je voert zelfstandig de eindregie op de P&C- cyclus van het domein en de vestiging binnen de gestelde Inholland kaders.

 • Je bent in overleg met de betrokken stakeholders verantwoordelijk voor het proactief opstellen van een begrotingsvoorstel, in lijn met de Inholland, domein-, en vestiging ambities.

 • Je neemt deel aan diverse overleggen o.a. managementteam-, controllers- en MT-overleg vestiging Haarlem.

 • Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van operationele en financiële rapportages, meerjarenplanningen en verantwoording.

 • Je adviseert de directeur en managers bij business cases en analyseert de impact van (onderwijskundige en onderzoeks-) besluiten op de financiën en andere indicatoren van het domein en de vestiging.

 • Je signaleert, zowel intern als in de buitenwereld, trends en ontwikkelingen die van invloed zijn op het domein en de vestiging en komt naar aanleiding daarvan met aanbevelingen en advies.

 • Je levert een bijdrage aan onderwijsvernieuwingen en ontwikkelingen binnen onderzoek door mee te denken over (nieuwe) businessmodellen en deze financieel te vertalen.

 • Je identificeert risico’s, zorgt ervoor dat alternatieve interventies en oplossingsmogelijkheden doorrekenen in scenario's en zorgt voor tijdige, begrijpelijke en waardevolle stuurinformatie.

 •  Je geeft leiding aan een team van (project) controllers.

 

Profiel

Als business controller beschik je over het volgende profiel:

 • Je hebt een relevante afgeronde WO-opleiding, bijvoorbeeld in de richting Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde.

 • Je bent een ervaren en op ontwikkeling en vernieuwing gerichte persoonlijkheid, wendbaar en in staat strategisch-tactisch te denken en handelen.

 • Je bent gewend om te werken in de dynamiek van een kennisintensieve organisatie, bij voorkeur heb je ook ervaring met onderwijsprocessen.

 • Je hebt een integrale blik, ziet verbanden, kunt zaken in een groter geheel plaatsen en van daaruit de vertaalslag maken.

 • Je werkt zelfstandig, toont initiatief, weet wat wanneer besproken moeten worden en agendeert dat waar nodig zelf op de juiste plek.

 • Je communiceert effectief, adviseert overtuigend, werkt proactief en handelt vanuit een op samenwerking gebaseerde relatie met de belangrijkste stakeholders.

 • Je onderscheidt je door een goede balans aan te brengen tussen resultaatgericht- en faciliterend leiderschap en een plezierige en verbindende manier van communiceren, waarbij een veilige werk- en leeromgeving, koersvastheid op inhoud, strategie en beheer de sleutelwoorden zijn.

 • Je weet het beste uit medewerkers naar boven te halen en hun talenten te benutten. Op deze manier creëer je een positief werkklimaat waarbij onze werkwijze (Persoonlijk & Dichtbij) goed tot uiting komt. Ook durf je teamleden effectief aan te spreken op hun functioneren.

 • Je beschikt over relevante werkervaring als Business Controller in een dienstverlenende organisatie.

 • Je kunt goed overweg met financiële softwarepakketten.

 • Een goede beheersing van de Nederlandse taal.

 

Arbeidsvoorwaarden

Het betreft een tijdelijk dienstverband van 12 maanden met uitzicht op een vast dienstverband. De functie heeft een omvang van 32 tot 40 uur per week. Het salaris bedraagt maximaal €6.326,17 bruto per maand, schaal 13, bij een fulltime dienstverband en 428 vakantie uren bij een 40-urige werkweek. De verlofregeling is inclusief de verplichte vrije dagen en de nationale en erkende feestdagen. De inschaling zal afhankelijk zijn van de kennis en het ervaringsniveau van de kandidaat. Naast vakantiegeld en opleidingsmogelijkheden ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling bij het ABP.

 

Hogeschool Inholland volgt de cao hbo, een uitstekend pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hierin blijven sociale partners streven naar afspraken die echt werken en uitgaan van goed werkgeverschap en goed werknemerschap. Bekijk hier de volledige arbeidsvoorwaarden van Hogeschool Inholland https://www.inholland.nl/over-inholland/werken-bij-inholland/arbeidsvoorwaarden/

 

Solliciteren

Public Search verzorgt de werving voor Hogeschool Inholland. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Sabine Root 06-289 31 992 of Melissa Anthonio op 06-386 90 104. Je cv mag je ook mailen naar sroot@publicsearch.nl of manthonio@publicsearch.nl 

bottom of page