top of page
SHARE:

Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)
business controller (24 – 40 uur per week)

PRINT PAGINA

Voor de afdeling Finance van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) zijn wij op zoek naar een enthousiaste en proactieve collega met goede adviserende en analytische vaardigheden.

 

Business controller  (24 – 40 uur per week)

 

Als business controller is je functie divers en afwisselend, waarbij je niet alleen werkt voor de centrale afdelingen van de KNAW-organisatie, maar ook een actieve rol hebt ter ondersteuning van de verschillende KNAW-onderzoeksinstituten. Je werkt in het hartje van Amsterdam Centrum in een van de mooiste panden van de stad.

Samen met je collega’s Tim Weemhoff en Arthur Jansen werk je nauw samen om de instituten te adviseren over uiteenlopende vraagstukken.

 

De KNAW verricht hoogstaand onderzoek op het gebied van Geesteswetenschappen, Sociale wetenschappen en Levenswetenschappen. Het is een adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor vijftien instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten.

Over de afdeling:

De afdeling Financiën bereidt de financiële koersbepaling van de KNAW voor en voert deze uit, voor het concern en de instituten. In dat kader verzorgt de afdeling de meerjarenplanning en de begrotings- en rapportagecyclus. Hiernaast ben je de adviseur over de instituten heen.

 

Functietaken:

 • Adviseert gevraagd en ongevraagd over financieel-economisch beleid, risicomanagement en verbetering van de performance en is mede verantwoordelijk voor het realiseren van het financiële beleid en doelstellingen;

 • Draagt bij aan het ontwikkelen van beleid en tools zoals managementrapportages, kostprijs- en tariefmodellen, rapportage- en begrotingsmodellen, kpi’s etc.

 • Speelt een belangrijke rol bij de planning en controlcyclus van de KNAW op concernniveau. Belangrijk hierin zijn het opstellen van kwartaalrapportages, prognoses en de meerjarenbegroting;

 • Zorgt voor goede informatievoorziening aan en bent sparringpartner voor afdelingshoofden en adviseert het management bij financiële vraagstukken;

 • Je beoordeelt de begrotingen van de instituten en je overlegt regelmatig met je collega-controllers van de Instituten door heel Nederland;

 • Adviseert en assisteert bij het voorbereiden, analyseren en opstellen van business cases, dit zijn veelal de grotere vraagstukken, bijvoorbeeld m.b.t. vastgoed, ICT of binnen de instituten;

 • Participeert als deskundige in organisatiebrede projecten.

 

Functie-eisen:

 • Een afgeronde universitaire of hbo-opleiding bij voorkeur in de richting van bedrijfseconomie;

 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in een grote organisatie;

 • Ervaring met Excel en BI-tools (bijvoorbeeld Qlikview of Power BI) en affiniteit met financiële (ERP-)systemen;

 • Sterke sociale en communicatieve vaardigheden en je beschikt over organisatiesensitiviteit;

 • Je vindt het prettig om binnen het team, maar ook zelfstandig te werken. 

 • Een oplossingsgerichte instelling, overtuigingskracht en proactief;

 • Goede analytische vaardigheden en cijfermatig inzicht.

 

Arbeidsvoorwaarden:

Het betreft een dienstverband voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Het fulltime brutosalaris per maand bedraagt afhankelijk van kennis en ervaring minimaal €3.974,- en maximaal € 5.439, - (Conform schaal 11 CAO-NU) exclusief 8% vakantiegeld en 8,3% eindejaarsuitkering. Er is een uitgebreid pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder pensioenopbouw bij ABP, reiskostenvergoeding en diverse opleidingsmogelijkheden. Je vaste standplaats is de Kloveniersburgwal in het centrum van Amsterdam en is per OV goed bereikbaar.

 

Interesse?

Public Search verzorgt de werving voor KNAW. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio 06-386 90 104 of Sabine Root 06-289 31 992. Je cv mag je ook mailen naar manthonio of sroot@publicsearch.nl .

Melissa.png

 

Melissa Anthonio

Recruiter Onderwijs

06 386 901 04 

manthonio@publicsearch.nl

 

bottom of page