top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Veenendaal

senior adviseur VIC

(36 uur per week, schaal 12 maximaal € 82.000 bruto per jaar)

 

Voor de Gemeente Veenendaal zijn wij op zoek naar een ervaren Senior Adviseur Verbijzonderde Interne Controle.

 

WAT GA JE DOEN?

Je bent een accountant met visie hoe te komen tot een “rechtmatigheidsverklaring / in control statement” voor de gemeente. Je bent deskundig op het gebied van (verbijzonderde) interne controle en bent de trekker binnen onze organisatie op dit vakgebied. Je bent een volwaardige sparringpartner en kritische vriend van het lijnmanagement en je streeft continu naar verbeteringen op het gebied van rechtmatigheid en het “in control” zijn. Je geeft gevraagd en ongevraagd advies over alle zaken die jouw vakgebied raken. Je brengt risico’s in beeld en je adviseert over de beheersmaatregelen en waar nodig doe je verbetervoorstellen. Je adviseert over, controleert op en ontwikkelt mede  kaders, richtlijnen, methodieken en systematiek. Als sparringpartner draag je bij aan het behalen van onze doelen met de kernwaarden Samen, Toegevoegde waarde, Energie en werkplezier, en Resultaatgericht (STER). 

 

 

WAAR KOM JE TE WERKEN

In een open werksfeer, goed bereikbaar en uitstekende arbeidsvoorwaarden. Dat is werken bij de gemeente Veenendaal in een notendop. Wij kennen een organisatie die opgavengericht werkt. Het is een organisatie waarbij teamleiders direct onder aansturing van de directie werken. Iedereen loopt bij elkaar binnen. Veenendaal (lokaal ook wel: 't Veen) is een plaats en gemeente in de Nederlandse provincie Utrecht, gelegen aan de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei. Het gemeentekantoor is gelegen in de mooie winkelstad en goed bereikbaar via de trein. Veenendaal is een organisatie die inzet op de nieuwe werkelijkheid en thuis werken omarmt. Veenendaal is tevens een ambitieuze gemeente die in regionaal verband actief is binnen Food Valley en die er naar streeft ICT stad van de regio te zijn. Wij vinden onderling contact, ook buiten de inhoud om, en door ontwikkelen belangrijk. En dat stimuleren we. Ontdek nu jouw mogelijkheden bij de gemeente Veenendaal!

 

 

TEAM

Je maakt onderdeel uit van een vooruitstrevend team dat bestaat uit  de onderdelen FG, CISO, Informatiecontroller, Business control en Verbijzonderde Interne Controle

De ontwikkelingen in de maatschappij en hun invloed op de gemeentelijke organisatie vragen om een adaptief en wendbaar team control. Een team dat openstaat voor vernieuwing en deze zich eigen maakt en uitdraagt in de organisatie. De rol is gevarieerd en afhankelijk van wat nodig is op verschillende niveaus. Het ene moment is het expertise inbrengen, het andere moment het proces faciliteren, zorgen voor verbindingen en soms expertise van buiten naar binnen halen. Dit doet het team vanuit een onafhankelijke rol.

 

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN

Samen met je collega’s verzorg je de verbijzonderde interne controles waarmee je de organisatie een onafhankelijk en objectief oordeel over de kwaliteit van haar processen geeft.

 • Als senior adviseur VIC ben je verantwoordelijk voor regie en uitvoering (verbijzonderde) interne control in de gemeentelijke organisatie.

 • Je stelt vanaf 2021 zelf de interne managementletter op voor rechtmatigheid.

 • Je overziet samen met je collega’s de belangrijkste beleidsontwikkelingen en risicogebieden binnen de organisatie.

 • Het team is bezig zich klaar te maken voor de rechtmatigheidsverklaring (2021) door Burgemeester en Wethouders (B&W). Jij neemt de leiding in het ambtelijke en bestuurlijke proces voor het kunnen opnemen van de rechtmatigheidsverklaring van B&W in de jaarstukken.

 • Je hebt de regie bij het opstellen en het laten vaststellen van het verbijzonderde interne controle plan door B&W.

 • Daarnaast ben jij het eerste aanspreekpunt voor de externe accountant bij de interim controle en stel je de bestuurlijke reactie voor de managementletter op.

 • De gemeente Veenendaal wil datagedreven gaan werken. Het uitvoeren van het interne controleplan op basis van process mining is het ideaalbeeld voor de toekomst.

 • Op verzoek van de concerncontroller voer je zelfstandig specifieke onderzoeken uit en de onderzoeksresultaten rapporteer je aan de concerncontroller.

 

PROFIEL

 • Als persoon ben je gewend om zowel in de ambtelijke als bestuurlijke processen de ruimte in te nemen die nodig is om je doelen te bereiken.

 • Sta je zondermeer stevig in je schoenen, kun je meebewegen als dat nodig is en ben je vasthoudend als de situatie daar om vraagt.

 • Daarnaast ben je goed in staat om op je eigen handelen te reflecteren. Jouw goed ontwikkelde taxatievermogen in combinatie met jouw vakmanschap, maken dat je op een vernieuwende manier bijdraagt aan de doelen van de organisatie.

 • Je bent zowel schriftelijk als mondeling in staat om goed te communiceren.

 • Je bent kritisch maar ook in staat om gebruikers te adviseren over de te nemen verbetermaatregelen. Van belang om verbinding te kunnen maken met de proceseigenaren.

 • Je bent in staat de helpende hand te reiken op jouw vakgebied en trekt en duwt om de job done te krijgen in de gemeentelijke organisatie.

 • Werken met deadlines is geen probleem.

 • Je bent politiek sensitief.

 • Een pré is ervaring met data analyse in de controle.

 • Je hebt een afgeronde WO opleiding Accountancy, voorkeur voor een RA opleiding.

 • Je hebt recente en relevante werkervaring binnen het werkveld van verbijzonderde interne controle op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau bij een gemeente en/of recente ervaring bij een accountantsorganisatie (bij voorkeur bij gemeenten).

 • Je hebt kennis van de regelgeving mbt het ICS (In Control Statement) voor gemeenten

 

AANBOD

 • De functie is ingedeeld in schaal 12 (maximaal € 5.872,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel.

 

Daarnaast bieden we jou:

 • Een individueel Keuze Budget - bundeling van het vakantiegeld, eindejaarsuitkering en bovenwettelijk verlof - van circa 17,05% van je brutosalaris waarin je keuzes kunt maken die passen bij jou persoonlijke wensen en doelen.

 • Pensioenopbouw bij het ABP.

 • De keuze om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering.

 • Een organisatie met veel ruimte voor ontwikkeling en beschikbaarheid over een bibliotheek met >150 trainingen.

 • Ruimte om plaats- en tijd onafhankelijk te werken, thuiswerken en kantoortijden tussen 07.00 uur en 22.00 uur.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor gemeente Veenendaal. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakkers@publicsearch.nl

bottom of page