top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

UNIVERSITEIT UTRECHT

controller faculteitsbureau Geowetenschappen

Melissa.png

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert de wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. Hun focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability.

 

Met 30.000 studenten, 6.700 medewerkers en een omzet van 790 miljoen euro is de Universiteit Utrecht één van de meest vooraanstaande kennisinstellingen in Nederland.

 

Binnen de faculteit Geowetenschappen wordt toponderwijs en -onderzoek uitgevoerd. De bestudering van processen die zich boven, op of onder het aardoppervlak plaatsvinden worden bestudeerd. Kernthema’s zijn aarde, duurzaamheid, stad en migratie. Zij heeft ongeveer 3400 studenten en 720 medewerkers.

De faculteit is gevestigd op de Uithof in een modern pand, wat voldoet aan het duurzame en innovatieve karakter van de faculteit.

 

De afdeling Finance & Control van de faculteit Geowetenschappen ondersteunt in totaal de 4 departementen en het faculteitsbureau op financieel gebied (planning & control, projectaanvragen en -control en financiële managementinformatie).

Meer routinematige administratieve zaken zijn uitbesteed aan het Administratief Service Centrum (ASC), ingericht volgens de principes van 'shared service'.

 

Voor de faculteit Geowetenschappen zoeken wij een:

 

Controller faculteitsbureau Geowetenschappen (0,6 fte)

                                 

Functie

Onder het faculteitsbureau vallen de afdelingen F&C, HR, IT, Facilitair, Communicatie/Marketing, Onderwijs en Studentzaken, Onderzoek en het Bestuurssecretariaat.

Je zult deel uitmaken van een team met gemotiveerde collega's in een werkomgeving waar bijzondere prestaties worden neergezet. Als controller van de faculteit Geowetenschappen heb je een belangrijke rol in het aansturen van financiële processen in een complexe organisatie.

 

Tot je verantwoordelijkheden behoren:

 • uitvoeren en verder ontwikkelen van de control functie ten behoeve van het faculteitsbureau en een aantal departement-overstijgende onderdelen;

  • het (mede-)opstellen, consolideren en bewaken van facultaire begrotingen, prognoses en kwartaalrapportages;

  • het verzorgen, mede (door)ontwikkelen en verspreiden van managementinformatie, rapportages en ad-hoc analyses;

  • Het leveren van een bijdrage aan de verbetering van (financiële) interne werkprocessen binnen de faculteit (kwaliteitcyclus);

  • het juist en getrouw presenteren van het financiële beeld aan de stakeholders en op basis hiervan bijdrage leveren aan risk-management;

  • Leveren van specificaties voor de jaarrekening en de eventuele afstemming met de (interne) accountant;

 • rapporteren en verantwoording afleggen aan de faculteitscontroller;

 • leiding geven aan 3 medewerkers;

 • afstemmen over financiële processen in nauwe samenwerking met de departementen, het faculteitsbestuur, de afdeling Human Resources en het Research Support Office;

 • deelname aan projectgroepen en verbeterteams zowel op het niveau van de UU als geheel als binnen de faculteit.

 

Profiel

 • een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau, aangevuld met tenminste drie jaar relevante werkervaring als (financial)controller/accountant;

 • een financieel specialist die goed kan schakelen op hoofdlijnen en handelen op detailinformatie;

 • in staat om resultaatgericht te werken in een grote, complexe organisatie en heeft gevoel voor bestuurlijke verhoudingen;

 • coachend leiding geven;

 • een energieke persoonlijkheid met probleemoplossend vermogen, die zorgvuldig en proactief te werk gaat;

 • uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden;

 • een goede kennis van Excel en ervaring met SAP is een pre.

 

Arbeidsvoorwaarden

De Universiteit Utrecht biedt een overeenkomst voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd, bij goed functioneren. De functie heeft een omvang van 24 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal € 4.406, - en maximaal € 5.656, - bruto per maand (salarisschaal 12) bij een voltijd dienstverband. De inschaling zal afhankelijk zijn van de kennis en het ervaringsniveau van de kandidaat. Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), ontwikkelingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Ook faciliteiten voor sport en kinderopvang zijn beschikbaar op de hoofdcampus.

 

Solliciteren

Public Search verzorgt de werving voor de Universiteit Utrecht. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op telefoonnummer 06 386 90 104 of stuur je cv naar manthonio@publicsearch.nl.

bottom of page