top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

UNIVERSITEIT UTRECHT

projectcontroller geesteswetenschappen (0,6-0,8)

Melissa.png

Een betere toekomst voor iedereen. Die ambitie motiveert de wetenschappers bij hun toponderzoek en het geven van inspirerend onderwijs. Bij de Universiteit Utrecht werken collega's uit diverse disciplines intensief samen aan maatschappelijk belangrijke thema's. De focus ligt op Dynamics of Youth, Institutions for Open Societies, Life Sciences en Sustainability. Met  30.000 studenten,  6.700 medewerkers en een omzet van 790 miljoen euro is de Universiteit Utrecht één van de meest vooraanstaande kennisinstellingen in Nederland.

 

De faculteit Geesteswetenschappen omvat vier kennisdomeinen: filosofie en religiewetenschap, geschiedenis en kunstgeschiedenis, media- en cultuurwetenschappen, en talen, literatuur en communicatie. Met het onderwijs en onderzoek op deze gebieden wil de faculteit bijdragen aan een beter begrip van Nederland en Europa in een sterk veranderende maatschappelijke en culturele context. Zij heeft ongeveer 6.000 studenten en bijna 900 medewerkers. De enthousiaste en betrokken collega’s en de uitstekende voorzieningen in de historische binnenstad van Utrecht, waar de faculteit is gehuisvest, zorgen voor een inspirerend werkklimaat. De kernwaarden binnen de bedrijfsvoering van Geesteswetenschappen zijn: vertrouwen, eigenaarschap, veranderbereidheid en toekomstbestendigheid.

 

Voor de afdeling Finance & Control van de faculteit Geesteswetenschappen zijn wij op zoek naar twee ervaren projectcontrollers. Je zult deel uitmaken van een enthousiast en betrokken team waarin we samenwerken en respectvol met elkaar omgaan in een werkomgeving waar bijzondere prestaties worden neergezet.

 

 

Projectcontroller (0,6-0,8 fte)

 

Plaats in de organisatie

De afdeling Finance & Control maakt deel uit van het faculteitsbureau en vormt de spil in de financiële ondersteuning van het primaire proces van onderzoek en onderwijs dat plaatsvindt in departementen. Dit richt zich met name op de planning & control-cyclus, projectaanvragen en -control en financiële managementinformatie.

 

Als projectcontroller werk je nauw samen met de projectadministrateur en de ondersteunende teams ten behoeve van de departementen.  Daarnaast heb je nauw contact met de departementscontroller en adviseer en ondersteun je de wetenschappelijke projectleiders bij extern gefinancierde projecten. Ook draag je zorg voor het op adequate wijze inrichten, beheren en informeren over de voortgang van projecten in uitvoering.

                                 

Functie

Mede door groei in het aantal projecten en verandering binnen de organisatie zoeken wij twee projectcontrollers. Als projectcontroller behelst je takenpakket:

 • uitvoeren van project control werkzaamheden van 2e en 3e geldstroom projecten;

 • vertalen van specifieke subsidievoorwaarden naar eisen vooral gericht op de uitvoering van projecten;

 • monitoren van projecten en projectbegrotingen en het signaleren van mogelijke risico’s bij nieuwe of  lopende projectaanvragen;

 • gevraagd en ongevraagd financieel advies geven over projecten aan projectleiders en budgethouders;

 • rapporteren aan externe partijen (subsidieverleners) en het voorbereiden van accountantscontroles van projecten;

 • intensief contact onderhouden met departementscontrollers, projectadministrateurs, onderzoekscoördinatoren, research support officers en ondersteunende teams;

 • rapporteren en verantwoording afleggen aan de facultaire controller en departementscontroller;

 • deelname aan relevante facultaire en/of universitaire projecten en overleggen ten behoeve van procesverbeteringen. 

 

Profiel

 • je hebt een afgeronde bedrijfseconomische opleiding op tenminste hbo-niveau, aangevuld met enkele jaren ervaring op het gebied van (project-)control;

 • je hebt bij voorkeur kennis van (onderzoek)subsidies (o.a. NWO, Horizon 2020);

 • je bent in staat om onmisbare stuurinformatie inzichtelijk en toegankelijk te maken voor en te presenteren aan wetenschappelijke projectleiders en collega’s in de bedrijfsvoering;

 • je ambieert een breed takenpakket en kunt snel schakelen;

 • je bent een energieke persoonlijkheid met probleemoplossend vermogen en gaat daarbij zorgvuldig en binnen de kaders te werk;

 • je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk;

 • goede kennis van Excel en SAP (of vergelijkbaar) is vereist, ervaring met Business Objects een pre.

 

Competenties

 • communicatief vaardig

 • proactief

 • accuraat

 • sociaal

 • betrouwbaar

 • analytisch  

 • flexibel

                                 

Arbeidsvoorwaarden

Universiteit Utrecht biedt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. De functie heeft een omvang van 24-32 uur per week. Het salaris bedraagt minimaal € 3.746 en maximaal € 5.127 bruto per maand (salarisschaal 11) bij een voltijd dienstverband. De inschaling zal afhankelijk zijn van de kennis en het ervaringsniveau van de kandidaat. Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Verder heeft de Universiteit Utrecht een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden, waaronder keuze voor een goede balans tussen werk en privé (o.a. goede verlofregeling), volop ontwikkelingsmogelijkheden, collectieve verzekeringen en een uitstekende pensioenregeling.

 

Solliciteren

Public Search verzorgt de werving voor de Universiteit Utrecht. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Sabine Root 06-289 31 992 of Melissa Anthonio op 06-386 90 104. Je cv mag je ook mailen naar sroot@publicsearch.nl of manthonio@publicsearch.nl.

bottom of page