top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

KORAAL

BUSINESS CONTROLLER

Wie je ook bent en wat je ook kunt... Koraal vindt dat iedereen regisseur moet kunnen zijn van zijn eigen leven en waar mogelijk actief deel moet kunnen nemen aan de maatschappij.

Koraal biedt hoog specialistische gezondheidszorg en speciaal onderwijs in Limburg en Brabant. Vanuit ambitie en betrokkenheid geven 4000 medewerkers, studenten en stagiaires inhoud aan de toekomst van jeugdigen, jong volwassenen en volwassenen met een lichamelijke en geestelijke beperking. Jeugdzorg, Speciaal Onderwijs, Arbeid en Gehandicaptenzorg zijn de vier kerntaken van Koraal. De ambitie is integrale zorg, onderwijs en arbeid te bieden en daarmee leerlingen en (jong) volwassenen een zo normaal als mogelijk leven te kunnen laten leiden.

 

                         In verband met interne doorgroei van de huidige businesscontroller is de functie vacant van:    

                                                                                 Senior Business Controller (m/v)

                                                                     36 uur per week, standplaats Oisterwijk/Boxtel

 

Koraal heeft in 2017 een nieuw besturingsmodel ingevoerd. Het primair proces is integraal om de cliënten en leerlingen gebouwd en inmiddels regionaal ingeregeld. Een vergelijkbaar traject is gestart voor de herinrichting van de ondersteunende diensten.

De ondersteunende organisatie bestaat uit de afdelingen Shared services, Facilitair & Vastgoed, de staf Beleid, Kwaliteit, audit en inspectie en de afdeling Marketing, Verkoop en Communicatie. Uit deze afdelingen worden medewerkers afgevaardigd naar uitvoerende teams, zoals klantteam of helpdesk.

 

Functie:

De senior businesscontroller is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het financieel en economisch beleid voor het Expertisecentrum van Koraal. Je geeft daarover advies, denkt mee en neemt het initiatief bij belangrijke vraagstukken. De senior business controller ontvangt hiërarchisch leiding van de concerncontroller vanuit de afdeling staf Beleid. De afdeling bestaat uit 6 (senior) business controllers, een treasurer/taxcontroller en een financial internal auditor.

 

De senior business controller is verantwoordelijk voor de planning en control cyclus van de regio Expertisecentrum, bestaande uit een zorglocatie, een onderwijslocatie en het kenniscentrum. Hij/ zij opereert als de spil in het web en fungeert als business partner op verschillende niveaus vanuit het klantteam van de regio.

 

Werkzaamheden:

 • Verantwoordelijk voor de uitvoering en bewaking van de planning & control cyclus voor zowel de zorg als het onderwijs binnen de regio.

 • Ontwikkelt en optimaliseert periodieke stuurinformatie plus bijbehorende analyses en stelt prognoses op.

 • Adviseert de regiodirecteur en de teamleiders over bedrijfseconomische vraagstukken, risico’s en kansen. Hierbij staat het maken van de verbinding en het duiden van de cijfers centraal.

 • Betrokken bij Koraalbrede projecten waarbij inhoudelijke standpunten en visies uitgewerkt worden door de senior business controller in een financiële businesscase ter ondersteuning van de projecten.

 • Adviseren en ondersteunen van de concerncontroller.

 

Profiel:

 • Je beschikt over een bedrijfseconomische opleiding op HBO+/academisch niveau, die je bij voorkeur hebt aangevuld met een opleiding tot registercontroller of registeraccountant. Naast kennis van de organisatie, externe wet- en regelgeving (o.a. op het gebied van verslaggeving, bekostigingsstelsels WLZ, Jeugdwet, WMO, speciaal onderwijs e.d.) heb je kennis van bedrijfsadministratie. Verder is kennis van geautomatiseerde informatieprocessen vereist.

 • 5-7 jaar werkervaring als business controller.

 • In staat om met goede communicatieve vaardigheden, organisatiesensitiviteit en analytisch vermogen tegenstellingen te overbruggen.

 • Je kunt binnen kaders zelfstandig werken en problemen zelfstandig oplossen, waarbij het herkennen van dwarsverbanden belangrijk is. Een proactieve houding is vereist bij het geven van adviezen en het aandragen en implementeren van oplossingen.

 • Je beschikt over goede sociale vaardigheden in verband met de contacten met directie(s), management en de veelvuldige andere in- en externe contacten op diverse niveaus. Ook zijn er intensieve onderhandelingssituaties waarbij sprake is van tegengestelde belangen.

 • Klantgericht, stressbestendig en kritisch.

 

Ons aanbod:

 • Een aantrekkelijke, zelfstandige functie in een informele organisatie waarin eigen initiatief en meedenken over nieuwe ontwikkelingen wordt gestimuleerd.

 • Uitgangspunt is een jaarcontract op basis van 36 uur per week, met uitzicht op een vast contract.

 • Goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicapten FWG 65.

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor Koraal. Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050 of Daniel Griffioen 06-81953794. Uw sollicitatie kunt u richten naar ltenbrink@publicsearch.nl en/ of dgriffioen@publicsearch.nl

bottom of page