DOWNLOAD:
SHARE:

magentazorg

hoofd planning en control

Voor Magentazorg, een verpleging, verzorging en thuiszorgorganisatie in Heerhugowaard, zoeken wij voor vast het hoofd planning & control.

 

Magentazorg is een organisatie die na een moeilijke periode weer de weg omhoog heeft gevonden. De afgelopen periode is de basis weer op orde gebracht. Er is veel geïnvesteerd in het gezamenlijk met medewerkers bouwen aan een nieuw Magentazorg. Medewerkers voelen zich betrokken bij de koers van Magenta. In diverse groepen is nagedacht door medewerkers over een nieuwe missie, visie en strategie voor de komende jaren. Momenteel heeft Magentazorg een gezonde exploitatie. Er vindt nieuwbouw plaats op diverse locaties en andere locaties worden intern aangepakt. De afdelingen HRM, Financiën en Communicatie worden verder geprofessionaliseerd.

 

De organisatie:

Magentazorg is een zorgorganisatie in de driehoek Bergen-Heerhugowaard-Alkmaar (regio Noord-Kennemerland). Wij bieden voornamelijk zorg en ondersteuning aan ouderen en zijn gespecialiseerd in psychogeriatrie: zorg voor mensen met dementie. Deze zorg en ondersteuning bieden we in de thuissituatie (Actiezorg) en in twaalf woonzorglocaties (Magentazorg). Magentazorg biedt ook specialistische ondersteuning en behandelingen aan ouderen (Behandelzorg). Uitgangspunt van de zorg- en dienstverlening van Magentazorg is de persoonlijke levenssituatie van de cliënt. Bij Magentazorg werken ruim 1.500 medewerkers en 800 vrijwilligers. Kijk voor meer informatie op www.magentazorg.nl

 

De functie:

Het hoofd planning & control ontvangt hiërarchisch leiding van de directeur financiën en bedrijfsvoering en geeft direct leiding aan de afdeling planning en control. Die bestaat uit twee senior business controllers, één BI medewerker en één medewerker audit & compliance.

 

Het betreft een nieuwe functie in de organisatie met als doel de afdeling planning en control verder op te bouwen tot een afdeling die de cijfers inzichtelijk maakt voor de gehele organisatie, vooruit durft te kijken en inspeelt op de snelle veranderende zorgmarkt.

 

Werkzaamheden:

 • Stuurt de afdeling planning en control aan en draagt mede zorg voor de implementatie en uitvoering van een transparant financieel-economisch beleid.

 • Geeft vorm aan de integrale planning en control cyclus en heeft een trekkersrol in de optimalisering hiervan.

 • Is verantwoordelijk voor de totstandkoming van de (meerjaren) begroting en van heldere en duidelijke stuurinformatie met bijbehorende analyses en prognoses.

 • Versterkt de samenwerking tussen de planning en control afdeling en de zorgafdelingen. Inventariseert hun behoeften en adviseert en ondersteunt hun op constructieve wijze.

 • Levert een duidelijke bijdrage in het bewaken en versterken van de bedrijfseconomische en financiële basis van Magentazorg.

 • Signaleert interne/ externe risico’s en volgt op proactieve wijze de ontwikkelingen in de zorgmarkt.

 • Verantwoordelijk voor treasury, verzekeringen en andere concern brede aandachtgebieden

 

Profiel:

 • Een afgeronde HBO of WO opleiding bij voorkeur richting finance en control, economie en/of bedrijfseconomie.

 • Minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijk leidinggevende functie.

 • Kennis van de financiële verslaglegging en wet- en regelgeving van de zorg is een pré.

 • Een coach die medewerkers weet te stimuleren en toekomstgericht handelt.

 • Lenige geest, een sterke communicator en in staat te schakelen tussen niveaus

 

Ons aanbod:

 • Een aantrekkelijke, zelfstandige functie in een informele organisatie waarin eigen initiatief en meedenken over nieuwe ontwikkelingen wordt gestimuleerd.

 • Uitgangspunt is een jaarcontract op basis van 36 uur per week, met uitzicht op een vast contract.

 • Goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT (de functie is ingedeeld in FWG 70).

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor Magentazorg. Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050 of Daniel Griffioen 06-81953794. Uw sollicitatie kunt u richten naar ltenbrink@publicsearch.nl en/ of dgriffioen@publicsearch.nl