top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Meerinzicht

Afdelingsmanager Financiën

32-36 uur per week, maximaal € 92.928,- bruto per jaar (schaal 13)

 

Meerinzicht is de samenwerking van de gemeenten Ermelo, Harderwijk en Zeewolde.

 

Voor deze samenwerking zoeken wij een stevige manager Financiën. Je inspireert en coacht jouw medewerkers en hebt visie die je omzet in acties. Herken jij jezelf hier helemaal in? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

De gemeenten Harderwijk, Ermelo en Zeewolde liggen in het prachtige gebied rond het Wolderwijd ("Veluwemeer") deels in de mooie bossen en heide op de Veluwe en deels in de wijdse polder. Voor de 100.000 inwoners in deze gemeenten werken zo'n 1.000 collega's in de 3 gemeenten en hun partnerorganisatie Meerinzicht. Domein Bedrijfsvoering binnen Meerinzicht zorgt er met zo'n 300 collega's voor dat de collega's binnen de 4 organisaties hun werk kunnen doen en faciliteert naast de belastingen alle bedrijfsvoeringsfuncties. Zowel de schaalgrootte als de samenwerking van deze organisaties biedt veel ruimte aan kwaliteit en ontwikkeling en levert de nodige interessante dynamiek. In het laatste MTO werd met gemiddeld een 8 bovengemiddeld gescoord door de collega's. Nieuwsgierig geworden naar onze organisatie? We verwijzen je graag naar www.meerinzicht.nl.

 

Hier ga je werken

De afdeling Financiën bestaat uit de volgende functionele aandachtsgebieden: administratie, beheer, advies, beleid, administratieve organisatie en interne beheersing. Daarin werken ruim 50 collega's waarvoor je ook de leidinggevende bent. Om het leidinggeven te vergemakkelijken zijn er ook seniore collega s die daarin (functioneel) meehelpen. Daarnaast zijn er teams gevormd per ‘klantorganisatie’ waarin collega’s uit verschillende functionele gebieden met elkaar samenwerken om de (financiële) doelstellingen van deze specifieke organisatie te realiseren. Zo bezien werken we in een matrixorganisatie. Aan de ene kant aandacht voor de ‘klant’ en aan de andere kant aandacht voor ‘ons vak’. We hebben de afgelopen tijd permanente educatie ingericht, we hebben een ‘softclosure’ ingericht en we zijn op pad een ambitieus beeld van de toekomst te creëren. We werken daarbij samen met partners om dat ambitieuze beeld (denk aan data analyse, process mining en robotics) ook te operationaliseren. Wat wij leveren? Een betrouwbare registratie van financiële data, een betrouwbare financiële database, gedegen analyses en advies en advisering over en uitvoering van risicogestuurde interne beheersing.

 

Dit ga je doen

  • De manager Financiën geeft leiding aan ongeveer 50 financiële professionals die een goede kwaliteit van dienstverlening nastreven. De afdeling heeft het afgelopen jaar mooie ontwikkelingen ingezet die het verdienen en noodzaken om doorgezet te worden. Je stuurt op resultaten, op kwaliteit, op processen en op samenwerking binnen en buiten de financiële functie.

  • Je bent, doordat je een stevige visie hebt op de (toekomst van) de financiële functie, een boegbeeld van de afdeling. Je zet deze visie om in onze operationele werkprocessen.

  • Je zorgt - als vanzelfsprekend - voor beweging in de afdeling, door collega’s te inspireren proactief te zijn om die goede kwaliteit van ons werk vorm te geven.

  • Je bent de liaison van de financiële functie met de directies van de verschillende ‘klantorganisaties’. Je bent structureel in gesprek over de kwaliteit van de dienstverlening vanuit de gedachte dat je een business partner bent.

  • Het is ook aan jou om knopen door te hakken op financiële - en organisatievraagstukken die de gehele afdeling raken.

  • Je bent bovendien - last but not least - verantwoordelijk voor de (persoonlijke) ontwikkeling van de financiële collega’s. Je brengt schwung in onze organisatie, en zorgt dat collega’s zich vrij en gestimuleerd voelen om zich te blijven ontwikkelen in hun vak.

 

Jouw talenten

Vanzelfsprekend heb je een WO werk- en denkniveau, bewezen leidinggevende kwaliteiten en ervaring binnen een grote complexe en/of samenwerkingsorganisatie. Je bent in staat vanuit aandacht ruimte te geven aan collega’s om (ze) zo de benodigde resultaten te (laten) realiseren. Je kunt collega's waar nodig aanspreken en bent zelf ook aanspreekbaar.

 

Dit krijg je van ons

Een uitdagende baan, waarbij geen enkele dag hetzelfde is in een organisatie die volop in ontwikkeling is. De functie van Afdelingsmanager Financiën is gewaardeerd in schaal 13 (Manager II), met een minimumsalaris van € 4.447,- (aanloopschaal) tot een max. van €6.616,- bruto per maand op basis van een 36- urige werkweek.

Daarnaast een individueel keuzebudget van 17,05%, dat is opgebouwd uit onder andere een eindejaarsuitkering en vakantiegeld. Ben je benieuwd naar al onze arbeidsvoorwaarden? Deze kan je lezen op onze Werken bij website.

 

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor Meerinzicht. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18642108 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-8367788 of mail naar kstaatsen@publicsearch.nl

bottom of page