10. Vrouwelijk leiderschap (Carolina Pruis)

persoonlijke vaardigheden

vrouwelijk leiderschap

Carolina Pruis

duur: ½ dag + borrel | PE-punten: nee

In deze workshop deelt Carolina Pruis de leiderschapslessen uit haar ruim dertigjarige carrière als vrouw aan de top (vaak louter omringd door mannen). De workshop is gebaseerd op haar Nyenrode-college.

 

De sessie is ingedeeld in 3 blokken:

  1. Machtspolitiek: over de verschillen tussen hoe mannen en vrouwen met macht omgaan en wat we kunnen leren van onze voorouders de chimpansees.

  2. Zelfvertrouwen: wat ze van Johan Derksen geleerd heeft (ze is ooit anderhalf jaar zijn directeur bij Voetbal International geweest) en waarom onzekerheid zo ’n belangrijke drijfveer is in een succesvolle carrière

  3. Praktische leiderschapslessen: wat zijn haar belangrijkste praktische lessen hoe je je als vrouw manifesteert in een zakenomgeving waar mannen het nog grotendeels voor het zeggen hebben

Deze workshop duurt zo´n 4 uur. Inhoudelijk wisselt ze wetenschappelijke inzichten af met veel praktijkvoorbeelden en met anekdotes uit haar eigen carrière. Er is veel ruimte voor interactie met de deelnemers, waarbij vraagstukken uit hun eigen praktijk aan de orde zullen komen.