persoonlijke vaardigheden

the art of convincing others

Nonons

Doel: Medewerkers weten wat de ander nodig heeft om overtuigd te kunnen worden. Ze weten wat hun natuurlijke beïnvloedingsstijl is en hoe zij die effectief kunnen inzetten. Daarnaast weten zij wat zij nog meer kunnen inzetten om effectief te beïnvloeden.

Voor: Medewerkers die meer invloed zouden willen uitoefenen in gesprekken.

Medewerkers die de Trusted Advisor-rol willen aannemen.


De invloed van ontspanning

Aan de hand van het Model van Invloed worden de deelnemers zich bewust van de verschillende elementen die komen kijken bij beïnvloeding en overtuiging. Wanneer we naar dit model kijken, zien we dat overtuigen pas kan wanneer de ander ontspannen is. Hoe doe je dat?


Overtuigen

Wat maakt iemand overtuigend? We nemen de drie overtuigingsstijlen onder de loep; Autoriteit, Vriend, Voorbeeld (P. Van Goethem. ) Deelnemers onderzoeken vervolgens met elkaar welke stijl het beste bij hen past en welke stijl zij verder zouden willen ontwikkelen. Aan de hand van enkele praktische en ludieke oefeningen ervaren zij wat de verschillen zijn tussen de stijlen en wanneer welke stijl effectief is.


Oefenen

Deelnemers gaan praktisch aan de slag met de overtuigingsstijl van hun keuze. Aan de hand van hun eigen casuïstiek oefenen zij hun overtuigingskracht en ontvangen persoonlijke feedback.


Actieplan

Medewerkers maken een SMART actieplan om het geleerde in de praktijk te oefenen.