top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Gemeente Meppel

concerncontroller

(32-36 uur per week, schaal 11A, max. € 77.500 per jaar)

 

Ben jij: Energiek, onafhankelijk en verbindend?

 

Binnen het team Bestuur en Organisatie van de gemeente Meppel zoeken wij een concerncontroller die wil bijdragen aan een gemeente die in de volle breedte in control is. De controller die we zoeken heeft een moderne en brede taakopvatting.

Je bent een kritische sparringpartner die staat voor kwaliteit, efficiency optimaliseert en de kosten minimaliseert. Je bent proactief en je weet jouw weg binnen onze organisatie snel en effectief te vinden.

Sluiten jouw capaciteiten goed aan op deze uitdagende functie, solliciteer dan:

 

Bij ons wil je komen werken!

De gemeente Meppel is op dit moment volop in ontwikkeling. Er is een duidelijke koers vastgesteld die de komende jaren wordt doorontwikkeld. Snelle innovatieve veranderingen in de samenleving en verbinding met de inwoners, instellingen en ondernemers vragen voortdurend om een flexibele aanpak van de vraagstukken. Bij deze vraagstukken staat de bedoeling centraal. De gemeente Meppel richt zich op medewerkers die het vermogen hebben om met de mensen in Meppel zich te verbinden aan deze vraagstukken. Daarbij wil de gemeente een betrouwbare samenwerkingspartner zijn in de stad zijn en de basis op orde hebben. Voor de complexe en meervoudige vraagstukken komt het aan op goed samenspel tussen gemeenteraad, College van B&W en de ambtelijke organisatie.

 

Wat ga je doen?

Je gaat werken in een team van adviseurs van wie de focus vooral is gericht op advisering aan het bestuur en organisatie brede advisering. En die nadrukkelijk de verbinding leggen tussen bestuur en organisatie. Je werkt met 10 collega’s aan uitdagende en betekenisvolle opgaven.

 

Concreet zijn je taken:

 • Je adviseert, vanuit een positieve, constructieve en frisse mindset aan de voorkant, gevraagd en ongevraagd het college en de directie over bestuurlijke voorstellen en initiatieven en signaleert vroegtijdig risico’s.

 • Je geeft invulling aan een ‘brede’ controlfunctie op het gebied van bedrijfsvoering.

 • Je analyseert, toetst en interpreteert rapportages van de organisatie en vertaalt deze naar concernbrede managementadviezen en informatie voor de planning- en controlcyclus.

 • Je bewaakt gemeentebreed de effectiviteit en efficiency van de inzet van middelen.

 • Je anticipeert op in- en externe ontwikkelingen en zorgt dat deze worden vertaald naar interne beheersings- en externe verantwoordingssystemen.

 • Waar nodig word je ingezet op concernbrede opdrachten en projecten waarbij jouw expertise van toegevoegde waarde is.

 • Je bent adviseur van de directie en draagt bij aan de strategieontwikkeling voor het concern.

 • Je bent eerste gesprekspartner voor de provincie in haar rol als toezichthouder

 

Wat breng je mee?

 • HBO-WO werk- en denkniveau.

 • Minimaal 3 jaar relevante ervaring in een soortgelijke functie binnen de lokale overheid.

 • Goede financieel-bedrijfseconomische kennis.

 • Gedegen kennis van de BBV.

 • Je bent in staat om 'door de cijfers heen te kijken' door een uitstekend analytisch vermogen en een helikopterview.

 

Ook voor jonge mensen die niet volledig aan bovenstaande eisen voldoen maar wel veel ambitie, potentie en enige ervaring hebben, staat de gemeente open.

 

Vaardigheden en eigenschappen

Je bent kritisch en onafhankelijk en ook verbindend, energiek en empathisch. Je staat boven de materie en ziet samenhang, maar bent ook in staat om je snel in een dossier te verdiepen. Je weet discussies scherp te krijgen, hebt visie en een uitstekende politieke antenne en je bent maatschappelijk betrokken.

Je communicatieve vaardigheden zijn goed en het opstellen van heldere en goed leesbare rapportages past helemaal bij jou.

 

Meppel in het kort

De Gemeente Meppel is een groeiende stad met 34.085 inwoners en bestaat uit Broekhuizen, Meppel, Nijeveen, Rogat en de Schiphorst. Gelegen in het zuiden van Drenthe, onderdeel van de regio Zwolle. Meppel is een bijzondere stad aan het Meppelerdiep. Opmerkelijk en uitnodigend is het geluk dat de bewoners daar telkens weten te vinden en te delen. Een geluk diep van binnen dat zich op mooie manieren laat zien en ook tegen een stootje kan. Meppel diep geluk. Kernwaarden: geluk, gastvrij, ondernemend, knooppunt, groen, karakteristiek. Met de samenleving willen we Meppel neerzetten als gelukkigste en meest gastvrije stad.

 

Wat bieden wij?

Afhankelijk van je opleiding en ervaring wordt de functie Concerncontroller beloond met een salaris van maximaal € 5.519,- bruto per maand (functieschaal 11A, prijspeil 1-10- 2020) bij een volledige betrekking (36 uur). Eventueel is een arbeidsmarkttoelage bespreekbaar. Verder bieden wij prima secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals het Individuele Keuze Budget van 17,05%. Je bepaalt zelf – binnen grenzen -  waar je het budget voor wilt inzetten. Tot slot bieden wij je de mogelijkheid om plaats- en tijdsonafhankelijk te werken en zijn er verschillende faciliteiten om je kwaliteiten en kennis verder te ontwikkelen.

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Gemeente Meppel. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of Frank Jonkman via telefoonnummer 06-41317162 of mail naar fjonkman@publicsearch.nl

bottom of page