top of page
SHARE:

Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat
Senior adviseur Control

PRINT PAGINA

(32-36 uur per week, schaal 12, max. € 81.342,- per jaar)


Jij bent het aanspreekpunt voor jouw beleidsdirectie voor begrotingsaangelegenheden, (beleids)control en advies. De verbindende factor tussen beleid en beheer!

 

Organisatie

IenW zet in op een veilig, bereikbaar en leefbaar Nederland. Daarom werkt het ministerie aan krachtige verbindingen over de weg, spoor, het water en door de lucht. En IenW beschermt tegen wateroverlast, zorgt voor de kwaliteit van lucht, water en bodem en aan het realiseren van een circulaire economie. Kijk voor meer informatie ook eens op de website:  https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-infrastructuur-en-waterstaat

 

Talent als basis, diversiteit als kracht

IenW is een inclusieve organisatie. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om samen betere resultaten te halen voor Nederland. Inclusief betekent dat iedereen zich betrokken en gewaardeerd voelt; niet ondanks, maar dankzij de verschillen. Daarom nodigen we alle kandidaten die aan de in deze vacature gestelde eisen kunnen voldoen nadrukkelijk uit om te solliciteren.

 

Functie en werkzaamheden

Als de spin in het controlweb fungeer je als aanspreekpunt voor jouw beleidsdirectie voor begrotingsaangelegenheden, (beleids)control en advies. Hierin ben je de verbindende factor tussen het beleid en beheer en weet jij, ondanks de diverse belangen, de samenwerking tussen beleid en control te bevorderen. Je vertegenwoordigt gevraagd en ongevraagd de controlfunctie in het MT van de directies.

 

Als senior adviseur control ga jij je bezighouden op het snijvlak van beleid en financiën. Je komt te werken in een van de controlteams.

Je bent verantwoordelijk voor:

 • het uitvoeren van Financial en beleidscontrol;

 • controltaken, zoals budgetbewaking, toetsen van rechtmatigheid van verplichtingen en uitgaven en doen van aanbevelingen;

 • het toetsen van doelmatigheid en doeltreffendheid van beleid, bevorderen van transparantie van besluitvorming en bijdragen aan beheersing van risico’s binnen het mandaat van de DG;

 • toetsing van beleidsvoorstellen buiten het mandaat van de DG ligt bij de concerndirectie Financiën;

 • het verstrekken van financiële adviezen aan DG’s, directeuren en afdelingshoofden;

 • het verstrekken van juiste, tijdige en volledige managementinformatie met betrekking tot de begroting- en beleidcyclus.

 

Profiel

 • je hebt een afgeronde WO / master opleiding in een financiële richting;

 • je hebt affiniteit en aantoonbare ervaring met financiële processen;

 • je hebt ervaring binnen een grote publieke sector, bijvoorbeeld een gemeente, een ziekenhuis of een onderwijsinstelling.

 

Naast de eisen herken je jezelf in de volgende eigenschappen

 • je bent analytisch sterk. Je ben in staat om materie snel eigen te kunnen maken en doorziet complexe materie;

 • je opereert zelfstandig en betrekt anderen tijdig als dat nodig is;

 • je bent omgevingsbewust. Je bent goed in netwerken en begrijpt wat er speelt in de organisatie;

 • je beschikt over sterke adviesvaardigheden en het vermogen om vanuit een helicopterview de zaken te kunnen bekijken en verbinden.;

 • je hebt overtuigingskracht en bent slagvaardig. Zo kan je mensen aanspreken en laten inzien wat het belang voor de organisatie is.

                    

Aanbod

Wij bieden je een tijdelijk dienstverband met uitzicht op een vast contract. De functie is ingedeeld in schaal 12 (maximaal € 5.825,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek). Tijdens de sollicitatieprocedure kijken we naar je talenten, kwaliteiten en werkervaring en doen we je een passend voorstel.

 

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met met Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl of Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail naar kvaandrager@publicsearch.nl

Klaartje Vaandrager.png

 

Klaartje Vaandrager

Recruiter Lokale Overheid

06 180 853 59 

kvaandrager@publicsearch.nl

 

bottom of page