top of page
SHARE:

NIVEL
financial controller (0,8-1,0 fte)

Het Nivel is het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, gevestigd nabij het centrum van Utrecht. Nivel onderzoeken zijn gericht op de kwaliteit en effectiviteit van de gezondheidszorg in Nederland. Het is wetenschappelijk en toegepast onderzoek naar de zorg in de praktijk en voor beleidsontwikkeling. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar het werk van huisartsen, veiligheid in ziekenhuizen, patiëntervaringen en gezondheidszorgbeleid. Het Nivel voert per jaar meer dan honderd gesubsidieerde onderzoeksprojecten uit. De omzet is 15,8 miljoen euro (2021). Deze projecten worden geleid door programmaleiders/projectleiders. Bij het Nivel werken gemiddeld 185 mensen, onderzoekers en ondersteuners.

 

Wegens het vertrek van de huidige controller zijn we op zoek naar een financial controller met affiniteit met projectcontrol.

 

Het Nivel zoekt een allround financial controller die verantwoordelijk is voor de financiële planning- en controlcyclus van het instituut. Vanuit deze rol ondersteun je het management met rapportages en advies. Je hebt een leidende rol in de inrichting en organisatie van de financiële functie binnen het Nivel. Je ondersteunt de projectcontrollers bij alle activiteiten rondom projectbeheersing en programmaleiders bij acquisities en voortgangsbewaking. Je werkt samen met het hoofd van de financiële administratie en rapporteert aan de adjunct-directeur bedrijfsvoering.

Functie-inhoud:

Je bent eindverantwoordelijk voor het uitvoeren van de planning- en controlcyclus, waaronder het opstellen van de instituutsbegroting, de jaarrekening, tussentijdse voortgangsrapportages en de administratieve organisatie/interne beheersing. Daarnaast ben je vanuit je financiële deskundigheid adviseur en sparringpartner van management en programmaleiders, bewaak je de instellingssubsidie en de financiële huishouding van het instituut in het algemeen. Je biedt ondersteuning aan projectcontrollers bij projectbegrotingen, accountantscontroles en audits. Je levert managementinformatie en zorgt voor verdere ontwikkeling van het control en rapportage instrumentarium. Je hebt aandacht voor het verbeteren van de financiële processen in samenwerking met de projectcontrollers en het hoofd financiële administratie. Je levert de periodieke managementrapportages voorzien van kwantitatieve en kwalitatieve analyses. Je bent gesprekspartner voor de accountant en subsidiegevers en vraagbaak voor relevante fiscale vraagstukken.

 

Functie-eisen:

 • Hbo+ werk- en denkniveau in een financiële of bedrijfseconomische richting;

 • Minimaal 5 jaar werkervaring als controller met eindverantwoordelijkheid, bij voorkeur ervaring in het (semi) publieke domein en/of subsidie-gedreven organisaties;

 • Ruime kennis en ervaring met Excel;

 • Ervaring met MS Business Central (Navision) en rapportage tools zijn een pre.

 

Competenties:

 • Makkelijk en overtuigend in je communicatie; je kan schakelen met collega’s en externe contacten op diverse niveaus. Je hebt een professionele en dienstverlenende instelling.

 • Analytisch en proactief; je overziet het grotere geheel, ziet hoofd- en bijzaken en bent inventief in het aandragen van nieuwe initiatieven en oplossingen.

 • Accuraat en integer; je gaat zorgvuldig om met vertrouwelijke informatie en komt afspraken na.

 • Organisatiesensitiviteit; je bent een belangrijke speler binnen het Nivel, je hebt het vermogen onderlinge verhoudingen te onderkennen en daarin goed te handelen.

 

Het aanbod:                                                                                                                                                      

 • Een dynamische en uitdagende functie met als standplaats Utrecht;

 • Een aanstelling voor 32-36 uur per week;

 • Het salaris is, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal €4.644,- en maximaal €6.219,- bruto per maand op basis van 36 uur per week.

 • Een eindejaarsuitkering van 6,83% met de mogelijkheid tot uitbreiding naar 8,33%;

 • Regelruimte om werk en privé goed te combineren en een ruime verlofregeling (6 weken).

 • Opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden;

 • Goede werkplekvoorzieningen en verschillende onkostenvergoedingen (telefoon, thuiswerk/connectiviteit);

 • Een ‘lease-a-bike’ regeling;

 • Beschikking over een NS Business Card voor de trein en openbaar vervoer in heel Nederland tegen een geringe eigen bijdrage;

 • Een collectieve pensioenregeling bij Aegon Cappital.

 

Het Nivel is een inclusieve organisatie, waarin alle medewerkers zich welkom, veilig, geaccepteerd en gerespecteerd voelen. De sfeer in de organisatie is informeel.

Interesse?

Public Search verzorgt de werving voor het Nivel. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Mi Yu Vink op 06-28814271 of Sabine Root 06-28931992. Je cv mag je mailen naar mvink@publicsearch.nl  of sroot@publicsearch.nl

WhatsApp Image 2021-12-07 at 11.12_edited.jpg

 

Mi Yu Vink

Recruiter Zorg en Onderwijs

06 288 142 71 

mvink@publicsearch.nl

 

PRINT PAGINA
bottom of page