top of page
SHARE:

NSDSK

Controller

PRINT PAGINA

Als controller voor NSDSK ga je ervoor zorgen dat de organisatie in control is zodat de professionals zich bezig kunnen houden met de zorg voor hun clienten. Daar lever jij vanuit hun hoofdkantoor in de Pijp in Amsterdam een belangrijke bijdrage aan. Interesse? Bekijk dan deze vacature.

 

De organisatie:

De NSDSK (Nederlandse Stichting voor het Dove en Slechthorende Kind) biedt specialistische zorg in de regio Noordwest Nederland aan mensen met klachten op het gebied van gehoor of spraak en taal: op maat en dicht bij huis. Landelijk staan we bekend om onze zorg voor jonge kinderen van 0 tot 4 jaar. Daarnaast bieden we zorg aan oudere kinderen en volwassenen. Onze lijnen zijn kort en onze deuren staan open. Er is bij ons veel ruimte voor initiatief en we zijn altijd op zoek naar hoe het nog beter kan. We zijn financieel kerngezond en hebben onze zaakjes goed op orde. Wil je meer weten over werken bij de NSDSK? Kijken dan verder op werkenbij.nsdsk.nl.

 

Het team:

Het team van de afdeling bedrijfsvoering bestaat naast jou uit een financieel administratief medewerker en het hoofd bedrijfsvoering. Jullie hebben veel kennis in huis en jullie zijn altijd bereid elkaar een handje te helpen. Plezier in het werk zie je bij elke collega terug. NSDSK is dan ook niet voor niets in 2020 opnieuw uitgeroepen tot Beste Werkgever. Daar zijn we enorm trots op!

 

Wat ga je doen?

Als controller ben je het financiele geweten van de NSDSK en ontferm je je over de hele breedte van de organisatie. De NSDSK heeft vier afdelingen met ieder verschillende financieringsstromen: ZVW, projectsubsidies en abonnementen. Wanneer je deze zomer bij ons start, is jouw eerste klus de halfjaarrapportage. Dan analyseer je samen met de afdelingsmanagers de voortgang van de realisatie ten opzichte van de begroting. Na de zomer ga je aan de slag met de jaarplannen en begrotingen. Je ondersteund en adviseert de managers bij de totstandkoming van de begroting en bewaakt de aansluiting tussen beleid en begroting. Je plant werksessies met de managers en bespreekt de conceptbegroting. Samen met het hoofd bedrijfsvoering en de bestuurder licht je de begroting toe in de Raad van Toezicht.

 

In januari start het nieuwe boekjaar; voor jou het moment om terug te blikken. Je maakt de jaarrekening en plant de controles met de externe accountant. Na het eerste kwartaal stel je de rapportages op. Met jouw analytische vermogen puzzel je net zo lang tot je afwijkingen hebt kunnen oplossen (of verklaren) en bespreek je deze met de afdelingsmanagers. En zo is de cirkel rond.

 

Naast de financiele cyclus werk ben je verantwoordelijk voor de (niet-financiële) interne controles, en beheer je de projectadministratie, verzekeringen, activa en contracten. Daarnaast ben je betrokken bij de onderhandelingen met zorgverzekeraars en zorg je voor de verantwoording aan subsidieverstrekkers. Je participeert in projecten en levert daarbij input vanuit het vakgebied. Ook denk je mee over het optimaliseren van de inhoudelijke processen, informatiesystemen, administratieve organisatie en de interne controle. Eén van de ontwikkelingen waar nog kansen liggen zijn de BI-dashboards van AFAS Online en PowerBI (O365). Je hoeft PowerBI nog niet te beheersen, want je krijgt de ruimte om je hierin te ontwikkelen.

 

Wat maakt deze baan uniek?

NSDSK is met 250 medewerkers een kleinschalige organisatie, waarin hoge mate van zelfstandigheid van medewerkers wordt gevraagd. Veel collega’s hebben meerdere functies/verantwoordelijkheden. Dat betekent dat je veel zelfstandigheid en vrijheid krijgt. Je bent geen schakeltje in een ketting: je bent de ketting! Bij de NSDSK zijn we gewend om elkaar te helpen en buiten de kaders te denken.

 

Wat bieden wij?

 • marktconform salaris conform de cao ziekenhuizen;

 • een functie voor 32-36 uur per week verdeeld over 4-5 dagen;

 • een jaarcontract met zicht op een vaste aanstelling;

 • genoeg vakantiedagen om vier weken (144 uur) vrij te nemen én een Persoonlijk Levensfase Budget (PLB) (57 uur);

 • een laptop, telefoon en mogelijkheid tot thuiswerken;

 • 8,33 % vakantietoeslag en een 13de maand;

 • pensioenregeling bij Zorg en Welzijn;

 • de mogelijkheid om deel te nemen aan een collectieve ziektekostenverzekering;

 • vergoeding van de reiskosten conform cao-ziekenhuizen;

 • mogelijkheid om deel te nemen aan een fietsplan;

 • volop gelegenheid om je persoonlijk te ontwikkelen en verder te groeien in deze functie. Zo organiseren wij onder andere twee keer per jaar een masterclass en stimuleren wij je om vakinhoudelijke cursussen te volgen en om symposia bij te wonen;

 • gedurende het jaar organiseren wij verschillende sociale activiteiten, zoals een eindejaarsborrel of een personeelsfeest.

 

Wat breng je mee?

Je bent cijfermatig en analytisch sterk en kan uitstekend uit de voeten met Excel. Je weet het overzicht te bewaren en je werkzaamheden efficiënt te plannen. Je neemt initiatief en geeft leiding aan het doorvoeren van veranderingen en verbeteringen. Je bent nauwkeurig, proactief en oplossingsgericht. Uiteraard beschik je over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden.

 

Verder vragen wij:

 • HBO/WO werk- en denkniveau en een relevante opleiding in bedrijfseconomische richting of soortgelijk;

 • minimaal 3 jaar relevante werkervaring;

 • kennis van ERP-systemen;

 • kennis van AFAS Profit is een pré;

 • kennis van de zorgsector is een pré. 

 

Interesse?
Public Search verzorgt de selectie voor NSDSK. Voor nadere informatie over de vacature kun je contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050 of Roland Falke 06-41367129. Jouw sollicitatie kun je richten naar ltenbrink@publicsearch.nl en/ of rfalke@publicsearch.nl

bottom of page