DOWNLOAD:
SHARE:

Omgevingsdienst Brabant Noord
Financieel Adviseur 

Samentha.jpg

(32-36 uur per week schaal 11 maximaal € 71.170)

ORGANISATIE:

De Omgevingsdienst Brabant Noord (ODBN) is een groeiende overheidsorganisatie die volop in beweging is. Wij dragen bij aan een gezonde en veilige leefomgeving in Brabant en daar zijn we trots op.

Samen met je collega’s van het team Financiën vorm je een deskundig en gezellig team .

 

HET TEAM
Samen met het team Financiën ondersteun je de ODBN op het brede financiële vlak. Dit team bestaat uit 8 collega’s die het hele speelveld van financiële administratie, beheer, financieel advies en business control met elkaar oppakken. Hierbij zoeken we een collega die met zijn of haar expertise, teamspirit en goed gevoel voor humor het team komt versterken.

           

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:

Jouw toegevoegde waarde in het team Financiën zit met name in jouw expertise op het gebied van de Planning & Control (P&C) cyclus en het Besluit Begroting en Verantwoording (BBV). Je coördineert de samenstelling van P&C documenten zoals de begroting of de jaarrekening . Je geeft inzicht in de gestelde financiële doelen en adviseert over mogelijke bijstellingen.
 

Je kijkt met een positief-kritische blik naar de P&C processen en toepassing door het management en directie, constateert verbeteringen en komt zelf met verbetervoorstellen.

Daarnaast begeleid je de uitvoering van de accountantscontroles. De aanbevelingen van de accountantscontrole vertaal je naar adviezen voor de financiële processen en aanpassingen die je zelf initieert en implementeert.
 

Het Besluit begroting en verantwoording (BBV) is een van de pijlers die je toepast en vertaalt bij het opstellen van de ODBN begroting, de tussentijdse rapportages en de jaarrekening. Hierbij ben je in staat om de verbinding te leggen tussen de financiële techniek en systemen en het beleid.

 

Op deze manier draag je er aan bij om de financiële risico’s te minimaliseren en het financieel beleid constant aan te laten sluiten bij alle ontwikkelingen van de organisatie en van wet- en regelgeving.

Kortom,  door jouw bijdrage zijn de financiële processen van de ODBN klaar voor de toekomst!

 

In jouw takenpakket zit daarnaast ook:

 • Gevraagd en ongevraagd bijstaan van directie en teammanagers met raad en daad waarbij je ook hun gesprekspartner en vraagbaak bent over de budgetten;

 • Deelnemen aan de voorkant in organisatie brede projecten. Daarbij denk je buiten de gebaande paden;

 • Samenwerken met andere bedrijfsvoering collega's om integraal advies te geven.

 

PROFIEL:

Je bent van nature een ster in analyseren en jouw analyses kun je omzetten in heldere rapportages en adviezen. Als onafhankelijke denker ben je positief-kritisch en empathisch. Hoewel je zaken hoofdzakelijk met een financiële bril benadert, schets je ook de gevolgen voor andere terreinen.

Je collega’s in het team en ook daarbuiten neem je mee in jouw adviezen. Tegelijkertijd ben je in staat diezelfde collega’s aan te spreken als dat nodig is. En ben je zelf ook ontvankelijk voor feedback van anderen omdat je het vanzelfsprekend vind om jezelf te blijven ontwikkelen. Daarnaast heb je een goed gevoel voor politieke verhoudingen.

Verder beschik je over:

 • Een afgeronde Hbo-opleiding op het gebied van Finance, Economie of Bedrijfskunde;

 • Minimaal vijf jaar relevante werkervaring in de P&C cyclus en toepassen van BBV;

 • Ervaring met bestuurlijke adviestrajecten is een pré;

 • Ervaring met Key2Financiën is een pré.

AANBOD:

 • Een boeiende functie in een enthousiast team en een gemeentelijke organisatie die volop in beweging is;

 • Deze functie is gewaardeerd in schaal 11 (max. € 5.169,- bruto bij een 36-urige werkweek). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Daarnaast ontvang je 17,05% van je salaris als Individueel Keuze Budget (IKB). 

 • Wij bieden je een tijdelijk dienstverband aan voor de periode van 1 jaar. Bij goed functioneren wordt deze omgezet naar een vast dienstverband;

 • Aanstelling vindt plaats onder voorbehoud van een Verklaring Omtrent Gedrag.
   

Naast veel flexibiliteit, samenwerking met gedreven collega’s, lekkere koffie en humor is er veel aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling binnen de ODBN. Wat we je nog allemaal bieden en wat onze organisatie kenmerkt lees je op www.odbn.nl/werkenbij

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor Omgevingsdienst Brabant Noord
(standplaats ’s-Hertogenbosch). Voor vragen over deze vacature of bij interesse, kan er contact opgenomen worden met Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakker@publicsearch.nl of Samentha Schalkwijk- Rosalia via telefoonnummer 06-18642108 of mail naar sschalkwijk@publicsearch.nl