top of page
SHARE:

OOG (onderwijs & jeugd)
financial controller

Melissa.png
PRINT PAGINA

OOG (Over Onderwijs Gesproken) is er om te ontzorgen en dit wordt al ruim 25 jaar met succes gedaan.

”Wat goed is voor kinderen, hun ouders en de professionals die met ze werken”, dat is wat OOG vanaf het begin al drijft. Binnen OOG heeft iedereen een specifieke expertise, maar hebben zij één ding gemeen: zij delen een passie voor goed onderwijs en jeugdbeleid, en weten hoe je dat organiseert.

 

OOG is een zelfstandig bureau met haar nieuwe, frisse maar vooral toegankelijke hoofdkantoor in Amsterdam dat adviseert en ondersteunt op financieel gebied binnen het onderwijs, jeugdhulp en integrale kindcentra.

 

Vanwege ontwikkeling binnen de dienstverlening is er een vacature ontstaan voor een financial controller.

 

OOG is opzoek naar een enthousiaste financiële collega, die goed het overzicht kan bewaren, het leuk vindt om collega’s te begeleiden en genoeg in zijn of haar mars heeft om projecten op gebied van processen en automatisering te leiden, zodat de dienstverlening nog efficiënter wordt ingericht.

                                              

Financial Controller (32-40 uur)

 

Functie

Kwaliteit staat hoog in het vaandel. Het team verzorgt voor schoolbesturen in primair en voortgezet onderwijs en voor samenwerkingsverbanden, passend onderwijs de financiële administratie.

 

In jouw rol als financial controller heb je voldoende in huis om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het team.

Je adviseert en ondersteunt de klanten over het gebruik van de financiële systemen en neemt deel aan interne projecten om hun processen met behulp van automatisering nog efficiënter en betrouwbaarder te maken.  Je bent verantwoordelijk voor 5 tot 8 onderwijsinstellingen waar je de financiën beheert.

 

Het team financiën bestaat uit 13 personen met elk zijn of haar eigen taken en verantwoordelijkheden. Daarnaast wordt samengewerkt met de collega's van de personeels- en salarisadministraties en de adviseurs die ook voor deze klanten werken. Samen vormen ze de klantteams. Er wordt waarde gehecht aan een goede sfeer en collegiale intervisie.

 

De mogelijkheid bestaat om gedeeltelijk vanuit huis te werken, al gaat de voorkeur uit naar een collega die overwegend op locatie/ kantoor wil werken. Op het moment dat jij naar klanten gaat heeft OOG verschillende auto’s en fietsen tot haar beschikking.

 

Voor jouw eigen portefeuille onderwijsinstellingen ben je verantwoordelijk voor:

 • Coördinatie van het begrotingsproces;

 • Opstellen van de diverse (ad)hoc rapportages;

 • Regievoering op de jaarrekeningen en interim controles

 • Onderhouden van het contact met de accountant;

 • Controle op de uitvoering van een correcte administratie;

 • Superuser van de financiële systemen.

Profiel

 • HBO werk- en denkniveau;

 • Tenminste enkele jaren relevante werkervaring ervaring in het primair en voortgezet onderwijs of binnen een accountantskantoor is niet noodzakelijk wel een pre;

 • Goede contactuele eigenschappen en accuratesse;

 • Goed kunnen plannen en organiseren;

 • Deskundig, verbindend, oplossingsgericht, zelfstandigheid en communicatief;

 • Intrinsieke motivatie tot verbeteren en borgen van werkprocessen;

 • Kennis van Exact Globe, Cogix, Ultimview+, SpendCloud en Office365 is een pre.

 

Arbeidsvoorwaarden

OOG biedt een aanstelling voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.  De functie heeft een omvang van 32 tot 36 uur per week. Op het moment dat jij 40 uur per week werkt, bouw jij extra vakantiedagen op. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring op voltijdse basis minimaal € 4.200 en maximaal € 5.500 bruto per maand o.b.v. 36 uur per week. Daarnaast mag je rekenen op goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8% vakantiegeld.

 

Solliciteren

Public Search verzorgt de werving voor de OOG. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Melissa Anthonio op 06 – 38 69 01 04. Je cv mag je ook mailen naar manthonio@publicsearch.nl 

bottom of page