top of page
SHARE:

PLURYN

BUSINESS CONTROLLER SPECIALTIES 

PRINT PAGINA

Voor Pluryn zijn wij op zoek naar een enthousiaste business controller specialties.

 

Houd je van cijfers en complexe vraagstukken, van nadenken over hoe dingen beter kunnen en wil je jezelf door ontwikkelen als financial in een organisatie met een grote maatschappelijke bijdrage? Dan ontvangen wij graag je CV!

 

De organisatie:

Pluryn ondersteunt jongeren en volwassenen bij het vergroten van kansen op een zo volwaardig en zelfstandig mogelijke plek in de samenleving. Ze zijn een landelijk werkende organisatie met meer dan 400 locaties. Er werken 7400 professionals en 1000 vrijwilligers. Jongeren en volwassenen komen bij Pluryn voor behandeling en ondersteuning: zowel aan huis als in de voorzieningen voor gehandicaptenzorg, jeugdzorg en GGZ. Leren, werken en vrijetijdsbesteding zijn onderdeel van de zorg.  

 

Pluryn zit middenin een meerjarenherstelplan ‘Focus’. In dit plan zijn o.b.v. uitgebreide interne en externe analyses keuzes de eerste plannen uitgewerkt voor herstel op de domeinen cliënten, medewerkers en financiën. Met 9 speerpunten richt Pluryn zich op snelle, structurele financiële en operationele verbetering op 4 domeinen: Cliënten, Medewerkers, Financiën en Governance & Organisatie. Hierbij zijn de 9 speerpunten in verschillende workshops geconcretiseerd tot specifieke verbeterinterventies en deze worden centraal óf op RVE-niveau opgepakt.

 

Plaats in de organisatie:

In deze functie werk je vanuit de afdeling Control, die direct gepositioneerd is onder de Raad van Bestuur en bestaat uit circa 21 zorgfinancials. De Concern Controller is eindverantwoordelijk voor het uitvoeren van de taken van Control. Je legt verantwoording af aan de Teammanager Business Control en stelt samen doelen en prioriteiten op. Je werkt in een team van circa tien business controllers. Je wordt ondersteund door de Teammanager en uiteraard door je teamleden als je dit nodig hebt.

 

De functie:

Als business controller bij jij de onafhankelijk adviseur van één of meerdere RVE managers (een manager die één of meerdere locaties aanstuurt) op het gebied van bedrijfsvoering, financiën, interne beheersing en risicomanagement. Deze rol is voor de business controller van de ‘specialties’ van Pluryn:

 • JJI in Lelystad is een justitiële jeugdinrichting (JJI). Hier geven we uitvoering aan de voorlopige hechtenis, jeugddetentie en plaatsing in een inrichting voor jeugdigen (PIJ-maatregel). JJI Lelystad is expert op het gebied van licht verstandelijk beperkte (LVB-) jongeren met complexe psychische en psychiatrische stoornissen. In JJI Lelystad bereiden we alle jongeren voor op hun terugkeer in de samenleving.

 • REA College is een uniek Nederlands opleidingscentrum dat in een niche opereert van Beroepsonderwijs en Volwasseneneducatie boven de 16 jaar. REA College zorgt ervoor dat jongeren met complexe problematiek een beroep leren, werk krijgen en meedoen in de samenleving.

 • SeysCentra behandelt kinderen met selectieve en/of restrictieve voedselinname stoornis (ARFID) en kinderen/ jongeren met onzindelijkheid. Voor de behandeling heeft SeysCentra in Nederland een last resort functie.

 • De Maatschappelijke Ondernemingen waar meedoen in de samenleving centraal staat. Het zijn echte bedrijven waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek vinden om te leren en te werken. Als medewerker doen zij er waardevolle werkervaring op. 

 

De afdeling Control, waar Business Control onderdeel van is, heeft het afgelopen jaar een prominentere plek binnen de organisatie gekregen. Een ook de komende jaren zal meer bedrijfsmatig werken steeds belangrijker worden. Meer focus op bedrijfsvoering en efficiënter werken om uiteindelijk meer geld over te houden voor de zorg van onze cliënten. De rol van business control - en dus ook jouw rol - is daarin cruciaal!

 

Wij vragen:

 • Je beschikt over een afgeronde economische of bedrijfskundige opleiding op hbo of wo niveau.

 • Minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie;

 • Ervaring in de gezondheidszorg, in het bijzonder met de WLZ, is een sterke pré.

 • Je hebt ervaring om de genoemde taken uit te voeren in een grote en complexe organisatie en hebt ook affiniteit hiermee;

 • Je bent een prettige gesprekspartner voor collega’s en externen, hebt goede advies- en communicatievaardigheden en bent samenwerkingsgericht;

 • Je beschikt over een sterke organisatiesensitiviteit, bent nieuwsgierig en daagt graag uit als het gaat om de kwaliteit van analyses en de onderbouwing van besluiten.

 • Flexibiliteit en veerkracht om in een dynamische omgeving te functioneren.

 

Wij bieden:

 • Wij bieden je een leuke functie in een prettige werkomgeving;

 • Een beloning die past bij de zwaarte van de functie;

 • In eerste instantie ontvang je een arbeidsovereenkomst voor de duur van één jaar met uitzicht op een vaste aanstelling;

 • Overige arbeidsvoorwaarden zijn onder andere een flexibel meerkeuzesysteem en een goede pensioenregeling, conform genoemde cao;

 • Op je (elektrische) fiets naar je werk? Fit blijven door te sporten? Wij bieden je diverse fiscale voordelen.

 

Interesse?
Public Search verzorgt de selectie voor Pluryn. Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Daniel Griffioen 06-81953794 of Stéphanie Kuipers 06-18528145. Uw sollicitatie kunt u richten aan dgriffioen@publicsearch.nl en/ of skuipers@publicsearch.nl

bottom of page