PUBLIC SEARCH | vacature gemeenten
DOWNLOAD:
SHARE:

PROVINCIE UTRECHT

manager financiën

32-40 uur, Utrecht, max. € 88 k bruto per jaar

Voor het domein Bedrijfsvoering (BDV), team Financiën (FIN) zijn wij op zoek naar een Teamleider Financiën.

 

ORGANISATIE:

Het domein Bedrijfsvoering bestaat in totaal uit 5 teams, namelijk: HR en Organisatie (HRO), Facilitair (FAC), Informatievoorziening- en Automatisering (IEA), Office Support (TOS), Inkoop, Juridisch en Subsidies (IJS) en Financiën (FIN). Het domein zorgt voor de bedrijfsvoering van het gehele concern. Dit doet ze door een hoge mate van integratie op het gebied van kaderstelling, advisering en uitvoering.

 

Team Financiën:

De financiële kolom wordt aangestuurd door twee teamleiders. Samen met de huidige teamleider ben jij resultaatverantwoordelijk voor de aansturing van de gehele financiële kolom. De financiële kolom kent op hoofdlijnen een vijftal resultaatgebieden: financial control, coördinatie bestuurlijke planning- en controlproducten, financiële strategie en beleid, fiscaliteit en de financiële administratie.

Jij focust je (in eerste instantie) primair op de aandachtsgebieden:

 

 1. Financial control; de aansturing van de financial controllers (-adviseurs) binnen de afdelingen

 2. Coördinatie bestuurlijke planning- en controlproducten; de aansturing van de adviseurs die zich bezig houden met het samenstellen van onze planning- en controlproducten (Kadernota, Begroting, Zomernota, Slotnota en Jaarrekening)

 3. Team strategie en beleid.

 

Daarnaast zoeken we in de teamleider mensgerichtheid, innovativiteit en strategisch denkvermogen en een hands on mentaliteit.

De teamleiders financiën zitten beurtelings het portefeuillehoudersoverleg financiën voor.

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:

Je bent samen met de domeinmanager en de andere teamleiders lid van het Managementteam van het domein Bedrijfsvoering en medeverantwoordelijk voor de resultaten. Belangrijk voor alle teamleiders binnen Bedrijfsvoering is dat zij kunnen denken vanuit de behoefte van de organisatie. Je ziet dwarsverbanden, ontdekt rode draden en kijkt breed. Je ziet verbetermogelijkheden, bedenkt een oplossing en pakt door. Daarbij stel je de juiste prioriteiten.
 

De provincie Utrecht werkt opgavegericht
Je bent als teamleider verantwoordelijk voor de aansturing, werving en selectie, coaching, matching, strategische personeelsontwikkeling en goede ontwikkeling van (een deel van) het team. 

Vanuit je HR verantwoordelijkheid ben je aanspreekbaar op de capaciteitstoedeling (en inhuur bij tekort) en op het leveren van de juiste expertise voor de betreffende opgaven. Hierbij overleg je met de Opgavemanagers om de vraag naar capaciteit en deskundigheid en competenties scherp te krijgen.

Daarnaast:

 • Voer je het gesprek met de medewerkers over het functioneren en zijn/haar ontwikkeling.

 • Zorg je voor de ontwikkeling en het goed functioneren vanuit onze waarden: verbindend, vindingrijk, daadkrachtig en verantwoordelijk.

 • Faciliteer, en initieer je daar waar nodig, de professionalisering van medewerkers.

 • Zorg je voor gedragen afspraken en taakverdeling, waarmee duidelijk wordt hoe medewerkers hun kennis en kunde tot synergie kunnen brengen en daarmee een waardevolle bijdrage leveren aan het beoogde resultaat. 

 • Stimuleer je het ondernemend vermogen van de medewerker, wat noodzakelijk is voor continue verbetering en verandering van onderaf.

 • Zet je medewerkers in binnen het proces op basis van de opgave die er ligt en de persoonlijke ontwikkelwensen en mogelijkheden van medewerkers (samen met de Opgavemanagers).
   

 

PROFIEL:

 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het succesvol leiden van een organisatieonderdeel waarin professionals werkzaam zijn op veelal hbo- en wo-niveau

 • Je hebt WO- werk en denkniveau (financieel, economische richting of bedrijfskundig, bestuurskundige richting) en combineert dit met een flexibele stijl van leidinggeven

 • Je bent inspirerend en kunt medewerkers motiveren, coachen en in hun kracht zetten

 • Je kunt bevlogen de ontwikkeling van individuele medewerkers begeleiden en spreekt hun taal

 • Je schakelt je leiderschapsstijl eenvoudig naar de behoefte van individuele medewerkers

 • Je blinkt uit in luisteren en kunt je uitstekend verbinden aan diverse mensen en teams

 • Je hebt gevoel voor bestuurlijke, functionele en organisatorische verhoudingen

 • Je hebt aantoonbaar en recente ervaring in het sturen van ontwikkel- en veranderprocessen

 • Je hebt het vermogen om alternatieve wegen te onderzoeken en je kunt goed plannen en organiseren

 • Je hebt kennis van en ervaring met de hierboven beschreven aandachtsgebieden (per team).

 

Competenties: samenbindend leiderschap, besluitvaardigheid, motiveren/coachen, resultaatgericht handelen, flexibel gedrag, omgevingsbewustzijn, overtuigingskracht, bestuurlijke effectiviteit, innovatief en vernieuwend.
 

 

AANBOD:

Een divers team met enthousiaste, hardwerkende collega’s én een rol met veel eigen verantwoordelijkheid!

Daarnaast vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om naar eigen vermogen te werken, flexibel op een werkplek die op jou is ingericht. De ontwikkeling van onze medewerkers is een voorwaarde voor ons succes. De grootte en diversiteit van onze organisatie bieden jou volop ontwikkelmogelijkheden.

 

 • Een salaris van maximaal € 6.017,59 bruto per maand (schaal 13)

 • Bovenop je salaris het Individuele Keuze Budget (o.a. vakantiegeld en eindejaarsuitkering) van 22.37% (je bepaalt zelf wanneer je dit laat uitbetalen!)

 • De mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen via een persoonlijk ontwikkelbudget

 • Uitdagend werk, leuke collega’s en een dynamische omgeving

 • Plaats- en tijdonafhankelijk werken

 

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Provincie Utrecht. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Marieke Oldeman via telefoonnummer 06-25050390 of mail moldeman@publicsearch.nl of met Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakkers@publicsearch.nl.

public search hilversum vacature

Public Search - Albertus Perkstraat 2 - 1217 NS - Hilversum - 035 62 10 258 - info@publicsearch.nl

Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring - © by Public Search 2020

 • Black Facebook Icon
 • Black LinkedIn Icon
 • Black Twitter Icon