top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

Provincie Utrecht

concern Adviseur Financiën

36-40 uur per week, maximaal € 92.868,- bruto per jaar (schaal 13)

 

Als concernadviseur financiën adviseer je proactief en op strategisch niveau over de financiële consequenties van bestaande en nieuwe ontwikkelingen.

 

ORGANISATIE:

Utrecht is een provincie om trots op te zijn. Gevarieerd, bruisend en met een rijke historie. Met veel verschillende levensstijlen, culturen en persoonlijke voorkeuren. Onze regio is een topregio met een innovatieve kenniseconomie.

Het is onze opgave om de aantrekkelijkheid van onze provincie te vergroten en groei zo te faciliteren dat de kwaliteit van onze ruimte behouden blijft. Samen met inwoners, bedrijven, organisaties en andere overheden werken het provinciebestuur en medewerkers met enthousiasme en daadkracht aan een gezonde en duurzame leefomgeving. Wij willen dat iedereen in de provincie Utrecht fantastisch woont, werkt en leeft. Daarom zorgen wij voor een goede balans tussen groen en groei.
 

Het domein Bedrijfsvoering (BDV) verzorgt alle uitvoerende bedrijfsvoeringstaken van de organisatie, zodat onze collega’s zich kunnen concentreren op de realisatie van de primaire doelstellingen. Wij richten ons op een integrale bedrijfsvoering, die past in de huidige tijd. Wij blijven onze producten en diensten ontwikkelen en verbeteren. Zo leveren wij een optimale ondersteuning en een dienstverlening met toegevoegde waarde voor de (interne) klanten te kunnen leveren.

 

AFDELING:

Het team Financiën waar je als concernadviseur onderdeel van bent, is binnen het domein Bedrijfsvoering verantwoordelijk voor een gezond financieel huishouden. Om dit te bereiken voorziet zij bestuur en management van financiële kwalitatief goede informatie via de planning- en control cyclus, voert zij de financiële administratie en biedt financial control aan het primair proces en de concernopgaven. Ons team is een dynamisch team in opbouw en telt zo’n 34 medewerkers. Samen bouwen we aan de verdere professionalisering van het financieel strategisch vermogen van de organisatie.

De maatschappelijke opgaven van de provincie staan centraal. Hiertoe wordt nauw samengewerkt tussen de vertegenwoordigers uit de verschillende onderdelen van de provincie-organisatie. Als concernadviseur lever je hier vanuit jouw expertise een bijdrage aan.

 

WAT GA JE DOEN?

Als concernadviseur financiën adviseer je proactief en op strategisch niveau over de financiële consequenties van bestaande en nieuwe ontwikkelingen. Je denkt mee over hoe we onze middelen doelmatig inzetten, hoe we daarin samenwerken met anderen en hoe dit neerslaat in onze P&C producten. Je adviseert de portefeuillehouder, collega’s en management. Je bent verantwoordelijk voor een aantal thema’s, maar beperkt je daar niet toe. Je hebt oog voor wat jouw collega’s nodig hebben en denkt vanuit jouw expertise graag met hen mee. Je houdt ervan om vanuit jouw financiële expertise een bijdrage te leveren aan maatschappelijke vraagstukken.
 

Je bent medeverantwoordelijk voor een efficiënte uitvoer van de planning en control cyclus bij de provincie Utrecht. Je levert een bijdrage aan de kwaliteit en consistentie van de informatie in de P&C producten en ben je een sparringpartner voor je collega’s. Je adviseert management en bestuur tevens over financiële kaders en beleid van de provincie en helpt het financieel instrumentarium voor beheersing op concern- en domeinniveau door te ontwikkelen.
 

Je neemt deel  aan diverse samenwerkingsverbanden (o.a. interprovenciaal)  en geeft advies met betrekking tot grote opgaven provinciale opgaven. Als strategisch adviseur beschik je daarnaast over de kwaliteit om strategische besluiten te vertalen naar de dagelijkse praktijk, en collega’s hierin mee te nemen.

 

PROFIEL:

Je bent proactief, flexibel, tactvol en weet wanneer standvastigheid geboden is. Als adviseur stel je positief kritische vragen en kun je goed luisteren. Je beschikt over een stevige houding en een verbindend karakter. Vraagstukken benader je met creativiteit, waarbij je eerst zoekt naar de beste oplossing en later toetst of dit ook binnen de kaders past. Snel schakelen tussen inhoud en financiën, tussen tactisch en strategisch en tussen collega’s en bestuur heeft jouw interesse.
 

Daarnaast neem je mee:

 • Aantoonbaar academisch werk- en denkniveau;

 • Minimaal 5 jaar werkervaring met strategisch advies binnen een publieke organisatie, bij voorkeur binnen een gemeente, provincie of waterschap;

 • Kennis en analytisch inzicht in de financiële processen en de vertaling daarvan in verschillende P&C processen;

 • Aantoonbare mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in de Nederlandse taal;

 • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en interesse in maatschappelijke vraagstukken;

 • Kennis van BBV is een pré. Heb je deze ervaring nog niet, dan kun je deze bij ons opdoen!
   

Voldoe je niet aan alle eisen maar denk jij tóch geschikt te zijn voor deze vacature? Solliciteer dan gewoon en schrijf die vlammende motivatiebrief waarin jij ons ervan weet te overtuigen dat we wél een match zijn voor elkaar!
 

AANBOD:

Werken bij de provincie Utrecht betekent dat je een waardevolle bijdrage levert aan het oplossen van maatschappelijke opgaven. Deze opgaven vragen het bijeenbrengen van veel verschillende disciplines en belangen – vooral buiten, maar ook binnen de organisatie. Als medewerker vorm jij de verbindende schakel. We halen kennis op, delen onze deskundigheid en behalen met elkaar successen. Samen komen we verder.

 

We investeren in de ontwikkeling van onze medewerkers. Je krijgt volop de gelegenheid voor eigen initiatief en ruimte om te groeien. Wij vinden een gezonde balans tussen werk en privé belangrijk. Iedereen krijgt de kans om flexibel en naar eigen vermogen te werken.
 

Bij de provincie Utrecht werken we hybride. Hoe dit eruit ziet geven we samen vorm. Met oog op de geldende coronamaatregelen werken we afwisselend thuis of op één van onze locaties. Als de regels het toelaten en als de noodzaak hoog is, ontmoeten we elkaar op kantoor. Als het voor jouw functie niet noodzakelijk is om fysiek aanwezig te zijn, is dat ook niet verplicht.
 

De organisatie is in ontwikkeling. We maken een professionaliseringsslag en gaan steeds meer opgavegericht werken. Als jij het leuk vindt om het voortouw te nemen en verder mee wilt bouwen aan onze organisatie, garanderen wij jou een boeiende tijd.
 

Naast uitdagend werk en leuke collega’s bieden we jou:

 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst van een jaar voor 36-40 uur per week met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd;

 • Een salaris van maximaal € 6.324,31 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur p.w. (schaalniveau 13);

 • Een Individuele Keuze Budget van 22,37% bovenop je maandelijkse salaris, waarvan je zelf kunt kiezen wanneer het wordt uitgekeerd;

 • 18 vakantiedagen én een ruime ATV-regeling met max. 25,5 extra vrije dagen op basis van een fulltime dienstverband;

 • Een goede pensioenopbouw;

 • Een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per vijf jaar;

 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen via het cursusaanbod bij de UtrechtAcademie.

 

INTERESSE EN PROCEDURE

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Provincie Utrecht. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakkers@publicsearch.nl

bottom of page