SHARE:
DOWNLOAD:

Reclassering Nederland

concern controller

32-36 uur, schaal 13 max. € 6.309,-

 

Voor de Reclassering Nederland in Utrecht zijn wij op zoek naar een concern controller.

 

ORGANISATIE:

Bij Reclassering Nederland werk je op het snijvlak van mens, misdaad en maatschappij. Reclassering Nederland is een onafhankelijke organisatie die werkt aan een veiliger samenleving. Samen met justitie, politie, gemeenten en het gevangeniswezen zetten we alles op alles om te voorkomen dat mensen opnieuw de fout in gaan. Dat doen ze door aan de slag te gaan met verdachten en veroordeelden en hen aan te sporen hun gedrag te veranderen. Dat gebeurt vanaf hun arrestatie tot het moment dat zij weer op vrije voeten zijn. Medewerkers van Reclassering Nederland werken volgens uitgekiende methodes en op basis van wetenschappelijke inzichten. Het reclasseringswerk is het middelpunt van onze taak: bijdragen aan een veiliger samenleving.

 

Professionaliteit centraal

Reclassering Nederland ontwikkelt zich naar een organisatie waarin samenwerken in netwerken steeds belangrijker wordt. Medewerkers en (high performance) teams worden gemotiveerd om verantwoordelijkheid te nemen voor de resultaten, feedback te organiseren en zelf regie te nemen over de persoonlijke ontwikkeling en loopbaan.

 

FUNCTIE:

Wil jij in een overzichtelijk klein team samen leidend in control zijn? Gedij je goed in een informele collegiale omgeving? Hou je van vernieuwing en gedegen kwaliteit? Wil je dit combineren met een werkveld wat er toe doet? Bij Reclassering Nederland (RN) werk je aan een veiligere samenleving en als 1 van onze 2 concerncontrollers aan de doelmatigheid en rechtmatigheid.

 

Als afdeling control van RN zijn ze in ontwikkeling en zoeken ze vanwege vertrek van 1 van de 2 concerncontrollers een nieuwe collega om de control samen verder te innoveren. Thema’s waar ze onder andere aan werken zijn:

 • beleidsrijker begroten

 • verantwoorden op kwaliteit

 • businesspartnership

 • versterking van de beheersing

Naast innovatie zijn werkzaamheden in het uitvoeren en coördineren van de cyclus, het opstellen van berekeningen en maken van bv spendanalyses ook onderdeel van het werk.

 

 • Als concern controller speel je een centrale rol in de sturing en beheersing van de organisatie;

 • De concern controller verzamelt, analyseert en adviseert op een onafhankelijk en objectieve wijze;

 • Je bent eerste adviseur als het gaat om de inrichting en kwaliteit van de planning & control cyclus en de hierbij horende documenten (jaarstukken, perspectiefnota, begroting en tussentijdse rapportages). Advisering over de doorontwikkeling en de innovatie van de bedrijfsvoering behoort ook tot de taken;

 • Je adviseert daarnaast over strategische beleidskeuzes en initiatieven;

 • Je onderzoekt of de financiële administratie goed is ingericht en stuurt zonodig op aanpassingen;

 • Als concern controller behoort het tot de mogelijkheden om het team binnen de financiële administratie aan te sturen (5 fte).

 

PROFIEL:

 • Je hebt een academisch werk en denkniveau en bij voorkeur een RA titel en een achtergrond in de accountancy;

 • Kennis van het werkveld van RN is een pré;

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring als controller. Daarnaast kijk je verder dan de regels en hebt een scherpe kijk op praktische implementatie van beheersmaatregelen;

 • Je werkt makkelijk, en graag samen en weet meebewegen in de relatie goed te combineren met standvastigheid op deadlines en doelen;

 • Je hebt de kwaliteiten om (deel)projecten voor vernieuwing te leiden en de tot stand koming van producten zoals audits en rapportages te coördineren maar bent niet bang om daarbij ook zelf de handen uit de mouwen te steken.

 

 

Competenties, daar gaat het om

Reclassering Nederland werkt dagelijks aan het gedrag van daders en verdachten. Dat vraagt dat ook medewerkers kritisch naar hun eigen gedrag kijken en dat gedrag transparant maken en verder ontwikkelen. Van de concern controller verwachten we in ieder geval de volgende competenties:

 

 • Samenwerken

 • Probleemanalyse

 • Omgevingssensitiviteit

 • Initiatief

AANBOD:

Een baan met een mooie uitdaging voor de komende jaren om een actieve bijdrage te leveren aan een efficiënte administratieve organisatie. Je werkt in een stimulerende en informele werkomgeving met professionele collega’s. Ze bieden goede secundaire voorwaarden (CAO Reclassering is van toepassing) en faciliteiten. Het bruto maandsalaris is minimaal € 4.693,- en maximaal € 6.309,- (schaal 13 CAO Reclassering) gebaseerd op een 36-urige werkweek.

Je aanstelling is in beginsel voor de duur van een jaar.

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Reclassering Nederland. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Joost Steenbakkers via telefoonnummer 06-28925733 of mail jsteenbakkers@publicsearch.nl