DOWNLOAD:
SHARE:

Rekenkamer Den Haag

Senior Onderzoeker / Projectleider

32-36 uur, max. € 72.000 bruto per jaar (schaal 12)

Voor de Rekenkamer Den Haag zoeken wij een zelfstandig, analytisch Senior Onderzoeker / Projectleider

 

 

ORGANISATIE:

De Rekenkamer Den Haag onderzoekt de doeltreffendheid, doelmatigheid en rechtmatigheid van het gevoerde bestuur door de gemeente Den Haag. De rekenkamer versterkt met haar onderzoek de positie en het functioneren van de gemeenteraad. Zij draagt daarmee bij aan het vertrouwen van de burger in de raad en het gemeentebestuur. Werken voor de Rekenkamer Den Haag betekent dat je met een positief kritische benadering het functioneren van de gemeente op uiteenlopende terreinen onderzoekt. Kwaliteit en betrouwbaarheid van onderzoek staat voor ons voorop en wij zijn voortdurend op zoek naar methoden om ons onderzoek, de presentatie van resultaten en de doorwerking van onze aanbevelingen te verbeteren.

 

De rekenkamer bestaat uit drie (externe) onafhankelijke leden. Zij oordelen over het handelen van het gemeentebestuur en rapporteren de resultaten van de onderzoeken aan de gemeenteraad. De leden van de rekenkamer bepalen het onderzoeksprogramma en gebruiken de input van de raad om onderzoeksthema’s te selecteren en de timing en de vorm van haar producten goed te laten aansluiten bij de wensen van de raad. De leden worden ondersteund door de staf die de onderzoeken uitvoert en onder leiding staat van een secretaris (totaal ca. 9 fte).

 

 

FUNCTIE EN WERKZAAMHEDEN:

Als senior onderzoeker ben je in staat bent zelfstandig (complexe) onderzoeksprojecten te leiden en uit te voeren. Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau, bent analytisch zeer sterk en kunt onderzoeksresultaten op een toegankelijke manier opschrijven.

 

De onderzoeken die de rekenkamer doet richten zich op de doeltreffendheid, doelmatigheid en rechtmatigheid van het beleid en de uitvoering van de gemeente Den Haag. Hiervoor toetst de rekenkamer het beleid en de uitvoering van de gemeente onder andere aan wet- en regelgeving. De onderzoeksmethoden die de rekenkamer hiervoor toepast zijn divers. Voor vrijwel ieder onderzoek worden document geanalyseerd en interviews gehouden. Daarnaast worden afhankelijk van het onderzoeksthema enquêtes uitgezet, worden dossiers en registratiesystemen geraadpleegd, data-analyses uitgevoerd en experts in het onderzoek betrokken.

 

PROFIEL:

Wij zijn op zoek naar een senior onderzoeker die leiding kan geven aan (complexe) onderzoeksprojecten en tevens meewerkt aan de uitvoering van het onderzoek. Je hebt een afgeronde academische (master) opleiding en aantoonbaar ervaring met het leiding geven aan en uitvoeren van beleidsonderzoeken. Je hebt sterke analytische vaardigheden, je bent in staat om je snel in te werken op nieuwe thema’s en je bent resultaatgericht. De uitkomsten van jouw analyses en die van het onderzoeksteam weet je zowel mondeling als schriftelijk helder en kernachtig te presenteren. Je hebt daarnaast affiniteit met het functioneren van de publieke sector en bent ambitieus in je streven een bijdrage te leveren aan de functie van de rekenkamer als onderdeel van het lokale bestuur.

Gezien de diversiteit aan onderwerpen waarnaar de rekenkamer onderzoek doet stellen wij geen eisen aan de studie die je hebt afgerond. De meest voor de hand liggende studies op het gebied van onderzoek en de publieke sector zijn: bestuurskunde, economie, rechten, politicologie of sociologie. Ook kandidaten met een studie in de exacte wetenschappen die graag een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van het functioneren van de gemeente Den Haag worden van harte uitgenodigd om te reageren.

 

AANBOD:

  • Een dienstverband voor 32 tot 36 uur per week.

  • Het salaris dat wij bieden komt overeen met schaal 12 van de gemeente-cao en is afhankelijk van je ervaring minimaal € 4.279 (trede 0) en maximaal € 5.149 (trede 6) bij een volledige aanstelling (36 uur).

  • Een Individueel Keuze Budget van 17,05%.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Rekenkamer Den Haag. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Marieke Oldeman via telefoonnummer 06-25050390 of mail moldeman@publicsearch.nl of met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl.

public search hilversum vacature

Public Search - Albertus Perkstraat 2 - 1217 NS - Hilversum - 035 62 10 258 - info@publicsearch.nl

Algemene Voorwaarden - Privacyverklaring - © by Public Search 2020

  • Black Facebook Icon
  • Black LinkedIn Icon
  • Black Twitter Icon