top of page
SHARE:

Rivas Zorggroep

Business Controller

PRINT PAGINA

Voor Rivas Zorggroep in Gorinchem zoeken wij voor vast een zelfstandige business controller. De portefeuille waarvoor jij verantwoordelijk wordt zal bestaan uit zowel zorgdomeinen als ondersteunende diensten.Tevens wordt er van je gevraagd om actief deel te nemen aan concern control werkzaamheden.

 

De organisatie:

Rivas Zorggroep levert als ketenzorgorganisatie in een groot gebied in het midden van Nederland, wijkverpleging, ziekenhuiszorg, revalidatiezorg, eerste lijn en verpleeghuiszorg. De beste zorg realiseren voor elke bewoner, cliënt en patiënt. Dát is het resultaat waar de bijna 5.000 medewerkers van Rivas Zorggroep zich dagelijks voor inspannen.

 

Plaats in de organisatie:

Als business controller kom je te werken in een team van negen business controllers en ontvang je hiërarchisch leiding van de teamleider business control. Business control speelt een belangrijke rol bij de sturing op kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg. De business controller ondersteunt zowel in het zorgdomein als in de ondersteunende diensten met informatie om bedrijfsprocessen efficiënter te maken en te verbeteren daar waar mogelijk.. Goede samenwerking binnen het team en met de andere onderdelen van de afdeling zijn van groot belang.

 

De functie:

Als business controller ben je de financiële sparringpartner voor directeuren en teamleiders. Je denkt mee met de business over mogelijke verbeteringen en neemt deel aan verschillende projecten. Je bent altijd op zoek naar het verhaal achter de cijfers. Met jouw communicatieve vaardigheden breng je lastige financiële analyses in begrijpelijke taal over aan het management. Als business controller houdt jij je tevens bezig met gemeenschappelijke onderwerpen uit de planning en control cyclus zoals de rolling forecast, meerjarenbegroting en instellingsbrede projecten.

 

Werkzaamheden:

 • Je ondersteunt het management (zorgdomein en ondersteunende diensten) bij de planning- en control cyclus.

 • Je weet door goede stuurinformatie, sterke financiële -en risico analyses te zorgen voor een financieel gezonde bedrijfsvoering.

 • Je houdt je bezig met het opstellen van management rapportages, prognoses, en de (meerjaren)begroting.

 • Je levert een belangrijke bijdrage aan businesscases en investeringsbeslissingen.

 • Je adviseert het management over bedrijfseconomische vraagstukken, risico’s en kansen. Hierbij staat het maken van de verbinding en het duiden van de cijfers centraal.

 • Je signaleert trends en ontwikkelingen in de markt en komt op basis hiervan tot forecasts en aanbevelingen.

 

Hoe ziet je dag eruit:

Vandaag is jouw kantoordag en werk je op locatie bij Rivas. In de ochtend begin je in Gorinchem voor een overleg met je collega business controllers over de voortgang van de begroting. Na het overleg stel je je prioriteiten voor de dag: afronden analyse maandcijfers en deze bespreken met de manager, beoordelen investeringsvraagstuk van de manager ICT, afstemmen eindejaarsprognose met de manager van de zorgeenheid. Je dag zit er bijna op, maar je zou nog de meerjarenbegroting nader toelichten aan de teamleider business control. Snel nog de laatste puntjes op de i voor het laatste overleg van de dag.

 

Profiel:

 • Je beschikt over een afgeronde economische of bedrijfskundige opleiding op hbo of wo niveau.

 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie

 • Je bent analytisch sterk, analyseert gegevens grondig, scheidt hoofd- van bijzaken en legt de nodige verbanden.

 • Je bent een verbinder: je weet relaties op te bouwen en te behouden, te luisteren, te inspireren, en eigenaarschap te nemen.

 • Je kunt je adviezen en keuzes goed beargumenteren en bent helder, concreet en overtuigend in de communicatie.

 • Je hebt ervaring met data analyses en het professionaliseren van informatievoorziening (BI).

 

Ons aanbod:

 • Een aantrekkelijke, zelfstandige functie in een informele organisatie waarin eigen initiatief en meedenken over nieuwe ontwikkelingen wordt gestimuleerd.

 • Een vastcontract op basis van 28-36 uur per week

 • Goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO Ziekenhuizen. De salarisinschaling is afhankelijk van je opleiding en werkervaring.

 • Je wordt gestimuleerd om te werken aan je persoonlijke ontwikkelingswensen. De Rivas Academie kan je hierbij ondersteunen.

 • Hybride werken, deels op locatie en deels thuis.

Interesse?
Public Search verzorgt de selectie voor Rivas zorggroep. Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050 of Daniel Griffioen 06-81953794. Uw sollicitatie kunt u richten naar ltenbrink@publicsearch.nl en/ of dgriffioen@publicsearch.nl

bottom of page