top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

RIVAS ZORGGROEP

SENIOR BUSINESS CONTROLLER 

Voor Rivas Zorggroep in Gorinchem zoeken wij voor vast een senior business controller met als aandachtspunt het zorgdomein langdurige zorg.

 

De organisatie:

Rivas Zorggroep biedt als innovatieve ketenorganisatie kwalitatieve en veilige ziekenhuiszorg, woon- en verpleeghuiszorg en thuiszorg.

 

Plaats in de organisatie:

Als business controller kom je te werken in een team van acht business controllers en ontvang je hiërarchisch leiding van de teamleider business control. Business control speelt een belangrijke rol bij de sturing op kwaliteit en betaalbaarheid van de zorg. De business controller ondersteunt het domein langdurige zorg met informatie om bedrijfsprocessen efficiënter te maken en de kwaliteit te verbeteren. Goede samenwerking binnen het team en met de andere onderdelen van de afdeling zijn van groot belang.

 

De functie:

Als Business Controller ben je de financiële sparringpartner voor de domeindirecteur en de locatieleiders van de langdurige zorg. Je denkt mee met de business over mogelijke verbeteringen en neemt deel aan verschillende projecten. Je bent altijd op zoek naar het verhaal achter de cijfers. Met jouw communicatieve vaardigheden breng je lastige financiële analyses in begrijpelijke taal over aan het zorgmanagement.

 

Werkzaamheden:

 • Je ondersteunt het zorgdomein voor de langdurige zorg bij de planning- en control cyclus.

 • Je weet door goede stuurinformatie, sterke financiële -en risico analyses te zorgen voor een financieel gezonde bedrijfsvoering.

 • Je houdt je bezig met het opstellen van management rapportages, prognoses, en de (meerjaren)begroting.

 • Je levert een belangrijke bijdrage aan businesscases en investeringsbeslissingen.

 • Je adviseert de domeindirecteur en de locatieleiders langdurige zorg over bedrijfseconomische vraagstukken, risico’s en kansen. Hierbij staat het maken van de verbinding en het duiden van de cijfers centraal.

 • Je signaleert trends en ontwikkelingen in de markt en komt op basis hiervan tot forecasts en aanbevelingen.

 

Hoe ziet je dag eruit:

Vandaag is jouw kantoordag en werk je op locatie bij Rivas. In de ochtend begin je in Gorinchem voor een overleg met je collega business controllers over de voortgang van de begroting. Na het overleg verdiep je je verder in de kwaliteitsmiddelen, de verantwoording hiervan komt er aan en het blijkt toch ingewikkelde materie. Je schakelt met de verkoopadviseur over de acties. Vervolgens achter je computer voor een analyse van de maandcijfers. Je neemt contact op met de domeindirecteur en stemt je eindejaarsprognose af. Hij blijkt een nieuwe locatie te willen openen en praat je direct bij over de uitgangspunten voor de business case. Dan is het alweer tijd om in je auto te stappen op weg naar Lingesteijn, het verpleeghuis van Rivas in Leerdam. De locatieleider heeft je gevraagd mee te kijken naar de maandcijfers. De achterblijvende opbrengsten kan zij niet duiden. Uiteraard heb je van tevoren met de financial controller geschakeld en kun je de locatieleider direct verder helpen.

 

Profiel:

 • Je beschikt over een afgeronde economische of bedrijfskundige opleiding op hbo of wo niveau.

 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke functie en bij voorkeur binnen de zorgsector.

 • Je bent analytisch sterk, analyseert gegevens grondig, scheidt hoofd- van bijzaken en legt de nodige verbanden.

 • Je bent een bruggenbouwer: je weet je collega’s pro-actief mee te nemen in verandering, te motiveren, te inspireren, en eigenaarschap te laten nemen.

 • Je kunt je adviezen en keuzes goed beargumenteren en bent helder, concreet en overtuigend in de communicatie.

 

Ons aanbod:

 • Een aantrekkelijke, zelfstandige functie in een informele organisatie waarin eigen initiatief en meedenken over nieuwe ontwikkelingen wordt gestimuleerd.

 • Uitgangspunt is een jaarcontract op basis van 32-36 uur per week, met uitzicht op een vast contract.

 • Goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO Ziekenhuizen. De salarisinschaling is afhankelijk van je opleiding en werkervaring.

 • Je wordt gestimuleerd om te werken aan je persoonlijke ontwikkelingswensen. De Rivas Academie kan je hierbij ondersteunen.

Interesse?
Public Search verzorgt de selectie voor Rivas zorggroep. Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Stéphanie Kuipers 06-18528145 of Daniel Griffioen 06-81953794. Uw sollicitatie kunt u richten naar skuipers@publicsearch.nl en/ of dgriffioen@publicsearch.nl

bottom of page