DOWNLOAD:
SHARE:

RODE KRUIS ZIEKENHUIS

BUSINESS CONTROLLER ZORGVERKOOP

Voor het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk zijn wij op zoek naar een business controller zorgverkoop die de onderhandelingen aan wil gaan met zorgverzekeraars.

 

De organisatie

Het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk is een middelgroot algemeen ziekenhuis voor de regio IJmond en maakt onderdeel uit van het Zorg van de Zaak-netwerk. Het Brandwondencentrum van het Rode Kruis Ziekenhuis staat nationaal en internationaal aan de top. Bij het Rode Kruis Ziekenhuis staat de patiënt centraal. Werken in het Rode Kruis Ziekenhuis betekent werken voor het welzijn en de gezondheid van onze patiënten. Zij verdienen de beste zorg van de meeste deskundige professionals.

 

Plaats in de organisatie

Het verkoopteam van het RKZ is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het verkoopbeleid van het RKZ. Met je collega controller zorgverkoop vorm je samen een team dat de verkoop van de zorg aan de zorgverzekeraars uitvoert en dat onderdeel uitmaakt van de afdeling Planning & Control van het Cluster Financiën. Het Cluster Financiën omvat daarnaast de afdelingen Financiële Administratie, Zorgadministratie, Salarisadministratie en Inkoop. De afdeling P&C wordt rechtstreeks aangestuurd door de Manager Financiën.

 

Je profiel

Jij hebt als controller zorgverkoop een goed cijfermatig inzicht en analytisch vermogen. Jij weet je bevindingen op inzichtelijke wijze aan andere te presenteren. Dit doe jij met jouw uitstekende communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht. Je staat stevig in je schoenen, kunt scherp onderhandelen, bent initiatiefrijk en neemt je verantwoordelijkheid. Je voelt je thuis in een veranderende omgeving en bent actief op zoek naar waar je waarde kan toevoegen.

 

De werkzaamheden

 • Als controller zorgverkoop heb je direct contact met zorgverzekeraars over contracten en voer je onderhandelingen met zorgverzekeraars in overleg of samen met Manager Financiën en RvB. Je bereidt deze onderhandelingen voor en zorgt ook voor een adequate verslaglegging hiervan.

 • Je neemt deel aan het interne verkoopoverleg en bereid dit overleg ook voor.

 • Je adviseert vakgroepen en medisch specialisten over de gevolgen van de veranderingen in het zorgproces voor de zorgverkoop en je verwerkt de nieuwe initiatieven in de verkoopvoorstellen.

 • Door analyses (kwantitatief onderzoek) te maken van trends en ontwikkelingen ondersteun je het management en business control bij het zoeken naar verbeteringen en optimalisaties.

 • Aan de hand van probleemanalyses, onderzoek en data-analyses, geef je inzicht in het verhaal achter de cijfers.

 • Binnen de afdeling Planning & Control draag je bij aan algemene P&C taken zoals schadelastprognoses, kostprijsanalyses, productieanalyses en lever je ondersteuning en input bij het opstellen van maand- en kwartaalrapportages en de jaarrekening;

 • Je vervult een essentiële coördinerende rol in de afstemming tussen P&C, FA en ZA in de periodieke cyclus van zorgfacturatie, administratieve vastlegging en prognostisering.

 

Functie eisen

 • Een afgeronde bedrijfseconomische HBO/WO opleiding waarbij advies, analyse en communicatie de boventoon voeren

 • Minimaal 3-5 jaar ervaring in vergelijkbare functie

 • Ervaring met data-analyse, zorgprocessen en het maken van vergelijkingen en analyses in Excel

 • Ervaring binnen een ziekenhuis of met zorgverkoop is een pre

 • Bij voorkeur kennis van medische terminologie.

 • Affiniteit met IT

 

Wij bieden

 • Inschaling volgens de cao- ziekenhuizen schaal 65 (maximaal €5257, - op basis van 36 uur)

 • Aanstelling vindt in eerste instantie plaats voor de duur van één jaar met uitzicht op vast dienstverband.

 • Naast jouw salaris en 8,33% vakantiegeld bieden wij jou een uitstekende pensioenregeling en ontvang je een eindejaarsuitkering van 8,33%

 • Gratis parkeren en station Beverwijk is op 7 minuten loopafstand

 

Heeft deze vacature je interesse gewekt?

Public Search verzorgt de selectie voor het Rode Kruis Ziekenhuis. Voor nadere informatie over de vacature of bij interesse kunt u telefonisch contact opnemen met Stéphanie Kuipers 035-6210258 / 06-18528145 of per mail skuipers@publicsearch.nl of met Lea ten Brink 035-6210258 / 06-29588050 of per mail ltenbrink@publicsearch.nl