DOWNLOAD:
SHARE:

Sociale Dienst Drechtsteden - Dordrecht

adviseur planning & control

(32-36 uur per week, schaal 10, 11 of 12 afhankelijk van ervaring, max. € 82.475 bruto per jaar)

 

Wil jij werken voor de meest innovatieve Sociale Dienst? Kom dan naar Dordrecht.

De Sociale Dienst Drechtsteden staat aan de vooravond van de transitie naar een zelfstandige gemeenschappelijke regeling. Dat betekent veel nieuwe processen, verbeterde producten, ontwikkeling van maatwerk, enz.. Kortom genoeg uitdagingen !

 

Wie zijn wij?

De Sociale Dienst Drechtsteden heeft een stevige ambitie en de visie die ertoe moet leiden dat alle inwoners van de Drechtsteden zelfstandig en volwaardig kunnen leven, werken, wonen en meedoen. Daarbij staan drie opgaven centraal: versterken van bestaanszekerheid, ontwikkelen naar werk en zorgen voor ondersteuning. Elke opgave heeft meerdere ambities en speerpunten.

 

Wij zijn een regionale sociale dienst en werken voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Wij zijn in grootte de vijfde Sociale Dienst van Nederland. We bedienen een gebied van 290.000 inwoners. Bij ons werken ruim 450 medewerkers.

 

Wat bieden wij jou?

Jouw werk is meer dan alleen een salaris. Daar zetten wij graag goede arbeidsvoorwaarden en horizontale doorgroeimogelijkheden tegenover:

 

•    in eerste instantie een dienstverband voor één jaar voor 32-36 uur per week. Bevalt het van beide kanten? Dan bieden we

      je daarna een vast dienstverband aan.
•    De functie is gewaardeerd op salarisniveau van schaal 10, maximaal € 4.494,- bruto per maand op basis van een 36-urige

      werkweek. Op basis van jouw ervaring kun je ook in schaal 11 of 12, maximaal € 5.872,- worden geplaatst.
•    mooie, complexe en afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn

      identiteit en eigenheid behoudt.
•    een individueel keuzebudget van 17,05% van je bruto jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe en wanneer je jouw IKB budget

      (inclusief vakantietoelage en eindejaarsuitkering) besteedt.
•    opbouw keuzepensioen via ABP.
•    plaats- en tijdsonafhankelijk werken.

 

Wij investeren in opleiding en ontwikkeling van onze medewerkers. Wij zorgen er samen met jou voor dat jouw talent optimaal benut wordt, zodat je het beste uit jezelf gaat halen!

 

Woon je buiten de randstad en heb je altijd al in de Drechtsteden willen werken bij een organisatie die voor de maatschappij werkt? Grijp dan nu je kans. Door de invoering van plaats- en tijdsonafhankelijk werken kijken wij graag met jou naar de mogelijkheden.

 

Wat ga jij bij ons doen?

Als ervaren adviseur Planning & Control is jouw primaire verantwoordelijkheid het beheren van de organisatiebudgetten en daarover helder rapporteren aan directie en het management. Je adviseert hen op tactisch niveau en zorgt voor inhoudelijke en financiële samenhang tussen de verschillende onderdelen. Maar dat is nog niet alles, als adviseur P&C ga je ook aan de slag met:​

 

 • opstellen en bespreken van periodieke rapportages met afdelingshoofden, directie en het gezamenlijk opleveren van P&C producten;

 • ontwikkelen van rapportages en onderliggende informatiesystemen en rapportagetools. (Key2Finance, LIAS, Power-BI);

 • onderhouden van contacten met onze zeven klantorganisaties m.b.t. vragen die jouw te beheren budgetten raken;

 • adviseren van de organisatie inzake bedrijfsvoering vraagstukken en het zorgen voor een financiële doorrekeningen/toetsing van beleidsvoorstellen;

 • deelnemen aan projecten op het gebied van bedrijfsvoering vanuit financieel perspectief.
   

Wat neem je mee?

Je bent een ervaren en stevige adviseur met helicopterview, omgevingsbewustzijn en gevoel voor data en digitaliseren. Naast analytisch, accuraat, en zelfstandig ben jij initiatiefrijk en praktisch ingesteld. Jouw communicatieve skills stellen jou in staat om samen met collega's tijdig tot goede afspraken & resultaten (rapportages) te komen. Door jouw goede schrijfvaardigheden weet jij  adviezen op tactisch en strategisch niveau helder op papier te zetten. Het kan bijvoorbeeld gaan om de bestuurlijke aanbieding van de p&c producten of adviezen aan directie en MT over bedrijfsvoering onderwerpen.

 

Hiernaast beschik jij over:

 • ​hbo werk- en denkniveau op financieel gebied; 

 • minimaal 3 jaar relevantie werkervaring;

 • kennis en ervaring met KEY2 financiën (of vergelijkbaar financieel pakket);

 • kennis en ervaring met LIAS financiën;

 • kennis ervaring met rapportagetools (Exel, Power-BI).

 

Waar kom je te werken?

Je komt bij onze afdeling Middelen te werken. De afdeling bestaat uit 25 medewerkers met verschillende functies. De afdeling is verdeeld in 3 teams: planning & control, RMO (Interne controle) en Contractmanagement.

 

Wij zijn een innovatief team, waar ruimte is om ideeën uit te proberen, en ons doel altijd is om het beste te doen voor onze klanten. Ons team is dynamisch en divers samengesteld, met ieder onze eigen kwaliteiten en talenten. Klantgericht handelen staat voorop in ons dagelijks functioneren. Ook wordt nauw samengewerkt met de diverse afdelingen binnen de Sociale Dienst. Dit alles ten dienste van de klanten van de Sociale Dienst Drechtsteden.

 

Je gaat deel uitmaken van een heel enthousiast team die allemaal een bijdrage willen leveren aan een mooiere maatschappij. Jouw toekomstige teamleden zijn nauw bij elkaar betrokken, springen voor elkaar in en hebben veel plezier. En ook dagen zij elkaar uit om het beste uit zichzelf en voor onze klanten te halen.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

 

Public Search verzorgt de werving en selectie voor de Sociale Dienst Drechtsteden. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl