top of page
SHARE:
DOWNLOAD:

Servicepunt 71

senior fiscalist
 

(32-36 uur, schaal 12 max € 5.699,- of schaal 13 max € 6.178,-)

 

Voor het Servicepunt71 te Leiden zijn wij op zoek naar een senior fiscalist.

 

ORGANISATIE:

Servicepunt71 is een shared serviceorganisatie die de bedrijfsvoering verzorgt voor de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude en het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland. Door onze krachten te bundelen dragen we bij aan betere dienstverlening aan burgers, bedrijven en instellingen. Wij leveren diensten op de volgende terreinen: ICT, Inkoop, Financiën, HRM, Juridische Zaken en Facilitaire Zaken. Daarnaast verzorgt onze stafeenheid de interne bedrijfsvoering en control. Er werken ongeveer 300 medewerkers bij Servicepunt71.

 

FUNCTIE:

Als senior fiscalist adviseer je de verschillende partnerorganisaties op het gebied van fiscale vraagstukken, trajecten en projecten. Het zwaartepunt ligt daarbij op de complexere zaken, die betrekking hebben op het gebied van BTW, BCF, Overdrachtsbelasting, Vennootschapsbelasting en bij voorkeur ook loonheffing. Je adviseert met een resultaatgerichte focus. Met een overall view ben je in staat plannen vorm te geven en partijen hierin mee te nemen. Je hebt oog voor de couleur locale van de verschillende organisaties en weet hiertussen goed en snel te schakelen. Je bent een stevige en tegelijkertijd prettige gesprekspartner voor o.a. bestuurders en managers van onze partnerorganisaties. Op adequate wijze weet je een afweging te maken tussen de aanpak van een adviesaanvraag en de daaraan verbonden risico’s, waarbij het minimaliseren van de risico’s, waarbij het minimaliseren van de risico’s het uitgangspunt is.

 

Jouw werkzaamheden doe je zelfstandig en tegelijkertijd ook in collegiale samenwerking met de collega’s van de afdeling Financiën. Integrale advisering is het uitgangspunt vanuit Servicepunt71. Je bent je er steeds van bewust of er ook vanuit de andere disciplines advisering nodig is, bijv. door financiële adviseurs, en betrekt deze collega’s er proactief bij. Ook met de collega’s van de financiële adminstratie en interne controle kun je gemakkelijk ‘schakelen’.

 

Je erkent het belang van de binnen Servicepunt71 gezamenlijk gemaakte afspraken en handelt daarnaar. Je toont eigenaarschap. Je krijgt er energie van om de fiscale kwaliteit verder te verhogen en ook te waarborgen. Daarbij acteer je proactief op de ontwikkeling van voor jou relevante vakgebieden. Het spreekt jou aan om op verschillende locaties te werken en daardoor de collega’s van de gemeenten goed te kennen.

 

PROFIEL:

 • Je hebt een proactieve en klantgerichte instelling. Je bent enthousiast, accuraat, flexibel, stressbestendig, collegiaal en je weet van aanpakken. Je ‘staat daarbij stevig in je schoenen’. Ook ben je omgevingsbewust, resultaatgericht en analytisch sterk ontwikkeld.

 • Je beschikt over een relevante afgeronde academische opleiding en over goede en actuele fiscale kennis van BTW, BCF, Overdrachtsbelasting, Vennootschapsbelasting en bij voorkeur ook loonheffing op academisch niveau.

 • Je hebt visie op de ontwikkeling, inrichting en het onderhoud van Tax Control Framework (TCF) voor een gemeentelijke organisatie.

 • Jouw mondelinge en schriftelijke vaardigheden zijn uitstekend. Je bent sterk in het kort en bondig adviseren en formuleren.

 

AANBOD:

 • Een salaris van maximaal € 5.699,- (max schaal 12) of maximaal € 6.178,- (max schaal 13). De inschaling is op basis van kennis en ervaring.

 • Een vaste aanstelling en een werkweek van 32 tot 36 uur.

 • Een pensioenregeling via het ABP.

 • Een klantgerichte en op resultaat gerichte, informele werksfeer.

 • Een kans om voor verschillende gemeenten in de Leidse Regio te werken.

 • Invloed op je werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken.

 • Bij jou passende opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

 • Veel vrijheid om je werk inhoudelijk zelf vorm te geven.

 • De mogelijkheid om werk en privé goed op elkaar af te stemmen.

 • Je krijgt naast je salaris ook nog een vrij besteedbaar budget bij ons, een Individueel Keuze Budget (IKB). Je krijgt hierdoor meer keuzevrijheid en zeggenschap over je geld. Je bepaalt zelf wat het beste past bij je levensfase en persoonlijke wensen.

 

INTERESSE EN PROCEDURE:

Public Search verzorgt de werving en selectie voor het Servicepunt71. Voor vragen over deze vacature of bij interesse, neem contact op met Klaartje Vaandrager via telefoonnummer 06-18085359 of mail kvaandrager@publicsearch.nl of met Klaas Staatsen via telefoonnummer 06-83667788 of mail kstaatsen@publicsearch.nl  

bottom of page