top of page
SHARE:

Siza
Senior Controller
(Begeleiden en professionaliseren verander proces)

PRINT PAGINA

Voor Siza zoeken wij een zelfstandig opererende senior controller, die het huidige control team komt versterken.

 

De organisatie:

Siza biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met een aan autisme verwante stoornis of niet aangeboren hersenletsel. De dienstverlening van Siza loopt uiteen van ondersteuning thuis tot aan 24-uurs zorg in een woongroep en van behandeling tot begeleiding naar werk. Siza ondersteunt op die momenten dat het nodig is en daagt mensen uit om hun grenzen waar mogelijk te verleggen. Bij Siza werken 2500 medewerkers die zorg en ondersteuning bieden aan ruim 3500 mensen. Siza heeft 150 locaties verspreid over Gelderland en Brabant.

 

Plaats in de organisatie:

Als rechterhand van de manager Finance & Control heb je het financiële overzicht van de organisatie en zijn jullie de verbindende factor in de uitvoering van de Planning & Control cyclus in brede zin en het reguliere directieoverleg (DO). Je bent een daadkrachtige spin in het web die interne en externe stakeholders met jouw deskundigheid weet te challengen, overtuigen, ondersteunen en adviseren.

 

Over de functie:                                                                    

Siza zet de komende jaren in op kwalitatieve en operationele verbetering van haar organisatie waarbij er een evenwichtige balans is tussen de kwaliteit van de geleverde zorg en de financiële resultaten. Als senior controller vervul je hierbij een belangrijke rol. Je zorgt voor effectieve verwerking van (procesmatige) data tot relevante stuurinformatie en speelt een belangrijke rol om de gehele planning & control cyclus structureel op een kwalitatief hoger plan te tillen. De dynamische functie bestaat onder andere uit de onderstaande verantwoordelijkheden:

 

De werkzaamheden:

 • Verantwoordelijk voor projecten met als doel om de kwaliteit van de jaarcyclus van managementrapportages, begrotingen en meerjarenplannen te verbeteren. 

 • Aanjager om best practices van buiten de organisatie naar binnen te halen

 • Regierol bij het opstellen en verbeteren van de maandelijkse managementinformatie inclusief koppeling met de operationele KPI’s en verbeterplannen.

 • Verbeteren van operationele processen en controles om zodoende een continue verbetercultuur te creëren. Hierbij ben je verantwoordelijk voor project realisatie en duurzame borging hieromtrent.

 • Uitvoeren van verdiepende (financiële) analyses en deze vertalen in praktische oplossingen voor de organisatie.

 • Actieve rol bij het verbeteren en verdiepen van de meerjarenplanning in combinatie met scenario-analyses, mede gerelateerd aan voorgenomen vastgoedinvesteringen. 

 

Wij zoeken kandidaten met:

Als senior controller ben je niet alleen resultaatgericht, gestructureerd en pro-actief. Jij beschikt over stijlflexibiliteit waardoor je zowel in staat bent te sturen op financiële doelstellingen als met gevoel voor verhoudingen, waaronder maar niet beperkt tot kwaliteit van zorg versus operational excellence, alle partijen mee weet te krijgen, dit op zowel mens als organisatieniveau. Tevens is het belangrijk dat je je herkent in de onderstaande punten:

 

 • (Post)WO-opleiding op het gebied van bedrijfseconomie, controlling en/of accounting.

 • Minimaal 10 jaar werkervaring op een gelijkwaardige functie.

 • Kritische en een stevige gesprekspartner die het voortouw neemt in verbeteringen.

 • Analytisch sterk, levert naast cijfers ook onderliggende oorzaken en verbeterpunten.

 • Affiniteit met verandertrajecten, bij voorkeur in de zorg.

 • Leidinggevende ervaring is gewenst, maar niet vereist.

 • Kennis van IT-tools op het gebied van data management/BI, reporting tools, Microsoft Excel en de overige Office-toepassingen.

 

Wij bieden:

 • Een aantrekkelijke, zelfstandige functie in een informele organisatie waarin eigen initiatief en meedenken over nieuwe ontwikkelingen gestimuleerd

 • Goede arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg

 • Het betreft een dienstverband voor de duur van twee jaar. Wel willen wij graag samen met jou gedurende deze periode meedenken over nieuwe mogelijkheden en ontwikkelingen die zich in de toekomst gaan voordoen voor jou binnen Siza.

 

Heeft deze vacature je interesse gewekt?

Public Search verzorgt de selectie voor Siza. Voor nadere informatie over de vacature kun  je telefonisch contact opnemen met Lea ten Brink 035-6210258/ 06-29588050 of per mail ltenbrink@publicsearch.nl of met Daniel Griffioen 06-81953794 of per mail dgriffioen@publicsearch.nl

bottom of page