SHARE:

Spaarne Gasthuis

DBC consulent

PRINT PAGINA

Juist, tijdig, volledig en doelmatig registreren. Dat is waar de Zorgadministratie voor gaan én staan. Hier hebben zij jou bij nodig. Heb jij kennis van de DBC wet- en regelgeving en ben jij in staat om mee te denken deze uitval zo snel mogelijk weg te werken én te voorkomen? Dan zijn zij op zoek naar jou!

 

De organisatie:

Het Spaarne Gasthuis is een topklinisch ziekenhuis met 4200 medewerkers verdeeld over 4 locaties. Zij zijn een financieel gezond ziekenhuis, zij leveren een op de mens gerichte zorg en hebben aandacht voor hun medewerkers. De wereld om ons ziekenhuis heen verandert snel. Als zij als Spaarne Gasthuis niets ondernemen, zullen zij onvoldoende voorbereid zijn op de toekomst van een veranderende omgeving. Met hun nieuwe zorgstrategie hebben zij een kompas in handen die hun voorbereid op die toekomst. 

 

Hier ga je werken:

De afdeling Zorgcontrol/ -administratie maakt onderdeel uit van de afdeling financiën en wordt aangestuurd door het hoofd Zorgcontrol. De afdeling bestaat uit verschillende teams: LBZ, Front Office en DBC en hier werken in totaal 20 medewerkers. Je komt als DBC-consulent te werken in team DBC. Als team DBC streven zij naar het ‘One-time-right’ principe waarin de juiste registratie aan de bron centraal staat. Zij doen dit door op proactieve wijze te ondersteunen bij primaire processen en zowel gevraagd als ongevraagd te adviseren over de zorgregistratie. Dat alles met als doel een juiste, tijdige, volledige en doelmatige facturatie aan de zorgverzekeraar.

 

Binnen het team DBC werk je onder andere samen met je collega consulenten en adviseurs. De sfeer op de afdeling is positief en open. Er wordt hard gewerkt maar er is ook tijd voor gezelligheid.

 

Dit ga je doen:

Alle zorg die gedeclareerd wordt bij de zorgverzekeraars moet voldoen aan (complexe) wet- en regelgeving. Hier zet jij je, samen met je collega’s, voor in. Het is aan jou de taak om, aan de hand van werklijsten in EPIC, te controleren of de regelgeving wordt nageleefd en deze waar nodig te corrigeren. Je bent bekend met de wet- en regelgeving en bent in staat deze te vertalen naar de praktijk. In jouw communicatie weet je op een klantvriendelijke en effectieve manier verbeterpunten aan te geven.

Naast de verantwoordelijkheid op de werklijsten ben je het aanspreekpunt voor een aantal vakgroepen. Je draagt daarin jouw steentje bij om de afdeling meer zichtbaarheid te geven binnen het ziekenhuis. Dit doe je door de vakgroepen actief te voorzien van feedback op gemaakte registratiefouten. Maar ook treed je in contact met de werkvloer als het gaat om wijzigingen in de wet- en regelgeving en het geven van werkinstructies aan bijvoorbeeld doktersassistenten en arts(-assistenten).

Je werkt op de locaties Hoofddorp en Haarlem Zuid.

 

Dit ben jij:

 • Een enthousiaste collega met HBO werk- en denkniveau (bij voorkeur medisch georiënteerd) met minimaal 1 jaar relevante werkervaring op het gebied van DBC-registratie. Daarnaast kun je goed zelfstandig werken, ben je proactief en weet je prioriteiten te stellen.

 • Zij willen de afdeling nog meer naar de voorgrond laten treden, daarom ben je communicatief vaardig. Voor jou betekent dit dat je actief op zoek gaat naar de samenwerking. Dat kan zijn met andere afdelingen binnen Financiën (zoals Planning en control), maar ook met de vakgroepen of afdelingshoofden.

 • Omdat zij streven naar een one-time-right registratie is het belangrijk gemaakte fouten in de toekomst te voorkomen. Je bent in staat om oorzaken van gemaakte fouten te achterhalen en je zoekt actief naar oplossingen. Affiniteit met én kennis van automatisering is dan ook een vereiste.

 • Verder ben je accuraat in je werk, want alles wat zij naar de zorgverzekeraar factureren heeft direct effect op de omzet van het ziekenhuis en mogelijk de portemonnee van de patiënt.

 

Aanbod:

Deze functie van DBC consulent is ingedeeld in functiegroep 50 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 3.774,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van je werkervaring.

 

Wat bieden zij jou nog meer:

 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld

 • Prima bereikbaarheid; met de auto ben je vanuit Amsterdam en Leiden binnen een half uur op je werk. Je parkeert voor € 0,08 per uur voor de deur. Ook de bus stopt voor de deur

 • Een baan bij 1 van de grootste werkgevers in de regio

 • Korting op verschillende verzekeringen

 • Fikse korting op een nieuwe fiets via FiscFree

 • Toegang tot onze introductie-app waardoor je snel kennis maakt met het ziekenhuis

 • Jouw ontwikkeling en vitaliteit is belangrijk daarom kan je als medewerker gebruikmaken van het portaal Ik & Spaarnegasthuis

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor het Spaarne Gasthuis. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050 of Joey van Tamelen 06-28239265. Uw sollicitatie kunt u richten aan ltenbrink@publicsearch.nl en/ of jvantamelen@publicsearch.nl