top of page
SHARE:

SPAARNE GASTHUIS

Expert Concern Controller

PRINT PAGINA

Ben jij een zeer ervaren, analytisch sterke, verbindende en resultaatgerichte (concern) controller die gewend is, op bestuurlijk niveau, impact te realiseren en het verschil kan maken? Wij zoeken jou als jouw vakmanschap vernieuwend en grensverleggend is en je verbinding weet te realiseren in de samenwerking met vele collega’s. Het coachen en begeleiden van de controllers om te groeien tot volwaardige businesscontrollers is iets wat je van nature oppakt. Kortom een unieke expert/senior functie waarbij ruime ervaring in soortgelijke functies in de zorg(gerelateerde)sector vereist is. Kop koffie drinken om te verkennen of jij binnenkort bij het Spaarne Gasthuis onze nieuwe collega wordt?

 

Dit is onze organisatie:

Het Spaarne Gasthuis is een topklinisch ziekenhuis met 4200 medewerkers verdeeld over 3 locaties. We zijn een financieel gezond ziekenhuis, we leveren een op de mens gerichte zorg en hebben aandacht voor onze medewerkers. De wereld om ons ziekenhuis heen verandert snel. Met onze nieuwe zorgstrategie, nieuwbouw en een uitdagende digitale transformatie agenda hebben wij een kompas in handen die ons voorbereid op die toekomst. We zijn daarom op zoek naar een concern controller die in staat is om de veranderingen die hiervoor nodig zijn, te helpen doorvoeren

 

Hier ga je werken:

Je maakt deel uit van de afdeling Finance met circa 70 fte waarvan bij Planning & Control in totaal circa 13 fte enthousiaste gedreven professionals werken. Kan je je bedrijfseconomisch inzicht en ervaring vertalen naar ziekenhuisbrede vraagstukken en ben je in staat actief mee te denken over andere vakgebieden? En doe je dit alles terwijl je rust, overwicht en vertrouwen uitstraalt? Dan willen wij jou graag als versterking binnen ons control team.

 

Jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • In het kort: een unieke en boeiende financiële spilfunctie op concernniveau tussen RvB, Manager Financiën, Manager Planning & Control en de specialismes en diensten op het snijvlak van Financiën en Zorg (inclusief de ondersteuning daarvan)

 • Bieden van inzicht in strategische en tactische financiële vraagstukken en in staat zijn complexe financiële problematiek te vertalen naar begrijpelijke materie.

 • Deelnemen/ regievoeren op organisatie brede projecten;

 • Opstellen en controleren van business cases.

 • Verantwoordelijk voor treasury vraagstukken en het adviseren over fiscale vraagstukken.

 • Optreden als aanspreekpunt voor externe stakeholders, zoals de accountant en geldverstrekkers.

 • Signaleren en volgen van externe ontwikkelingen op het vakgebied en deze bespreekbaar maken met het team;

Om succesvol te zijn in deze functie vragen wij in ieder geval het volgende:

 

Jouw profiel:

 • Een bedrijfseconomisch opleiding op WO niveau; eventueel aangevuld met een RA/RC opleiding;

 • Relevante werkervaring en aantoonbare kennis op concern control

 • Kennis en ervaring op het gebied van (het vormgeven van) meerjarenramingen, wet- en regelgeving van de zorg, treasury management en fiscale wet – en regelgeving;

 • Kennis van de ziekenhuisfinanciering is een pré;

 • Een planmatig en resultaat gedreven werkhouding en iemand die goed kan netwerken/verbinden;

 • Iemand die durft door te vragen, kan beïnvloeden, sterk analytisch, stressbestendig en sociaal vaardig is;

 • Ook heb je een onafhankelijke rol en bent in staat om deze op een klantgerichte manier uit te oefenen. Hierin kun je gemakkelijk schakelen tussen detail en overstijgend denken;

 • Een open flexibel werkhouding en een gezonde dosis humor.

 

Jij bent ondernemend en een creatieve verbinder die out-of-the-box en organisatiebreed kan en wil meedenken. Je beschikt over inlevings-, doorzettings- en relativeringsvermogen. We zoeken iemand die met zijn/haar kennis en expertise wil bijdragen aan de optimalisatie van de financiële processen in de zorg. Herken jij jezelf in dit profiel en werk je graag op een dynamische afdeling waar geen dag hetzelfde is? Solliciteer dan nu!

 

Ons aanbod:

Deze functie van expert concern controller is ingedeeld in functiegroep 70 (CAO Ziekenhuizen). Dit houdt in maximaal € 6752,- bruto per maand op fulltime basis (36 uur) afhankelijk van je werkervaring plus 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld, op fulltime basis.

 

Wat bieden wij je nog meer?

 • Een baan bij één van de grootste werkgevers in de regio

 • Een afwisselende, zelfstandige, verantwoordelijke en uitdagende functie binnen een jonge en gedreven afdeling

 • Prima bereikbaarheid; met de auto ben je vanuit Amsterdam binnen een half uur op kantoor. Kom je met het OV? De bus stopt voor de deur!

 • Je kunt bij ons 4 dagen per week werken (4x9)

 • Fikse korting op een nieuwe fiets via FiscFree

 

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor het Spaarne Gasthuis. Voor nadere informatie over de vacature kan je telefonisch contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050 of Joey van Tamelen 06-28239265. Jouw sollicitatie kan je richten aan ltenbrink@publicsearch.nl en/ of jvantamelen@publicsearch.nl

bottom of page