top of page
SHARE:

SPAARNE GASTHUIS

Senior Internal Auditor

PRINT PAGINA

Het Spaarne Gasthuis bouwt aan haar toekomst met haar nieuwe zorgstrategie, nieuwbouw, verbetering van de bedrijfsvoering en door het implementeren van een ERP-systeem. Wil jij samen met ons bouwen? Dit is je kans! Wij zoeken jou!

 

Dit is onze organisatie:

Het Spaarne Gasthuis is een topklinisch ziekenhuis met 4200 medewerkers verdeeld over 3 locaties. We zijn een financieel gezond ziekenhuis, we leveren een op de mens gerichte zorg en hebben aandacht voor onze medewerkers. De wereld om ons ziekenhuis heen verandert snel. Met onze nieuwe zorgstrategie, nieuwbouw en een uitdagende digitale transformatie agenda hebben wij een kompas in handen die ons voorbereid op die toekomst.

 

Hier ga je werken:

Binnen Internal Audit werken 2 Senior Internal Auditors, die deel uit maken van de afdeling Risk, Compliance & Audit binnen Financiën. Binnen deze (unieke) afdeling hebben alle medewerkers een onafhankelijke toezichthoudende functie/rol en een directe functionele lijn met de eigen portefeuillehouder binnen de Raad van Bestuur. Daarnaast heeft Internal Audit ook een rechtstreekse lijn naar de Audit Commissie van de Raad van Toezicht.

De afdeling Financiën (ca. 70 medewerkers) bestaat naast Risk, Compliance & Audit uit de onderdelen Planning & Control, Financiële administratie, Zorg administratie en Salaris administratie.

 

Ga je doen:

Als Senior Internal Auditor werk je in een uitdagende omgeving. Jij weet als geen ander dat een goede interne beheersing slechts een middel is, maar ook dat dit onmisbaar is voor een (financieel) gezond ziekenhuis. Bij internal audit komen vraagstukken over de financiële sturing en beheersing van het ziekenhuis bij elkaar.

 

Als Senior Internal Auditor houd je je bezig met:

 • Het opstellen en uitvoeren van het audit jaarplan (financial en IT audits);

 • Uitvoeren van audit en reviewwerkzaamheden in het kader van Horizontaal Toezicht zorg;

 • Het geven van (on)gevraagd advies over de opzet, bestaan en effectieve en efficiënte werking van processen aan het management en de Raad van Bestuur ;

 • Coaching van collega’s in het ziekenhuis voor het groeien in de interne beheersing;

 • Vraagbaak zijn bij het aanbrengen van wijzigingen in (financiële) processen;

 • Signalering en adressering van belangrijke risico’s in de bedrijfsvoering;

 • Signalering van belangrijke wijzigingen in wet- en regelgeving en bewaking van de implementatie hiervan;

 • Periodieke rapportage aan het management, Raad van Bestuur en audit commissie over de interne beheersing.

Kortom, een functie die veel verschillende competenties vraagt en veel uitdaging biedt!

 

Nieuwbouw in Haarlem-Zuid, verbetering van de bedrijfsvoering en een ERP-implementatie. Allemaal projecten die grote uitdagingen kennen en waar je als Senior Internal Auditor, samen met de collega’s van Risk, Compliance & Audit, juist het verschil kunt maken. Ondersteun jij het management en de Raad van Bestuur door op het juiste moment met goede (on)gevraagde adviezen te komen?

 

Als Senior Internal Auditor onderhoud je naast de contacten met de Raad van Bestuur en management ook contact met de financiële administratie, zorgadministratie, salarisadministratie, planning & control, de IT-afdeling, artsen, zorgverzekeraars, de accountant en waar nodig met andere medewerkers binnen het ziekenhuis.

Je ondersteunt het management en de raad van bestuur door de evaluatie van de interne beheersing van het ziekenhuis.

 

Dit ben jij:

 • Je hebt een afgeronde WO-opleiding, aangevuld met een (bijna) afgeronde opleiding tot Registeraccountant (RA) en bent toe aan een vervolgstap in jouw carrière;

 • Je bezit sterke analytische vaardigheden en het vermogen om complexe (financiële) processen en risico’s te doorgronden;

 • Je bent in staat om op verschillende niveaus (arts/bestuur/financieel medewerker) en zorgverzekeraars/accountant het gesprek aan te gaan en resultaten te bereiken;

 • Je kunt diverse belangen tegen elkaar afwegen en een win/win situatie creëren;

 • Je weet bevindingen goed onder woorden te brengen en heldere, bruikbare adviezen te verstrekken;

 • Je bouwt graag aan een goed netwerk en weet op basis van samenwerking het ziekenhuis verder te brengen.

 

Ons aanbod:

De functie van Senior Internal Auditor wordt marktconform beloond, afhankelijk van je werkervaring.

 

Verder bieden we:

 • 8,33% eindejaarsuitkering en 8,33% vakantiegeld;

 • Een dienstverband van 36 uur per week, maar minder is ook mogelijk. Verdelen over verschillende dagen? Geen probleem. We zijn ook flexibel qua werktijden, dus vroeg of iets later beginnen zijn geen probleem als het in je agenda past!

 • Een baan bij 1 van de grootste werkgevers in de regio met ca 4500 medewerkers en een omzet van ruim EUR 400 mln.;

 • Een afwisselende, zelfstandige, verantwoordelijke en uitdagende functie binnen een open organisatie die bereid is om te leren;

 • Prima bereikbaarheid; met de auto ben je vanuit Amsterdam binnen een half uur op kantoor (je kunt tegen een geringe vergoeding voor de deur parkeren). Kom je met het OV? De bus stopt voor de deur!

Interesse:

Public Search verzorgt de selectie voor het Spaarne Gasthuis. Voor nadere informatie over de vacature kan je telefonisch contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050 of Joey van Tamelen 06-28239265. Jouw sollicitatie kan je richten aan ltenbrink@publicsearch.nl en/ of jvantamelen@publicsearch.nl

bottom of page