top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

ST. JANSDAL ZIEKENHUIS

BUSINESS CONTROLLER 

Voor het St. Jansdal Ziekenhuis in Harderwijk zijn wij op zoek naar een business controller voor één van de zorgclusters.

 

De functie:

In jouw rol van business controller is de kern van jouw functie het pro-actief, en als businesspartner, adviseren en ondersteunen van de Raad van Bestuur, het management en de medisch specialisten. Dit doe je op het gebied van strategische en operationele bedrijfsvoering (zowel financieel als niet financieel) waarmee je een bijdrage levert aan een gezonde financiële positie van de organisatie en het uitvoeren van controlewerkzaamheden.

Binnen deze functie zijn de belangrijkste uitdagingen gericht op het doorontwikkelen van managementinformatie en de advisering aan het management omtrent de bedrijfsvoering. Met in ogenschouw de diverse ontwikkelingen welke in de (ziekenhuis) zorg spelen. Te denken valt aan meer waarde gedreven zorg en juiste zorg op de juiste plaats. Ook hebben specifiek voor het St Jansdal de ontwikkelingen rondom de zorg in Flevoland hier een belangrijke rol in.

 

Jouw toegevoegde waarde ligt in het opstellen van heldere analyses en het formuleren van concrete adviezen. Je bent hierbij in staat om data te vertalen naar waardevolle informatie. Dit komt onder andere naar voren in het opstellen van maandrapportages, begrotingen en business cases. Je onderzoekt kansen en bedreigingen, in- en externe ontwikkelingen en wet- en regelgeving binnen je vakgebied en vertaalt deze naar consequenties, mogelijkheden en verplichtingen voor de organisatie en het organisatieonderdeel waar je voor werkzaam bent.


De werkzaamheden omvatten het volgende:

 • Je levert jouw bijdrage aan de P&C-cyclus. Denk aan het opstellen van begrotingen, verantwoordings- en sturingsrapportages en bijbehorende analyses.

 • Je stelt business cases op en bewaakt de budgetten van organisatiebrede projecten.

 • Je anticipeert op actuele interne en externe ontwikkelingen waarbij je deze beoordeelt op relevantie en consequenties voor de eigen organisatie.

 • Je analyseert en vertaalt ontwikkelingen naar tactisch en operationeel beleid op het eigen beleidsterrein.

 • Je bent deelnemer en leider van projecten.

 

Plaats in de organisatie:

Je gaat werken binnen het team van business control welke bestaat uit 6 medewerkers en wordt aangestuurd door het hoofd finance & control. Jouw team werkt binnen de afdeling financiën en inkoop, welke naast business control ook uit inkoop, zorgverkoop, zorgcontrol en de financiële administratie bestaat.

 

Wil je kennis maken met de medewerkers van ons ziekenhuis, lees dan hier hun verhalen.

 

Wij bieden:

 • Een jaarcontract voor 36 uur per week met de intentie, bij ongewijzigde organisatorische omstandigheden, deze om te zetten naar een contract voor onbepaalde tijd. De standplaats is Harderwijk.

 • Het salaris is ingedeeld volgens schaal 60 (CAO 01-01-2021) en bedraagt minimaal €  3.322,- en maximaal € 4.798,- per maand op basis van 36 uur per week. Daarbij ontvang je 8,33% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering van 8,33%.

 • Je bouwt pensioen op bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn. Daarnaast bieden wij interessante extra’s, waaronder korting op jouw zorgverzekeringspremie, bedrijfsfitness en de MKA (Meer Keuze Arbeidsvoorwaarden) regeling.

 

Wat vragen wij van jou?

 • Een afgeronde opleiding op hbo/wo-niveau (bedrijfskunde, economie accountancy), met daarbij minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

 • Kennis van (veranderingen en ontwikkelingen in) de organisatie, besturing, wet- en regelgeving en financiering van de gezondheidszorg is een pré geen vereiste.

 • Bij voorkeur ervaring met informatie en data analyse.

 • Je bent een echte teamspeler die energie krijgt van samenwerken, zich in wil zetten voor de prestatie van de hele afdeling.

 • Luisteren, tact en inlevingsvermogen kenmerken jou. Daarnaast neem je graag het initiatief en ben je vindingrijk bij het ontwikkelen en uitvoeren van strategisch en tactisch beleid.

 • Je hebt de ambitie om je verder te ontwikkelen. .

 

Interesse?

Public Search verzorgt de selectie voor het St. Jansdal. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Stéphanie Kuipers 06-18528145 of Joey van Tamelen 06-28239265. Uw sollicitatie kunt u richten aan skuipers@publicsearch.nl en/ of jvantamelen@publicsearch.nl

bottom of page