top of page
SHARE:

STICHTING HET RIJNLANDS LYCEUM
financieel manager

Voor Stichting Het Rijnlands Lyceum zijn wij op zoek naar een Financieel manager die het team versterkt met zijn of haar inhoudelijke kennis én met ruim gevoel voor de mens in het team.

 

Ben jij de persoon die van (zelf) ontwikkeling houdt en van nature een goed gevoel krijgt als anderen zichzelf ontplooien en een groei doormaken op zowel persoonlijk als inhoudelijk vlak?

 

Straal jij rust uit, ben jij transparant en heb jij empathie voor verschillende karakters en ambities, dan ben jij misschien wel de persoon die Stichting Het Rijnlands Lyceum zoekt om het team financiën naar een volgend niveau te tillen.

 

Stichting Het Rijnlands Lyceum biedt basis- en voortgezet onderwijs in de regio Leiden en Den Haag. Aan Het Rijnlands zijn vijf scholen voor voortgezet onderwijs en drie scholen voor basisonderwijs verbonden. Met meer dan 7.300 leerlingen en 1.100 medewerkers zijn zij een middelgrote onderwijsorganisatie. Met als doelstelling om kwaliteit onderwijs te verzorgen in zowel nationaal als internationaal basis- en voortgezet onderwijs heeft Stichting Het Rijnlands Lyceum zich neergezet als wijdbekend begrip in de regio.

 

Stichting Het Rijnlands Lyceum, Financieel Manager (0,8-1,0 fte)

                                 

Functie

Het team Financiën bestaat uit de drie subteams; financieel control, debiteuren en crediteuren van in totaal acht medewerkers. Het team biedt aan de scholen een heldere en efficiënte dienstverlening. Dit wordt bereikt door integraal samen te werken met o.a. de scholen, Control, HR en IT m.b.t. het afstemmen van processen en werkzaamheden. De komende jaren staat het  verder ontwikkelen van het team, de processen en procedures centraal. Dit door de doorontwikkeling van het team centraal te zetten en meer te digitaliseren en te structureren. De Financieel Manager geeft leiding aan het team en aan de verandering door samen met het team de doorontwikkeling te realiseren.

 

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het team Financiën van de afdeling Bedrijfsvoering. De afdeling Bedrijfsvoering is onderdeel van het  Centraal Service Bureau (CSB) in Voorburg. CSB adviseert en ondersteunt met 40 medewerkers op het terrein van HR, finance & control, facilitaire zaken, ICT, inkoop en huisvesting.

De Financieel Manager rapporteert aan de Directeur Bedrijfsvoering.

 

Jouw verantwoordelijkheden zijn:

 • Geeft leiding aan de medewerkers van het team financiën. Stuurt aan, coacht en begeleidt de medewerkers;

 • werkt continue aan een betrouwbare inrichting van de financiële processen zodat de weergave van opbrengsten, kosten en balansposities juist, volledig en tijdig worden verstrekt;

 • behandelt en/of begeleidt de behandeling van gecompliceerde financiële vraagstukken;

 • vernieuwt de financiële dienstverlening en past deze aan naar de hedendaagse (automatiserings)normen en toepassingen. Heeft daarbij goed oog en begrip voor de interne behoeften in de organisatie en stemt deze af op de aanwezige expertise binnen het team;

 • verantwoordelijk voor de maandafsluiting en het jaarrekeningproces inclusief bijbehorende analyses;

 • overleg voeren met accountants over bij controles gesignaleerde onduidelijkheden;

 • verantwoordelijk voor het gezamenlijk verder ontwikkelen, digitaliseren, stroomlijnen en uitvoeren van de processen, procedures en werkwijzen;

 • Verantwoordelijk voor een efficiënte en klant georiënteerde cash management structuur

 • integriteit bewaken van de geadministreerde gegevens en het controleren op juistheid, tijdigheid en volledigheid van de administratie;

 • analyseren van externe ontwikkelingen welke invloed hebben op wet- en regelgeving.

 

Profiel

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau;

 • ruime relevante werkervaring aangevuld met minimaal twee jaar werkervaring in veranderprocessen;

 • ervaring in het onderwijs en affiniteit met IT is een pré;

 • pro actieve en positieve houding en steekt graag de handen uit de mouwen “leading by example”;

 • een goed gevoel voor verhoudingen, verbindend, resultaatgericht en met uitstekende communicatieve vaardigheden;

 • verbindend leiderschap waarmee je het team weet te motiveren en mee te nemen in (verander)processen;

 • durf om verandering in gang te brengen met oog voor vernieuwing en digitalisering;

 • in staat om snel te schakelen tussen verschillen tussen primair en voortgezet onderwijs en tussen nationaal en internationaal onderwijs.

                                 

Arbeidsvoorwaarden

Een uitdagende functie bij een maatschappelijk betrokken organisatie met als standplaats Voorburg. Het salaris bedraagt afhankelijk van opleiding en ervaring maximaal €5784, maar let op er komt nog een 4,75% salarisverhoging, hoe dat op de euro nauwkeurig uitpakt voor de tredes is nog niet bekend. bruto per maand (salarisschaal 12) bij een voltijd dienstverband van 40 uur per week. De arbeidsovereenkomst (conform de cao Voortgezet Onderwijs) wordt aangegaan voor een periode van 1 jaar met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd. Daarnaast beschikt Stichting Het Rijnlands Lyceum over aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden en regelingen die een goede combinatie van werk en privé mogelijk maken. 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering en aantrekkelijke kortingen op diverse verzekeringen.

 

Solliciteren

Public Search verzorgt de selectie voor Stichting Het Rijnlands Lyceum. Voor nadere informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Wendy Swier 06-43412734 of per mail wswier@publicsearch.nl of met Mi Yu Vink

06-28814271 of per mail mvink@publicsearch.nl 

WhatsApp Image 2021-12-07 at 11.12_edited.jpg

 

Mi Yu Vink

Recruiter Zorg en Onderwijs

06 288 142 71 

mvink@publicsearch.nl

 

PRINT PAGINA
bottom of page