top of page
SHARE:

SWO, samenwerkingsorganisatie Hoogeveen / De Wolde
afdelingshoofd financiën

PRINT PAGINA

32-36 uur per week, maximaal € 94.294,- bruto per jaar (schaal 12)

De afdeling Financiën is een nieuwe afdeling die bestaat uit samengestelde teams. Ben jij de persoon die het een uitdaging vindt te werken aan deze nieuw ingeslagen weg om te komen tot een verdere versterking van de financiële functie?

De afdeling Financiën is onderdeel van de eenheid Advies & Control van de Samenwerkingsorganisatie (SWO). Voor zowel de gemeente Hoogeveen als De Wolden leveren we maatwerk. Werken bij de SWO is een prachtige kans om je werkveld te verbreden en ervaring op te doen bij zowel een stedelijke als een landelijke gemeente.


Wat ga je doen?
Voor beide gemeenten geef je leiding aan de afdeling Financiën en het team Rapportage.
De afdeling Financiën bestaat uit twee teams: Financieel advies, waaraan je rechtstreeks leiding geeft en Financiële administratie die onder leiding staat van een teamleider. Je geeft daarnaast leiding aan het team Rapportage, die belast is met regie en ontwikkeling van onder meer de P&C-cycli.


Je bent procesmanager voor het proces van financiële beleidsadvisering en -evaluatie. Daarnaast ben je procesmanager van de P&C-cycli van De Wolden, Hoogeveen en de SWO zelf. Hierbij hoort dat je regelmatig deelneemt aan de financiële overleggen met de wethouders financiën. Zo zie je toe op tijdige, professionele advisering door jouw medewerkers in de financiële overleggen. Je bewaakt de voortgang van verschillende acties en zorgt dat er samenhang is in de acties en adviseert waar nodig over de prioritering in de acties. Onderdeel van de P&C-cycli zijn de jaarrekeningen. Je verzorgt de afstemming op hoofdlijnen met de accountant.


Je bent verantwoordelijk voor de goede performance van de teams. Financiën is belangrijk voor budgethouders, voor directie en voor de besturen van de SWO, Hoogeveen en De Wolden. De taken moeten klantgericht en professioneel worden uitgevoerd met ruimte voor de menselijke maat en met humor.


Je bent verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de afdeling. We willen met een nieuw élan aan de slag en bouwen aan een duidelijke taakverdeling en onderlinge samenwerking. Ook willen we vorm geven aan het procesgericht en ontwikkelgericht werken. Je hebt een voorbeeldrol als het gaat om verbinding leggen, verantwoordelijkheid nemen en de menselijke maat. Je neemt je mensen mee in de organisatie-ontwikkelingen van de SWO en je hebt een visie op financiën van de toekomst.


Je houdt je actief bezig met het doorontwikkelen van de gemeentelijke financiële functie, zowel ten aanzien van administratieve processen als politieke-bestuurlijke advisering inzake financiële issues en strategieën. Je zorgt voor een formatie, bezetting en tooling die jouw visie gaat realiseren. Je brengt meer externe oriëntatie door je contacten met stakeholders, zoals andere gemeenten en de VNG.


Daarnaast draag je als afdelingshoofd Financiën in het MT actief bij aan de integrale bedrijfsvoering
van de eenheid en de organisatie en heb je een organisatiebrede kijk. Je maakt daarbij de verbinding
tussen opgaven in het kader van de verdere organisatie-ontwikkeling en mensen en teams (inleven,
meedenken, kaders ontwikkelen en handhaven). Vanuit deze rol trek je ook een aantal
organisatiebrede (ontwikkel)projecten. Binnen de functie kan ook op tactisch en strategisch niveau
gevraagd worden om jouw visie en inzet.


Wat vragen wij?

  • Je beschikt over een relevante opleiding op HBO+/WO-niveau, bij voorkeur op het gebied van economie of bedrijfskunde en hebt ervaring met overheids/gemeentefinanciën. Je bent gedreven om processen steeds beter te laten verlopen.

  • Je verbindt mensen in jouw proces en benut de mogelijkheden van lean en tools. Je beschikt over aantoonbare werkervaring als leidinggevende, voelt je thuis in een politiek-bestuurlijke omgeving en kunt omgaan met belangentegenstellingen en een veranderende maatschappelijke omgeving.

  • Je hebt gevoel voor actualiteit (naast maatschappelijke ook vakmatige ontwikkelingen), durft vernieuwend te zijn en bent inspirerend en positief-kritisch op zowel het eigen functioneren als dat van de afdeling.

  • Je geeft richting, biedt ruimte, biedt mogelijkheden aan de medewerkers om zich te positioneren en te ontwikkelen. Je staat voor het leveren van kwaliteit en resultaat én je bent mensgericht en faciliterend ingesteld. Dit bereik je door medewerkers te motiveren en te coachen, met ze op inhoud te sparren, richting en sturing te geven en er voor hen te zijn; je bent in staat het beste in de teams naar boven te halen en houdt de adviseurs in een gezaghebbende, prominente rol. Door je professionele instelling ben je in staat om je collega’s op een manier te ondersteunen die bij hen past. Samen met de teams en andere spelers (op verschillende niveaus) zoek je naar innovatieve oplossingen en verbeteringen, waarbij je blikveld zich ook uitstrekt tot de financiële processen bij de andere onderdelen.

  • Je bent een stevige persoonlijkheid die beschikt over uitstekende communicatieve en veranderkundige vaardigheden en je focus ligt zowel op resultaten op de korte termijn als op resultaten op lange termijndoelstellingen.

  • Je bent in staat te verbinden met medewerkers en management en onze organisatievisie past je als een jas. Je denkt mee over de richting die de organisatie op gaat, de cultuur die hierbij aansluit én hoe jij en jouw teams daaraan een bijdrage kunnen leveren, zodat vanuit het organisatiebelang integrale afwegingen kunnen worden gemaakt.

 

Wat bieden wij?
Wij bieden een prettige werksfeer in teams van enthousiaste professionals, waarbij kwaliteit voorop staat. De functie is ingedeeld in schaal 12 (max. bruto € 6.713 per maand bij een fulltime dienstverband, salarispeil april 2022). Je wordt ingeschaald op basis van je ervaring. Vanwege schaarste op de arbeidsmarkt hanteren we voor deze vacature een arbeidsmarkttoelage van maximaal 10% op het maximum salaris in deze schaal wanneer je zeer ervaren bent. Deze toeslag is
al opgenomen in het hierboven genoemde salaris.
 

Solliciteren

Public Search verzorgt de werving voor de SWO. Heb je vragen of wil je solliciteren? Neem dan contact op met Klaartje Vaandrager op telefoonnummer 06-18085359 of stuur je cv naar kvaandrager@publicsearch.nl.

Klaartje Vaandrager.png

 

Klaartje Vaandrager

Recruiter Lokale Overheid

06 180 853 59 

kvaandrager@publicsearch.nl

 

bottom of page