top of page
DOWNLOAD:
SHARE:

TERGOOI

Business Controller

Tergooi is het ziekenhuis waarvan patiënten zeker weten dat de kwaliteit van hún leven centraal staat. Een groene en gastvrije omgeving, waarin zij en hun naasten zich welkom voelen. Een plek waar mensen voor mensen werken, die in ieder opzicht zinvolle, doordachte en duurzame zorg bieden.


Tergooi is een omgeving waar specialisten en medewerkers dagelijks groeien door wat ze leren en doen. Een ziekenhuis waarmee vele partners graag samenwerken om ook morgen kwaliteit te garanderen. Een zorgorganisatie die doorlopend ontdekt hoe zorg beter kan.


Tergooi is een ziekenhuis in beweging waar jij als financial juist nu volop uitdagingen kunt vinden. Met onze nieuwbouw heb jij veel impact op de toekomst van ons ziekenhuis.


Vanwege de doorgroei van een business controller naar een leidinggevende functie in het ziekenhuis is Tergooi op zoek naar een: Business controller voor een ziekenhuis dat bouwt aan de toekomst

 

Aantal uur: 32 tot 36

 

De functie:
Werken als Business controller bij Tergooi betekent:

 • Een informele werkomgeving waar je als professional welkom voelt

 • Werken in een team waar we iets voor elkaar over hebben. Dit betekent dat je soms stafonderdelen in je portefeuille hebt, soms een aantal zorgeenheden, en soms werkt aan business cases of een Business intelligence project

 • Doorlopend werken aan hoe het beter kan (zowel voor het ziekenhuis, als voor jezelf)

 • Gebruik maken van moderne tooling (BI) en bijdragen aan de doorontwikkeling van kpi dashboards

 • Gericht op ontwikkeling van jezelf en het team (opleidingen, zoals bijvoorbeeld de RC opleiding, of op termijn doorgroeien naar een leidinggevende functie in het ziekenhuis)

 • Zelf regie kunnen nemen op de invulling van je huidige (en toekomstige) functie

 • Het opbouwen van een professionele werkrelatie met het (medisch) management

 • Centraal in Nederland (Hilversum is goed bereikbaar met auto en OV)

 • Flexibel werken (tijd/locatie) in overleg bespreekbaar (32-36 uur)

 • Contract voor onbepaalde tijd is in overleg bespreekbaar

Als business controller adviseer en ondersteun je het management van de RVE’s en stafafdelingen bij de ontwikkeling en uitvoering van beleid op bedrijfseconomisch terrein met als doel het optimaliseren van de bedrijfsvoering. Je hebt een onafhankelijke rol in de organisatie en kan gevraagd en ongevraagd advies geven op basis van inhoudelijke kennis. De nadruk van de functie ligt op het vormgeven van de financiële toekomst van Tergooi (rendementsverbetering, capaciteitsmanagement, efficiencyverbetering), en in mindere mate op het rapporteren en terugblikken op het verleden.

 

De afdeling:
Tergooi is een ziekenhuis in beweging waar jij als financial juist nu volop uitdagingen kunt vinden. Met onze nieuwbouw heb jij veel impact op de toekomst van ons ziekenhuis. Hiermee wil Tergooi tot de kopgroep van beste ziekenhuizen in Nederland blijven behoren. Naast het bouwkundige deel wordt er ook geïnvesteerd in de laatste medische technologie (bricks & clicks). Om dit financieel mogelijk te blijven maken is financiële sturing van groot belang. Doelmatige patiëntenzorg staat bij Tergooi voorop en kan alleen doordacht en duurzaam worden geborgd door verstandig financieel beleid. Vanwege nieuwe ontwikkelingen als Zorg op de juiste plek en de introductie van een nieuw dashboard voor (medisch) managers ontstaat er ruimte voor een talentvolle business controller die de komende jaren meebouwt aan Tergooi.

 

De afdeling Planning & Control (P&C) maakt onderdeel uit van de stafeenheid Financiën & Control (F&C). De afdeling is verantwoordelijk voor de uitvoering van de planning & control cyclus, en informatievoorziening. Binnen F&C werken 35 collega’s in een positieve, innovatieve en ondernemende organisatie. Afgelopen periode is er veel geïnvesteerd in procesverbetering, informatievoorziening, een nieuw en modern data warehouse met management informatie (Qlik), en een financieel besturingsmodel op gebied van marge, doelmatigheid, en forecasting (Logex). De ontwikkelingen rondom nieuwbouw, Zorg op de Juiste plek, (over)productie en zorgcontractering zijn een speerpunt voor komende jaren. De ondersteuning die F&C levert aan deze ontwikkelingen binnen Tergooi is essentieel.

 

Het profiel
Voor deze functie beschik je over:

 • WO werk- en denkniveau met bij voorkeur kennis van de productiekant van het ziekenhuis (informatiestromen, productie in relatie tot kosten, doelmatigheid),

 • Analytisch vermogen, dit is van belang om afwijkingen en problemen te signaleren, te beoordelen en op te lossen om onder andere leidinggevenden te kunnen adviseren over o.a. doelmatigheid, prognoses, en business cases,

 • Kennis van aanverwante vakgebieden is nodig om verbanden te leggen, werkzaamheden uit te voeren en adviezen te formuleren.

 

Daarnaast:

 • Volg je ontwikkelingen op zowel eigen kennis- en vakgebied, als ook op het gebied van de ziekenhuisbranche (zoals Zorg op de juiste plek),

 • Ben je initiatiefrijk en ben je in staat op korte termijn een netwerk in het ziekenhuis op te bouwen onder (medisch) managers.

Kennis en ervaring op de volgende gebieden zijn een pre:

 • Logex (financieel besturingsmodel),

 • DBC kennis (bijvoorbeeld ervaring als DBC consulent),

 • Andere geldstromen (subsidies, trials, wetenschappelijk onderzoek),

 • Control van deelnemingen.

 

Het aanbod:
Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen. Deze functie is ingedeeld in FWG 60 afhankelijk van kennis en ervaring, met het daarbij behorende salaris van maximaal bruto € 4.466,- per maand, op basis van een fulltime werkweek (36 uur). Flexibel werken behoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden.

 

De procedure:
De sluitingsdatum van deze vacature is vrijdag 12 juli 2019. De selectiegesprekken staan gepland op woensdag 17 juli (ochtend), waarna we tot een afronding komen in de week van 22 juli.

 

Interesse:
Public Search verzorgt de selectie voor Tergooi. Voor nadere informatie over de vacature kunt u contact opnemen met Lea ten Brink 06-29588050 of Joey van Tamelen 06-28239265. Uw sollicitatie kunt u richten naar ltenbrink@publicsearch.nl en/ of jvantamelen@publicsearch.nl

bottom of page