SHARE:

TERGOOI
Manager Planning & Control
36 uur p/w

PRINT PAGINA

Voor Tergooi in Hilversum zijn wij op zoek naar een manager Planning & Control.

 

De afdeling:

Tergooi is een ziekenhuis in beweging waar jij als manager juist nu volop uitdagingen kunt vinden. Met onze nieuwbouw heb jij veel impact op de toekomst van ons ziekenhuis. Hiermee wil Tergooi tot de kopgroep van beste ziekenhuizen in Nederland blijven behoren. Naast het bouwkundige deel wordt er ook geïnvesteerd in de laatste medische technologie (bricks & clicks). Om dit mogelijk te blijven maken is financiële sturing van groot belang. Doelmatige patiëntenzorg staat bij Tergooi voorop en kan alleen doordacht en duurzaam worden geborgd door verstandig financieel beleid.

 

De afdeling Planning & Control (P&C) maakt onderdeel uit van de service-eenheid Financiën & Control (F&C). Binnen F&C werken 40 collega’s in een positieve, innovatieve en ondernemende organisatie. Afgelopen periode is er veel geïnvesteerd in procesverbetering, informatievoorziening, een modern datawarehouse met managementinformatie (Qlik) en een financieel besturingsmodel op gebied van marge, doelmatigheid en forecasting (Logex). De ontwikkelingen rondom nieuwbouw, rendementsverbetering, Zorg op de juiste plek en zorgcontractering zijn een speerpunt voor komende jaren. De ondersteuning die F&C levert aan deze ontwikkelingen binnen Tergooi is essentieel.

 

Wat ga je doen

Als manager Planning & Control ben je verantwoordelijk voor een goede uitvoering en het verbeteren van de Planning & Control-cyclus van het ziekenhuis en haar deelnemingen. Dit doe je onder andere in nauwe samenwerking met de Financiële Administratie en Zorgcontrol. Samen met jouw team van Planning & Control ondersteun en adviseer je het management van het ziekenhuis in sturing en bedrijfsvoering. Je signaleert risico’s en adviseert het (medisch) management over het beheersen hiervan. Je laat zien dat jouw afdeling een informatiespecialist is door het creëren van rapportages met stuurinformatie en prestatie-indicatoren en bevorder je het gebruik van deze informatie in het ziekenhuis.

 

Je geeft hierbij leiding aan een team van businesscontrollers en business intelligence specialisten (totaal ca. 11 fte). De manager Finance & Control is je leidinggevende en je maakt deel uit van het managementteam van Finance & Control.

 

Door Finance & Control worden stappen gemaakt om de werkwijze te professionaliseren. Je gaat hierin bijdragen door onder andere de businesscontrollers te positioneren als businesspartner van het management met bijbehorende verantwoordelijkheden, kennis en vaardigheden. Je bent in staat jouw medewerkers te stimuleren en ontwikkelen. Je staat stevig in je schoenen en geeft gevraagd en ongevraagd advies. Met een aanpakkersmentaliteit draag je actief bij om richting te geven aan het realiseren van de doelstellingen van het ziekenhuis.

 

Wat vragen wij

Voor deze functie beschik je over:

 • Een afgeronde wo-opleiding op financieel gebied, bijvoorbeeld Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde

 • Minimaal 5 jaar managementervaring op het gebied van financiën en control

 • Relevante werkervaring in een ziekenhuis is een pré

 • Sterk analytisch vermogen, dit is van belang om afwijkingen en problemen te signaleren, te beoordelen en op te lossen

 • Sociale vaardigheden en organisatiesensitiviteit om managers en medisch specialisten effectief te kunnen adviseren

 • Doortastende en stevige persoonlijkheid

 • Strategisch inzicht en visie op het gebied van Planning & Control

 

Wat bieden wij

Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Ziekenhuizen.

 • Deze functie wordt ingeschaald afhankelijk van relevante werkervaring

 • Het betreft een vacature voor 36 uur per week

 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%

 • Vakantietoeslag van 8,33%

 • Fiets- en fitnessregeling

 • Communicatieapparatuurregeling (o.a. tablet of smartphone)

 • Uitruil reiskosten (woon-werk)

 • Flexibel werken behoort vanzelfsprekend tot de mogelijkheden

 

En wist je dat:

Wij jouw duurzame inzetbaarheid heel belangrijk vinden? Plan een stoelmassage, een yogasessie, neem deel aan een hardloopclinic of spar over jouw toekomst met onze loopbaanadviseur!

 

Interesse?

Public Search verzorgt de selectie voor Tergooi. Voor inhoudelijke informatie over de vacature kunt u telefonisch contact opnemen met Joey van Tamelen (06-28239265 / jvantamelen@publicsearch.nl) of Lea ten Brink (06 29588050 / ltenbrink@publicsearch.nl).